STROJCEK na zuby!!!???

Príspevok v téme: STROJCEK na zuby!!!???
zuuuuboq

dobry vecer.mam 14 a chcem sa spytat ze ak mam dole krive zuby v predu kedy mam zacat nosit strojcek.zubarka vravi ze netreba ze vraj este plavu.ale moja kamaratka ma to podobne a uz je prihlasena na nasadenie strojceka!ona ma13 a ja 14.neviem ci zalezi na rokoch ale aj tak budem rada ak odpisete...

peter1001

Ak mas vyrastene trvale zuby, nic ti nebrani, aby si si fixny aparat dal nasadit. Vsetko musi posudit celustny ortoped, bezni zubari casto nespolupracuju s nimi. Co sa tyka navratenia zubov do povodnej polohy - je potrebna tzv retencna doska, ktora sa nasadza len na noc, ale az po zosnimani zubneho strojceka. Zuby maju tendenciu sa vratit, prave tato retencna doska by mala tomu zabranit.

kosa

zuboq,
pripomienku aquily ber ako srandu. bohaty a vplyvny robia vsetko aby mali pekne zuby a rovne a zdrave, ak uz nemaju svoje tak maju korunky.
takze tak.
rozhodni sa sam zubok.

kosa

zuuuboq,

poznam dve osoby, kotre pouzivaju strojcek.
Jedna je cernoska, plati si to sama a stalo ju to okolo 2000 libier tunak v Londyne. Po roku ma zuby pekne rovne, a strojcek si chvali.
Druhu osobu co poznam tak je z Polska, z mesta Torun. Strojcek si nechala urobit v Polsku, ale na kontroly chodi tunak, a stoji ju to okolo £100. Nakolko cesta do Polska by ju vysla aj viac.
Strojcek na zuby nechcu davat preto, lebo ak by si mala strojcek uz teraz tak sa ti zuby vyvinu zdrave a rovne ( potencialne). Bez strojceka sa Ti zuby vyvinu krive a potrebuje to viacej casu ako ked rastu a maju strojcek.
Co myslis aku vyhovorku pouzivaju di dechtari ked su ludia starsi? ...vy mate uz 50 rokov zuby su uz vyrastene vam to netreba....
zubari tak ako vsetcia lekari su pod vplyvom jednej mafie, ktora sa snazi a robi vsetko aby ludia choreli a umierali cim skor....
vid pripad toho chlapika zo ZSSR co zomrel 57 rocny....

aquilla

a hej ten strojcek som nosila 2roky a zbytocne...(no pravdupovediac mam iba trosku vytocene ocne zuby taze mne to nevadi ze sa mi pokrivili zase nas5 task ako som mala predtym...)

aquilla

ahoj strojcek vobec nepomaha!!!ja osobne som ho nosila na dolnych zuboch vyrovnali sa mi no po polroku sa mi zase posunuli do takej polohy akej som mala predtym...taze ten strojcek je poriadna hlupost a ta krava zubarka mi iba ponicila sklovinu z lepidlom a tymi kamienkami....

majka_

chod k inemu zubarovi urcite. ked som mala 15 rokov, tak mama chcela pre mna strojcek, ale zubar sa vyhovaral, ze nech mi este zuby dorastu (uz boli vsetky von a viac neisli). az v 17-tke mi dal strojcek a ked som ho uz mala, tak mi povedal, ze ho budem nosit asi 2-3 roky. a vies preco to tak spravil? lebo do 18-tky ti vacsinu plati poistovna a po 18-tke si to hradis vsetko sama (co je asi 35000-40000 sk). ide tej zubarke, ku ktorej ides o zisk. preto ti ho nechce dat teraz.

broni

strojcek je najlepsie zacat ,ked mas už dorastene vsetky zuby to je okolo 13-14 rokov niektorí aj skor. podla mna by si mala ist už teraz ak ich chces mat hnede cim skor tam pojdes tým ho budes mat skor dole. ja mam 15 a strojcek nosím dva roky v aprili mi ho budu davat dole. tak chod najprv k normalnemu zubarovi on ti da papierik a potom na ortodonciu a do pol roka mas strojcek.

sssssss

No začala by som čím skôr. Keď už budeš veľká slečna, aby si mala pekné zúbky. Skús sa informovať aj u iného stomatológa.