čkanie, štikutka

Simondža

ja mam problem so stikutkou uz asi 5 rokov a neviem co s tym. Denne sa mi cka aj desat krat a to nielen po jedle, ale pocas dna, hocikedy a hocikde.Som z toho zufala, skusam vsetky zadrziavacie metody, snad, ale nepomaha.O par minut sa mi zacne stikutat znova.U lekara som s tym problemom este nebola, zda sa mi to trivialne. Co s tym?? Uz sa citim trapne v autobusoch a v skole a v cakarnach, hlavne kde je ticho, lebo vtedy pocut najviac moje stikutanie :-)

Robinn

Seklo ma vplatničke,bol som na neurologii,kde mi dali obstrek a predpísali 3x denne veral a medycaim,na druhý de§ ráno mi začala štikutka cce trva pol až hodinu a potom na 5-10 min prestane a znova,ale tvá to už piaty den, nemožem zaspať,budím sa v noci zo štikania a celý den len štikam a štikam, po piatich dnoch dom bol u obvodaka a ten mi dal Lexaurin,ale v nom som sa dočítal,že je to na tlmenie nervozity a svalstva a nemám pocit, že by to ohlo pomosť, viete niekto poradiť, alebo za akým lekárom mám ísť ??

jalka7

ahoj, ja mám podobný problém ako ty, lenže mne sa čká možno 15 - 20 krát denne, tiež iba krátko, ale trvá to už vyše mesiaca, ... informovala som sa trochu a v lekárni mi odporúčili tie známe spôsoby ako zadržanie dychu, jedenie cukru a tak, ale mne to bolo na nič, kedže mi to prejde rýchlo. Lekárnička mi povedala, že to može byť aj od stresu, a že ked to neprejde do mesiaca tak mam isť k doktorovi, takže asi pojdem a uvidím. Keby niečo tak Ťa budem informovať :)

Bianka-Ba

Ahoj, citala som clanok o stikutke (ckanie) a ako ho zastavit - na -odkaz odstránený- Urcite sa niecim inspirujes...

mero

Ja som dostal štikutku a už ju mam druhý deň, mam ju asi hodinu potom mi zase prejde a za daľšiu hodinku mi zase začne a takto sa to opakuje. Skúšal som aj zapijať aj zadržiavať dych a nič. Ako sama príde tak i sama odíde.

imunitka

jasne ze suvisi:)) ked clovek zje vela sucheho, co mu ide tazko dole pazerakom, tak sa ten nerv drazdi. Preto netreba jest nasilu napriklad suchy chlieb.vzdy s nejakou natierkou alebo zeleninou. Ked jes napriklad suche cipsy, je to ine, lebo to ti chuti viac a produkuju sa zase sliny.

jajka

ja mam taku skusenost, ze ked som mojmu synovi nestihla dat hned po najedeni napit, dostal stikutku a mal ju potom uz cely den. aj ked som mu dávala stále pit. takze suvisi to s jedenim a pitím. jedlo treba riadne zapit.

imunitka

???sposobene tym ze je leto? to co je za blbost. Podla mna by si mala ist k odbornemu lekarovi. A u lekarov treba sem-tam aj prehanat, aby to zacal riesit. Lebo si predstav, ze si lekar a pride za tebou niekto, ze sa mu 3-4x za den zacka. By si ho poslal kade lahsie. Musis povedat, ze mavas kazdy den stikutky a ze ta to niekedy dost namaha. Az potom to zacnu riesit. Vies, lebo to moze byt nieco s tym nervom,mozno zvysena drazdivost. A raz mozes mat fakt take stikutky, ze tvoje srdce bude trpiet tym ako furt nadskakuje pri stikutkach.

jojankaaa

a keď som jedla primerané množstvo a pomaly? lebo čká sa mi dosť často. keď rýchlo a veľa jem tak to očakávam. Ale napr, idem z práce po meste domov a zrazu začnem čkať a pritom obed je dávno za mnou... bola som s tým u lekára a ten mi povedal že to môže byť aj tým že je leto. Ale čká sa mi rovnako aj v zime. Môže byť aj iná príčina?