zniceny vztah

Príspevok v téme: zniceny vztah
toby

po rokoch sa nam rozpadol vztah, partnerovou neverou. teraz chce odo mna urcit pravidla navratu - podla nich sa rozhodne. stale ma strach a pocit hanby z toho, ze to vobec dopustil. na druhej strane, je ako schyzofrenik, lebo raz chce ju a raz mna. neviem, co dalej a ci mu vobec uz budem doverovat. ma niekto podobnu skusenost? prosim poradte

giona

preco zene nie,nerozumiem,naozaj si vi muzi myslite ze zena musi milovat to je taka somarina ,kludne k tomu moze mat taky isty pristup ako chlap.Zalezi od povahy cloveka.

hello1

ja suhlasim s Kety, daj mu sancu...
aj mne sa to stalo a dala som sancu a teraz je ako medik uz rok a pol ;-) dovera sa vratila a dokonca `i ked sa tomu neda verit` nam jeho nevera spevnila vztah... viac ma chape, vie sa do mna vzit, tolaruje ma je pozorny a citim ze i laska sa o vela prehlbila.
A verim mu,,, viem okolnosti preco to urobil a verim mu i napriek tomu...

postreh

zaja: Porovnaval som pristup muza k jeho nevere, a pristup zeny k jej nevere. Na koniec som pridal, moje konstatovanie.

postreh

Vies, ale muzi su dost iny ako zeny. Muz vo vela pripadoch, sa v podstate chce len pobavit, rozptylit. V pripade, ze je partnerkou nepochopeny aj viac. Alebo v tedy, ked to doma naozaj neklape je schopny opustit rodinu. Ak to vsak doma klape, tak je to zo strany muza nezavazne pobavenie. A muz to dokaze okamzite skoncit. Ale vela zien to berie nie ako pobavenie, ale proste ako zalubenie, ako osudovu lasku, ako nieco co je zazracne. A ked jej to aj doma klape, tak dokaze riskovat vsetko, aj stratu partnera, a nedokaze sa toho zbavit. Trapi seba aj ostatnych.

Preto si myslim, ze neoplati sa nic trvaleho robit koli zene. Su to vsetko len vymyslene idealy spolocnosti. Treba to brat vsetko len docasne a povrchne. Na mieste muza nema zmysel mysliet si, ze laska vydrzi, ze zena ho bude milovat aj po dlhom case. Toto neexistuje.

Takto by sa mali aj vychovavat decka, preto ze potom v dospelosti by nemali problemy, trapenie sa a vo vela pripadoch by sa predislo aj tragediam.

Jedine co ma zmysel ako laska, je laska k vlastnym detom.

kety

Nedá mi nereagovať na túto citlivú tému. Keď som bola asi 13 ročná pubertiačka prevalila sa v rodine otcova nevera. Bolo to trochu dusné obdobie, ale nespomínam si naň ako na niečo strašné. Mal pomer so svojou sekretárkou, ktorá bola tiež vydatá a mala deti, ale muža mala dlhodobo v zahraničí.Bola mladšia od mamy a teda aj atraktívnejšia. Neviem ako mama trpela, ale až na plač a výčitky (nie histerické)v deň keď to zistila sa o tom v podstate vôbec nerozprávalo. Prešlo mnoho rokov, rodičia sú stále spolu, už sú na dôchodku a ja aj moji súrodenci sme im vďační, že to prekonali a nerozbili rodinu. Teraz majú krásnu starobu, ak by to riešili rozchodom boli by možno každý sám. Takže moja rada: určite treba dať ešte jednu šancu, každý sme predsa omylný. Som vydatá už 15 rokov, ale keby sa to stalo mne, určite by to bolelo, ale za lásku sa oplatí bojovať. A ako tu už bolo písané aspoň budeš mať čisté svedomie, že si pre ten vzťah urobila všetko aj keď to náhodou nevíde.

postreh

Som proste taky, vsetko by som chcel okamzite. Snazil som sa jej venovat, zmenit sa trochu, aby som jej ukazal, ze mi na nej zalezi. Vykaslal som sa na pracu, a dalsie veci, ktore mi uberali vela casu. Ale predsa nemozem sa uplne vykaslat na pracu na vsetko co robim a venovat sa len tomu aby som ju zaujal, lebo sa nam cely zivot zruti. Uz teraz len po 2 mesiacoch som na tom financne uz dost zle, lebo som sa na vsetko ostatne vykaslal. A zase keby ze sme uplne ako rodina bez zakladnych veci, tak to by sa jej tiez asi nepacilo. Vsetko je to kruh, ktory asi chapem len ja. Ked nezarobim, bude zle, ked sa nebudem venovat, tiez bude zle. Hmm ... co s tym ?

ivona

Postreh,máš to ťažké. Držím palce, aby si Tvoja polovička začala vážiť,to čo má. Nech si váži to, že ju ľúbiš. že chceš len ju. Mne sa stalo to, že mi manžel pred pár rokmi povedal, že berie náš vzťah ako voľný a vôbec mu nevadí, keď budem mať milencov.To je úplne iná forma tolerancie, akú si preukázal Ty voči svojej polovičke. U Teba je hlavný faktor láska. Mňa návrh môjho manžela šokoval a dnes ľutujem, že som nenašla vtedy, keď som mala ešte malé dieťa/1rok/, dosť odvahy od neho odísť. Dlho som sa s tým vyrovnávala, mala som inú predstavu o manželstve. Dnes /po desiatich rokoch manželstva/ mám naozaj ešte vzťah s iným mužom, ale samozrejme, že sa s tým pred manželom nechválim a dokonca mám občas pocit viny.Teraz nechcem odísť - kôli synovi hrám šťastné manželstvo.
Neviem Ti poradiť, niektorí ľudia sú takí, vždy chcú niečo iné,ako práve majú a nevedia sa rozhodnúť. Prajem Ti veľa šťastia.