emocna labilita

darusa

Mira mna si teda nepresvedcila, ale ked si takto stastna, prospieva ti to a je to tvoj styl, tak sa ho samozrejme dalej drz. myslim ze kazda mame tak pol na pol pravdu.Ale nic netreba prehanat. A tak je to aj s makrobiotikou. Prajem pekny vecer. :)

laliaa

Makrobioticke principy sa mi zdaju neracionalne a prehnane, ale v zdravom stravovani urcite tkvie aj dusevne zdravie. ked organizmus prilis zatazujes potravou, neostavaju mu sily na ine procesy...atd atd
Mira, tvoje presviedcanie mi pripomina jehovistov. takymto stylom ludi nepresvedcis, skor odradis. ;) v dobrom. nehovoris nezmysly, ale posobis nevierohodne.

mira

Darusa, suhlasim, ale tu zamenu som nevidela.Vidim ale denne sama seba a svoju rodinu, to je dostatočný dôkaz. Ludia maloktori pochopia system energetickej mediciny, ale keď pochopia, je to užasne.
Prestanu žiť v strachu z rakoviny a iných chorob, v strachu o svojich blizkych /keď neratam autonehody a p./
Stretam sa s vyrovnanými a skutočne, nepredtierane pohodovými ľuďmi.

darusa

Mira moji stari rodicia(vlastne uz aj prastari rodicia) boli velmi bohati. Takze nemali maso len na nedelu. Jedine v com s tebou uplne suhlasim bolo to ze vsetko co si dochovali a dopestovali doma bolo zdrave a nie naprachovane ako dnes. To ze nejedli tropicke ovocie ich ochranilo pred dnesnymi alergiami. A pravdu mas aj s cukrom ten vobec nepouzivali. A z tohto vsetkeho mi plynie len jedno: Nie je to o tom ze nebudem jest maso a zivocisne vyrobky, ale je to o tom aku dobu zijeme. STRES, PENIAZE A LEN PENIAZE, NAHANANIE, RODICIA NEMAJU CAS NA DETI, SEDENIE PRI POCITACI NAMIESTO BEHANIA PO VONKU, VSETKO UMELO DOPESTOVANE, UMELO DOCHOVANE. Jednym slovom ZLY ZIVOTNY STYL. Uz len to co jeme co dychame co pijeme a dokonca uz aj to co si obliekame na seba(karcinogenne latky) nas robi chorymi psychicky aj fyzicky. Makrobiotika nas nezachrani. (Ozaj kto videl zamenu manzeliek kde cela rodinka papkala makrobiotiku pod vedenim otecka??? zena bola uz napoly blazon a nakoniec sama priznala ze to uz prehanaju?)

mira

Kvitnúce civilizácie v minulosti vznikli na obilných zrnách. Keďže vtedy nepoznali valcové mlyny, boli to celá zrná ktoré držia svoju energiu celé tisícročia, ako to dokladujú archeológovia. Ich energia je vyvážená a stabilizujúca. Umelecké diela napr. z antiky to nádherne dokazujú.

laliaa

Jem zdravo, ziadne maso, cukor len v strave. Ale tiez mam pocit, ze som nevyrovnana a labilna. Hoci, kedysi som bola este viac a tak neviem, ci sa da pozitivny ucinok pripisat zmene stravy. Vie niekto poradit nieco k hore polozenej otazke? Nejake cvicenia, ako sa naucit nebrat si veci prilis k srdcu? Ako trenovat povedzme sebaistotu? Ako sa nenechat cimkolvek zneistit? Ako si nebrat tragicke veci osobne? Ako nepredvidat czdy aj tu najhorsiu variantu? Hm?

mira

Darusa, moji starí rodičia tiež chovali prasa. Bolo 1 na 8 ľudí a na celý rok. Potom mali asi 10 sliepok, nejekých zajacov na celý rok. Stále ťažko pracovali na poli v lete a v hore v zime fyzicky. Takže to mäso bolo prakticky len pre chlapov a v nedeľu. Nejedli chémiu,tropické plody, cukor bol asi l kg na rok pre všetkých, ovocie bolo domáce nešľachtené a bolo ho málo. Vajcia sa predávali na trh, tiež mlieko, ktoré bolo z kravy pasenej vonku, nepasterizované a bolo ho oveľa menej ako teraz. Jedli to čo si dopestovali, v zime mali obrovský sud s kvasenou kapustou. Boli prakticky celý deň vonku.
Myslím, že to nie je obhajoba dnešnej vysokej konzumácie mäsa, cukru a mlieka.