SPOLOCNA DOMACNOST

sedmikraska

my mame tiez spolocne ucty a inak si to tiez neviem predstavit a ked saide kupit nieco drahsie, tak si to prediskutujeme aj keby to chcel len on. Pride mi to nespravodlive, aby si z partnerov ten co zaraba viac mohol nakupovat a ten co malo mal len doma sediet, ved ked sme uz raz spolu..

dorkaa

agina, neboj, maly ma co potrebuje, len ja si radsej nic nekupujem, ale mozno je to len mojou povahou, ze chcem setrit. A potom ma mrzi ked vidim ake blbosti si kupuje.

mia

My sme manželia aj so vztahom spolu tri roky+jedno 15mes.dieta.Financie mame spolocne i ked ja som teraz na materskej a prispievam malo.každy si vyberieme z účtu kto kolko dostal vložíme do spolocnej obálky a hospodárime.som fakt spokojná.čo je moje je aj tvoje a tak inak si to ani neviem predstavit.

agina

Ja som s manzelom chodila 5 rokov, teraz som vydata skoro 2 roky, ale financie mame oddelene. Mne to tak vyhovuje.S platenim uctov nemame problem.Ja platim plyn, rozhlas, televiziu, elektrinu a manzel vodne a stocne, kurenie a vsetko okolo toho.Nakupy su v pohode, vzdy chodime spolu, raz nakupi on, raz ja.Ked si chcem kupit volaco na seba, nemusim sa pytat, ci mozem....okrem toho mame zalozeny taky zvlastny fond, do ktoreho odvadzame kazdy 3 tisic mesacne. To tak setrime na dovolenky, sedacky a podobne veci.....

dorkaa

u mna je to naopak. Ked sme mali spolocne financie, ja som setrila a on minal, zarabali sme zhruba rovnako. Tak sme si financie rozdelili, a mohla som si normalne kupovat co potrebujem, aj som mu poziciavala. Teraz som na materskej a som na nom zavisla. A je to veeelmi neprijemny pocit. Zase je to o tom, ze ja setrim na sebe a on mina, na seba.