navsteva u cvokara ma nici

Príspevok v téme: navsteva u cvokara ma nici
ma to vyznam?

dobry vecer.
uz dlhsi cas navstevujem psychologa. ale terapia, ktoru mi nasadil ma na mna opacne ucinky ako by mala mat. neviem ci je praca na sebe samom az tak prilis tazka, a vopred sa sam seba lutujem, alebo je to ozaj tak ze psycholog pozna moje skraty a doslova ma nici.... chcem podotknut, ze navsetvujem dost erudovaneho psychologa, ktory je podla vyjadrenia inych ludi dost dobry v tom co robi. tak teda co mam robit? prestat doma skusat na sebe a cvicit terapiu, ktora na mna posobi zdrvujuco, alebo bojovat sam so sebou dalej?

ester9

tri mesiace zasa nie je tak vela, hlavne ak mas problem dlhsiu dobu, este to nemusi nic znamenat. ale, na druhej strane, ja som chodila k jednej rok a bolo to stale horsie, az som sa nakoniec rozhodla, ze to takto dalej nejde a urobila som dobre. chodila som od nej velakrat ako zbity pes, castokrat som isla s naladou v pohode a odkazala so slzami v ociach s pocitom, ze sa musim zabit, ze nema zmysel dalej zit, ked som taka hrozna. uskrnala sa, mala som pocit, ze sa casto na mne bavi a vychutnava si, ze ona je "normalna" a nema nejake blbe depky. naozaj sa mnou zaoberala, len ked som revala ako najata, ked som to uz fakt nezvladala, vtedy ako keby sa zlakla a prestala mat blbe poznamky. potom som jej to povedala, tak mi ponukla, ze mozem skusit inu v ich centre, velmi sa mi nechcelo vsetko dopodrobna vysvetlovat niekomu dalsiemu, ale isla som k nej. a po navsteve u nej som si povedala dost. ked vytiahla na mna gumene hracky zvieratiek a tvarila sa velmi mudro, ked akoze zistila veci, ktore som jej sama povedala, povedala som si, ze to nema zmysel. odvtedy som tam nebola. chcela som si najst niekoho ineho, ved predsa raz to musi vyjst, ale nie je to vobec lahke najst naozaj profesionala, ktoreho sapon trochu zaujima klient. predtym som bola este u dvoch zien a jedneho chlapa. o zazitkoch s nimi som napisala v teme depky, kedy prestanete, proste o nicom. takze na tvojom mieste by som sa s tym tvojim vemi otvorene porozpravala, ze nie si spokojny, ze terapia ti nerobi dobre, povedala, co od toho ocakavas a nech sa vyjadri, mozno ti rovno povie, ze nech radsej nechodis, ako sa to davnejsie stalo mne. ale to si nevsimaj, takych debilov vztahovacnych urazenych. chces dostat len kvalitnu starostlivost, tak si za nou chod. terapia urcite nie je vzdy prijemna, inak to nejde, ale ak ti sustavne robi zle...podla mna to nie je v poriadku...

ryba60

"ma to vyznam?" -dobrý psycholog Ta musi najprv "znicit","otvorit" Tvoje Ja, aby si si sa znva daval dokopy ako chces a aby to co Ti skodi sa na Teba "nelepilo" nedeprimovalo Ta a vedel sa proti tomu branit. Aj ja som sa takto trápil az som si aj poplakal a po 7-8 tyzdnoch začalo zlepšenie. Psychoterapia to je nie je o tabletkach.Musis naprv sam zistit a co je pre teba dobre a co zle.Keby Ti radil sam co je pre Teba dobre, cakal by si vzdy radu,ale tie musi sa naucit hladat sam v sabe. VYDRZ, INAč SKONčIš NA LIEKOCH U PSYCHIATRA. v JEHO POHOVOROCH NEHLADAJ A NECAKAJ RADU,lenPOMOC AKO NA SEBE PRACOVAT.. To je o tom, ze potom by si povedal,ved mi to poradil. On Ta ma usmernovat a ked robis chyby zase len usmernovat tie chyby najst a nerobit.Preto je to take tazke a dlho to trva.DRZ SA.Dusa tie boli a to su tie depky.

jana333

mat psychologa je nechutny luxus, nemyslim teraz financne,,ale to ze si nevies rady len koli Svojim!psychickym problemom a otravujes s tym psychologa ktory sa sice na tebe a tvojich kecoch o tebe finance nabali... to je otras.Tu hodinu mas pocit ze svet sa toci o teba a tvojich problemoch,ktore nemusis riesit a nejakou blbou terapiu ti pomoze niekot treti.., POMOZ SI sam aj tak k tomu jednoeho dna dospejes.Chyba ti vola a to je cele! VOla veci riesit a vola relaxovat! L

kontakt23

privatna navsteva psychologa stoji 300-600 sk hodina... pokial idete na vysetrenie na zaklade lekarskeho odporucania, je to zadarmo.

mamca

Povedz mu to,tak ako si to teraz napísal.Pri riešení problémov ide o spoluprácu medzi psychológom a klientom,terapeut jednoznačne musí vedieť,ako terapia pôsobí a podľa toho môže zmeniť alebo vysvetliť postup.Opakujem,k riešeniu pristupuj tak,aby si nezostal len pasívny vykonávateľ nejakých cvičení,o ktorých ani nevieš,čo majú dosiahnuť.
Skús to prebrať s tým svojím psychológom,uvidíš,čo ti povie a ak ti nebude vyhovovať,nájdi si iného.
Mal si dôvod vyhľadať odbornú pomoc práve preto,že samému ti riešenie problémov nevychádzalo-takže sa zbytočne nevracaj do starých neúčinných postupov.Verím,že pomoc nájdeš,nevzdávaj to,drž sa! :)

ma to vyznam?

ja som mu vysvetlil co od toho ocakavam... no neviem o co mu vlastne ide, lebo ucinky tej terapie na mna fuuu su dost zle. myslel som si, ze po 3 mesiacoch budu vysledky viditelne no praveze sa znasobuju tie problemy s ktorymi so za nim prisiel... a vlastne uz teraz neviem ci je to zbytocne zabitych par mesiacov, alebo mam dalej pokracovat aj ked si myslim, ze ma to uz dorazi uplne...

mamca

A rozprával si sa so svojím psychológom o tom,čo od terapie očakávaš? Ako vieš,čo od nej očakáva tvoj psychológ a prečo zvolil práve taký postup?