Spermiogram / Oligoasthenoteratozoospermia

Príspevok v téme: Spermiogram / Oligoasthenoteratozoospermia
Artep

Partner bol na SPERMIOGRAME a vysledok znie: OLIGOASTHENOTERATOZOOSPERMIA
Mate s tym niekto skusenosti? da sa otehotniet prirodzenym sposobom?
jeho vyseldky su:
pocet spermii: 2x10 (sestin)/ ml
mobilne: 1x10 (sestin)/ml
mobilita: b (pohyb do stran)
patologia: 80%
odporucenie: ICSI
Odporucili mu spravit opakovanie testu az o 3 mesiace ;( fnuk
Vie niekto presnejsie povedat co jeho vysledky hovoria? a co nas asi caka? co znamena 80% patologia? dakujem

Genesis

nech ide partner urologovi a nech mu urolog skontroluje ci nema ochorenie s nazvom varikokela. toto ochorenie znizuje plodnost mnohym muzom ktory o nom ani nevedia ze ho maju.

Artep

Vsetko dodrziavame ;)
berie vitaminy (aj ja), obaja sme sportovci, cize pohyb nam nechyba a priatel sa zdravo stravuje uz roky ;)
takze uvidime na dalsom teste.
Dnes/zajtra by som mala mat ovulaciu, tak si to sledujem ovul.testami a ``uvidime``.
Dokonca som pisala Dr,Jonasovi aby mi poslal formular, to ma tiez zaujima, ci to funguje (verim ze ano, i ked mam pochybnosti jedine v tom, ze on k vypoctu potrebuje zenine informacie(datum narodenia, posledny menzes..atd) ale ziadne muzove info)No...nechame sa prekvapit ;)

asteri

.... este som si spomenula, nech partner obmedzi prijem kofeinu, prilis teply kupel alebo horucu sprchu a tesne pradlo. ale to asi vsetko viete.

asteri

petra, treba skusat.
hlavne nech partner berie vitamin E, ma velmi priaznive ucinky na plodnost. dalej moze doplnat selen, zinok a koenzym Q10.
neviem ci mal partner vysetrovany moc, resp. krv aspon na zapalove markery. pricinou znizeneho poctu a pohyblivosti spermii moze byt aj infekcia.

no a ty si odsleduj plodne dni, napr. pomocou krivky bazalnej teploty. hlavne netreba to prehanat s pohlavnym stykom, aby spermie stihli dozriet. kratko pred ovulaciou vynechat styk, pocas plodnych dni max. 1x za den.

Artep

Dakujem Asteri ;)
este ak sa mozem spytat, pri jeho 20% zdravo pohybujucich sa spermii je vobec nejaka sanca, ze same preniknu do vajicka? ak by sme si presne odsledovali ovulaciu? a je vobec nejaka sancna prirodzeneho oplodnenia? dakujem

asteri

ak nebol partner chory, nebral ziadne lieky, je vysoko pravdepodobne, ze sa spermiogram vyrazne nezmeni.
ak by ste sa rozhodli pre IVF, ak je patologia spermii 80%, nemozno ich nechat, aby samotne spermie prenikli cez obal vajicka, treba im pomoct ICSI, tak ako som uz pisala. je to totiz pre spermie najtazsia prekazka. z tych 20% nepatologickych sa vyberu tie pohyblive a implantuju sa do vajicka. takto umelo oplodnene vajicko sa uz len musi "ujat"v tvojej maternici.
ak by nemalo byt nieco v poriadku, plod nevydrzi a odumrie.
nie je treba vesat hlavu, v sucasnosti je neplodnych muzov, alebo muzov s vyrazne znizenou plodnostou az do 30%. bude vas to sice stat trochu viac starosti aj financnych prostriedkov ale urcite sa vam to podari!
asi sa ti rozum zastavuje nad prispevkami typu - ako si sposobit potrat...
vela stastia.

kiki

Tým výsledkom fakt nerozumiem - v tom ti neporadím. Ale vedela by som ti poradiť kvalitné výživové doplnky, ktoré môžu zharmonizovať funkciu organizmu a ovplyvniť aj tvorbu spermií. A ešte viem nejaké rady, čo znižuje tvorbu spermií, načo si treba dávať pozor.Čo sa týka tých vitamínov - pozorne si čítaj zloženie a požisťuj si všetky prídavné látky a konzervanty. Umelým vitamínom by sa mal najradšej vyhnúť a tiež pozor na ĚČKA v nich.Ak máš záujem, poradím ti cez mail.

Artep

dakujem Asteri za odpoved ;)
...Praveze moj partner vobec nebol tieto dni chory, nepije, nefajci a je v dobrej fyzickej kondicii. Dnes som nakupila vitaminy (selen,zinok, vit E, Q10) takze uvidime.
vies mi povedat aka je asi sanca na prirodzene otehotnenie aj keby jeho testy o 3 mesiace neukazali zlepsenie? a je vobec taka sanca?
a dalsia otazka, aka je sanca na otehotnenie po ICSI a ci to moze mat nejaky negativny vplyv na dietatko, dakujem krasne za odpoved. P.

asteri

petra, takyto stav spermiogramu moze vzniknut aj po prekonani nejakej choroby, staci chripka. kazdopadne, nech sa partner teraz snazi co najviac obmedzit alkohol, fajcenie, nech obmedzi prijem tukov a o tri mesiace sa uvidi. ak bude trvat nepriaznivy spermiogram, odporucaju vam ICSI, co je intracytoplazmatická injekcia spermií, co je vlastne injekcne vstreknutie spermie do vajicka, takze sa pripravte na IVF. drzime vam prsty.