znizena funkcia stitnej zlazy

Príspevok v téme: znizena funkcia stitnej zlazy
oja

Dobry den.Z vysetrenia z krvi mi doktorka oznamila ze mam asi problem so stitnou zlazou.Moje hondoty su FT4 13,22 a norma je 11,4 do 23,2,tak to je v poriadku ale TSH mi vyslo 5,793 a norma je 0,35 do 5,50. Tak vyzna sa v tom niekto? To TSH je zvysene,ale nechce sa mi hned utekat k endokrinologovi,ale ak budem musiet tak pojdem. Tak dik za rady

evellina

Silviag...to je super sprava,potesila si ma...aj ja som zacala uzivat olej na znizenu funkciu a znizujem L-thyroxin a citim sa super...uvidim co mi ukazu vysledky ked pojdem na kontrolu....ale potesila si ma ...dakujem

Silviag

Ahojte pripájam sa k vašej debate o štítnej žľaze. Musím vám povedať na nefunkčnosť štítnej žľazy mám ja aj moja mama svoje skúsenosti. Moja mama už bola objednaná na operáciu - vybratie štítnej žľazy ale objavil sa môj známy odborník na štítne žľazy. Osobne sa stretli a nariadil jej piť tekvicový olej viazaný s jódom od profesora Turianicu. Neverila tomu ale poctivo tento olej si dávala každé ráno na lačno za poliev. lyžicu mesiac. Potom išla na prešetrenie do Star. Lubovne a tam jej oznámili,že vôbec neni na operáciu. Veľmi sa potešila a teraz dva roky funguje so štítnou žľazou "funkčnou" ale dáva si každé rano Turianicov olej. Tohto pána osobne poznám a veľmi mne aj mame ale aj manželovi pomohol.Tento olej priamo od neho fakt funguje. Ja teraz od neho beriem olej pravidelne a za lyžičku dávam aj mojim deťom.Všetko je o tom že nám v tomto uponáhľanom svete (stres) chýba "jód". Tento pán profesor Turianica má aj svoju stránku a chodí prednášať o funkčnosti štítnej žľazy. Je to super chlapík s Ukrajiny.

RNG

Imune je hrozne drahy zdroj rias, ked mas problemy len so stitnou zlazou, mozes dostat praskovy kelp na cely rok pouzitia pod 5 dolarov za libru(454 gramov) a dostanes z neho viac jodu, ako z imune.

werdza

Dneska som vyšla od endokrinologičky celá vytešená, lebo mi povedala, že už nemám zníženú funkciu štítnej žľazy, že už je v poriadku a nemám už brať thyroxín. :) Pomohli mi na to kapsule zo štyroch rias Imune, beriem ich vyše troch mesiacov, a počas ich užívania som si skúsila vysadiť L thyroxín, že čo to somnou spraví a už mi neopuchovali viečka a nemala som na nich šupinatú suchú kožu, ako som mávala, keď som ho zabudla vziať, alebo predtým, ako mi zníženú funkciu zistili, aj pocit akoby guče v krku mi zmizol. Ale nedajú sa kúpiť v lekárni, predávajú sa cez multilevelmarketing, ale prídu mi účinnejšie, ako len spirulina a chlorella, ktoré sa dajú kúpiť v lekárňach a bio obchodoch ( tie som brávala, ale odradilo ma od dlhodobejšieho užívania dávkovanie spiruliny- 6 tabliet 15 min. pred jedlom a po pár týždňoch som to prestala užívať, lebo mi ani nikto nepovedal, že to treba brať vyše troch mesiacov, tieto imune sa berú 6 kapsúl denne, ja si dávam 3 ráno, tri večer aj nalačno), A okrem spiruliny a chlorelly obsahujú ešte ďaľšie dve: haematococcus pulvialis, ktorá má jeden z najväčších antioxidantov astaxantín, omnoho silnejší, akovitamín C a litotamnium calcareum, ktorá má omnoho viac vápnika, ako mlieko, spolu majú vyše 4000 vitálnych látok, takže všetky potrebné vitamíny, minerály, enzými. a teda aj jód. Nechcem to nikomu nútiť, lebo je to dosť drahé, na mesiac 50 eur, ale keď mne to pomáha, nedám na ne dopustiť, kamoška ide skúsiť brať tiež na zníženú funkciu chlorellu a spirulinu z lekárne, tak som zvedavá, za aký čas to pomôže jej. Ak by mal niekto záujem o viac info o tom Imune, píšte mi mail

cubana

apotheke.sanicare.de

Takze natrela som si brucho touto jodovou tinkturou.Natrela som si dnes okolo 13.00 hod a teraz pozeram (18:50),ze flek uz tam na bruchu nemam.Co to znamena?..to je dobre,ci zle??..

RNG

Z potravin len morske rastliny su dost bohate na jod, aby ti dodali dostatok podla novsich vedomosti.Najma kelp, ale aj ine v mensich mnozstvach.
Kelp obsaahuje 0.1 az 0.8% na vahu susiny. Tj v jednom grame je 10 az 80 mg jodu.
Dam sem tabulky obsahu jodu v roznych jedlach, aby ti molo jasne, ze z beznych jedfasl nemozes dostat 2 a viac miligramov denne, ale len sotva tu nedostatocnu hladinu z archaickych tabuliek z roku 1948, tj 150 mikrogramov denne.
www.iodine4health.com

cubana

...dakujem pekne za podrobne vysvetlenie.Chcem sa este opytat v ktorych potravinach sa nachadza jod,okrem kuchynskej jodidovanej soli.Myslim tym ryby...a co este???...to znamena,ze aj tuniak v plechovke obsahuje jod?...to znamena ze aj kysle ryby nalozene s uhorkou v skle obsahuju jod??..alebo sa mylim??..a ako to mam na etikete vyrobku vlastne oznacene...lebo ja jem aj tuniak,aj kysle rybycky a nikde nevidim aby tam bolo napisane ze to obsahuje jod...hm?...

RNG

Cubana, jod je halogen, podobne ako chlor, brom a fluor, tj je znacne reaktivny. Po s tyku s roznymi materialmi sa na ne okamzite naviaze. Najma na nenasytene tuky, existuje dokonca test, pri ktorom zistuju mnozstvo nenasytenych tukov v olejoch prave jodom.
Takze jod natrety na pokozku sa okamzite navazuje a vstupuje do tela teda ako uz organicky viazany.
KJ je stabilna sol, z ktorej si telo vie odburat a pouzit jod,a vytvorit rozne organicke vazby toho jodu, ale to je anorganicka forma a velka cast z nej v tele sa moze vylucit mocom.
Samozrejme len vtedy, ked ma clovek jodu v tele dostatok
Preto tuto formu pouzivaju mnohi lekari na "nalozenie" tela jodom.A to v davkach az 50 mg, tj ziadne mikrogramy!
A prave v morskych rastlinach je tato forma, z ktorej Japonci dostavaju priemerne denne az 13.5 mg jodu, celonarodny priemer dospelych.
Tj deevatdesiatnasobok nasej dennej odporucenej davky, velmi chybne staniovenej v rokok 1940 a 1948, ktorej sa dodnes zatate drzia lekari, aj napriek dokazanemu faktu, ze je to uplne nedostatocna davka pre nas. Aj davkovanie jodaminu a fortuna vita je prisposobene tejto uplne nedostatocnej davke.
Najlacnejsia forma jodu je obycajna jodova tinktura, ktora sa da napr v USA kupit uz od jedneho dolaru za 30 ml=600 kvapiek. A to je 60 davok po 10 kvapiek, co staci na tyzden kazda,ked chceme mat prijem okolo 2 mg denne v priemere, tj vyse roka jodu.

RNG

Ja kupujem jodovu tinkturu, 30 ml=600 kvapiek s obsahim 2% jodu a 2,5% KJ za dolar az 2.5 dolaru, podla toho odkial v USA.A to je zlomok ceny inych zdrojov jodu
Po 10tich kvapkach za tyzden to vydrzi cely rok a dostanes v priemere 2 mg denne