PH organizmu a meranie - zdrave stravovanie

Lakmus

Ako pouzivat tie lakmusove papieriky ? Mam balicek od Kompavy, kde je farebna skala, ale nikdy sa nemozem trafit do stupnice, co je tam, ani neviem urcit, medzi ktorymi dvoma farbami je dana farba. Normalne som ocikal papier, alebo dal na neho len kvapku, ale farba je vzdy ina. Podla mna je to nepouzitelne na meranie...

Tie papieriky maju stupnicu 5,4-6,0-6,3-6,6-6,9-7,1-7,4. Ale ziadna farba moja.

zuzuzuz

tak podarilo sa mi zohnat papieriky ale zo stupnicou,ktora nie je na desatinne cisla...

nasli ste vy papieriky ktore maju detailnejsiu skalu?

S1M

V BA ich kupis v Starom meste... oproti Stavebnej fakulte STU, pod Narodnou Bankou. Nedaleko je elektrickova zastavka Floriánske nám. FIN club sa to vola (na rohu ul. Školská a Radlinského) ;)

zuzuzuz

ahojte... prosim kde ste kupili lakmusove papieriky,,,uz som sa pytala asi v 5 lekarnach ....
som z BA tak ak viete napiste mi konkretne miesto dakujem

jeremy hop

tiez som si dnes testoval moc na ph a vysledko vobec nezodpveda farebnej skale na prilozenej stupnici ph. Pasik namoceny z mocu s asfarbil do zelenomodra, ale velmi bledej. v slinach to bolo tmavsie zafarbene a v nose uplne tmave? ako teda interpretovat te tento test z ranneho mocu? bolo to blede kvoli nedostatku makromineralov, alebo, ze moc je viac tekutejsi ako sliny?

hammel

Mira inak moč vôbec nieje odpad. Existuje aj liečba močom zvaná urinoterapia ak o tom nevieš a vôbec nieje odpad dokonca je to liek. Ja urinoterapiu som tiež skúšal je to dobrá vec, pil som vlastný moč

mniau

a knih o pH a strave je viacero.. a povedala by som, ze co autor, to iny postoj.. napr. Young a Youngova, Zazracne pH neodporucaju vobec ovocie, okrem limetiek, citronov, avokada a kyslych grepov.. a spominany Kurtma na ovocie iny nazor..