Gravidjoga, cvicenia pre tehotne, krem proti striam

Príspevok v téme: Gravidjoga, cvicenia pre tehotne, krem proti striam
kacicka

ahojte, nevie mi niekto poradit???
som v 15 tt. chcela by som zacat uz cvicit, zevraj takto skoro je vhodna iba gravidjoga, cvicil ju niekto? ake s tym mate skusenosti?pripadne viete o niecom inom?
Tiez by ma zaujimalo, ja mam strasne suchu pokozku a snazim sa predist striam, ktore mat urcite budem, ale chcem ich obmedzit najviac ako sa da, co ste pouzivali vy???pomohlo to???teraz mam VICHY ale nezda sa mi nejak dobry....tak neviem...brucho mam uplne supinkate aj ked sa stale natieram, telove mlieko mam Garinier na velmi suchu plet (to cervene)

Lili007

Po výbornej skúsenosti môžem len a len doporučiť krémik Bepanthen proti striám. Obsahuje všetko potrebné - olivový olej, dexpanthenol, glycerín a výťažky na tvorbu kolagénu.
Moje brucho je po pravidelnom používaní bez strií, pripom prírastok hmotnosti bol až 19kg :-)

radka2277

ja som citala, ze gravidjoga celkom pomaha. lavne spevnit svaly panvy a aj psychicky sa pripravit na porod. ci vsak pomaha na strie, to neviem. radsej by som si to poistila este niecim inym vhodnym aj pre tehotne. mne pomahal bepanthen proti striam. ten je priamo urceny pre tehotne mamicky.

joga

Joga, to už je jedno aká, je veľmi nebezpečná, pretože to nie sú iba telesné cvičenia. To je len maskovanie. Dôležité je to, čo my na západe prehliadame: duchovný význam cvikov. Cvičením jogy sa otvárajú čakry pre pôsobenie okultných - zlých síl. Ak cvičí gravidjogu mamička, otvára nielen seba samú, ale aj svoje ešte nenarodené dieťa na pôsobeniu zlého ducha.

Joga je sanskrtské slovo, v preklade znamená spojenie niečoho s niečím. Bôžik Šiva, ktorého ináč nazývajú „Ničiteľ“ je jedným z najmocnejších a najstrašnejších božstiev hinduizmu. Volajú ho aj Yogešvara, čo znamená „Pán Jogy“. V knihe Hatajogi-Pradipika je Šiva nazývaný ako prvý z učiteľov hatajogy. Pripisujú mu také vlastnosti aké poznáme u zlého ducha.

Hinduisti veria, že na konci chrbtice je bod, v ktorom leží spiaci had, ktorý má vplyv na človeka cez energetické body v tele, tzv. čakry. Cieľom jogy je prebudenie tohto spiaceho hada, ktorý má vystúpiť k najvyššej čakre, ktorá sa údajne nachádza nad temenom hlavy. William Zorn v knihe „Yoga for the Mind“ píše: „Pomocou vyprázdnenia mysle a sústredenia pozornosti na tieto čakry, bude ich môcť učeň otvoriť“. Spiaci had, ktorý je vlastne bohyňa Šakti má vystúpiť k najvyššej čakre, kde má centrum duchovný manžel „Šiva“.

Kto sú bohovia pohanov? Kto je spiaci had? Sú to zlí duchovia, ktorí chcú, aby ich človek privolal do svojho života. Ale keďže mnohí by ich priamo nevzývali, zamaskovali sa do lákavého systému jogy. Ak poznáte obrady kresťanskej iniciácie, viete že ich súčasťou je obrad „effata“ – otvor sa, pri ktorom sa maže alebo žehná človeka na očiach, ušiach, perách, prípadne na hrudi. Keď sledujeme v joge proces otvárania čakier pre prúdenie kundalini, môžeme si všimnúť veľkú podobnosť s týmto obradom.

Na prvý pohľad sa zdá, že joga patrí do oblasti športu, telesnej výchovy, relaxácie, prípadne medicíny a psychológie. No žiaľ, nie je to tak. V knihe autora systému Joga v dennom živote Svámí Mahéšvaránandu pod názvom India plná farieb sa píše: „Joga neznamená len pohýbať plecom hore a dole, stáť na hlave, zatvárať nosnú dierku a nadychovať sa a vydychovať… Joga je nad náboženstvom, je otcom všetkých náboženstiev“.

Joga nevznikla preto, aby si ľudia oddýchli alebo sa uvoľnili, ale vznikla ako náboženský systém hinduistov, aby sa mohli spojiť so svojimi božstvami. Znie veľmi trápne, ak niekto tvrdí, že joga nemá s duchovnom nič spoločné.

pe84

gravidjoga je perfektne riesenie na udrzanie si kondicie pocas tehotenstva, urcite je velmi prospesna, treba sa hybat, potom je aj porod lahsi, na suchu pokozku, aby nepopraskala a nevytvorili sa strie je vyborny Bepanthen proti striam, odporucam ho pre jeho kvalitne zlozenie, vonu, lahke davkovanie, cenovu dostupnost, ucinnost, treba sa natierat 2 x denne pocas celeho tehotenstva a aj po porode, pokozku hydratuje, vyzivi, regeneruje a bude pruzna, takze nebude tak praskat :)

hrajko

kegelove cviky -na internete,cviky panvoveho dna,gravidjoga,cviky z brusnych tancov pre tehotne,je to dobre prisvalstve okolo konecnika aj criev aj pre babatko- lahko sa otvaraju porodne cesty a pravdaze lahke masaze brucha na uvolnenie, relax, prechadzky tiez hybu telom,
pocuvanie hudby aj babo zachyti tony,byt v pohode aj s partnerom a partner pri porode ak nie je mozne tak niekto blizky.. Dietatko vsetko citi.Pocuvat svoje vnutro co je pre zenu dobre.Ak pracuje tak lahsiu pracu.Cajiky nenarocne harmancek zihlava a ine, ak je chut,ktore neublizia.

chyrra

viete mam rizikove tehpotenstvo a nechcem tomu este uskodit neako ..takze ak by ste mohli prosim napiste:) dakujem

chyrra

ahojte chcela by som sa opytat ci neviete nahodou mozem pouzivat VIchy Liposyne jet ovlastne na celulitidu aj ked som tehotna ..nikde to neviem najst preto sa radsej pytam .a aky je vhodny pripravok proti striam ? prosim odpovedajte mi do emailu .dakujem

kacicka

naozaj dakujem vsetkym za rady aj za domace recepty....a vsetkym tehulkam drzim palce aby sa to zdrave narodilo!!!!!

esterkiki

kacicka, skoda, ze niesom na slovensku, pretoze knihu by som ti kludne poslala.ja som v 31 tyzdni,gravidjogu cvicim od zaciatku a mam aspon dobry pocit ze nieco robim.ci to pomaha, noneviem, ja ale citim stale po cviceni lepsie.no a co sa tyka pokozky, ja pouzivam jednine oleje ktore su specialne pre tehotne!!! a poviem ti, tehotenstvo je uz ku koncu ale brusko mam super hladke bez jedinej strii. zato zadok sa mi mastit nechcelo a tam uz co to badat:-( no nastastie sa to da skryt ak si nezoberiem na kupalisko tanga.len sa pekne o brucho staraj,aj 3-4 krat denne masiruj a masti a verim tomu, ze ti brusko pekne aj ostane.