Mlieko a rakovina

samko r.

Nedávno bolv televízii nejaký odborník, ale to bol iný fachman ako MUDr. Bukovský a ten potvrdil, že boli zistené v kozacom mlieku protirakovinové účinky,ktoré priamo ničia rakovinové bunky. Môj sused mal rakovinu žalúdka a lekári v BA mu odporučili piť denne pol litra tohto mlieka.Je tomu už viac rokov a sused sa teší dobrému zdraviu.Tak treba zvážiť kto je odborník a kto si len chce urobiť reklamu..... Ozaj už ste videlikozu, žraloka, potkana, alebo havrana ktorý pošiel na rakovinu? Majú totiž všetci protilátky...... Veselé Vianoce a veľa zdravia a šťastian v Novom roku.

[zruseny12]

...a ci na lososa pouzivaju umele,tak urcite ano,ale ja na 100% nemozem povedat,lebo som to nevidela na vlastne oci...ale vtedy tak hovorili,bola to nejaka tema o rybach atd.

[zruseny12]

...no minule o tom tiez hovorili o tych farbivach umelych,ze sa budu vyrobcovia snazit pouzivat PRIRODNE FARBIVA namiesto UMELYCH...
pocula som to v TV...
teraz sa pouzivaju umele farbiva-prevazne...

ele

Maria s tym prifarbovanim lososov to je riadne s prepacenim svinstvo. A myslis ze sa jedna o chemicke farbivo? Ved vies pre peniaze vsetko a na ukor zdravia cloveka.. to je motto "dnesneho sveta"

Ele

Atloanta: Z morskych ryb su najbezpecnejsie krevety, tuniak v konzerve, losos a drobne oceanske ryby.
A zo sladkovodnych kapor, šťuka, sumec, amur, zubáč.

[zruseny12]

...ospravedlnujem sa za skomolienie mena..
dam ti aj ja jednu dobru radu...
NEHLADAJ CHYBY A NEKRITIZUJ,ALE SNAZ SA PISAT K DANEJ TEME...

[zruseny12]

SQU9REL
...nebudem to rozoberat,ale ja od niektorych ludi ospravedlnenie neberiem vazne/je to len obycajne slovo,ktore niekto pouziva casto a casto ho porusi/a dobra rada to bola len z tvojho hladiska...
inak nie som jedina,co ATD.pouziva... a je to kazdeho vec,co robi atd.ked neublizuje INYM LUDOM SVOJICH SPRAVANIM atd.je to forum o zdravi a nie o tom,aby niekto tu niekoho napominal ako kto pise,je to kazdeho osobna vec...preco sa nevyjadris k teme,ale hladas nieco ,co by si skritizoval/a v prispevku?
AK TO BUDE FORUM O CHYBACH A STILIZACII PORISPEVKOV A NIEKTO MA SKRITIZUJE TAK TO BERIEM,ALE TOTO TU NIE JE NA MIESTE...
ale inak to chapem...lebo aj RYPANIE CLOVEKA DO DRUHEHO CLOVEKA JE SPOSOB URCITEJ LIECBY...PEKNY DEN/nic v zlom/

atloanta

ELE, ele prosim ta, ktore ryby este okrem lososa su bezpecne konzumovatelne? teda na spodku potravinoveho retazca? a co sa tyka toho umeleho chovu-tak to asi treba mat nejaky dobry zdroj,ze? a este asi zdravsie budu tie sladkovodne nez morske?

ele

Zuzana, jasne, viem ze si to nemyslela zle, len som tym chcela naznacit, ze predtym ako som maleho zacala prikrmovat som si zistila vsetky dolezite informacie aby som sa nedopustila chyb. Dnes je na trhu naozaj obrovsky sortiment prikrmov pre deticky, je to naozaj prakticke ked ideme k niekomu na navstevu alebo na chatu, no napriek tomu sa snazim obedy varit vzdy cerstve, aj ked vyber zeleniny v tomto obdobi je dost ubohy. Podla mna je dost dolezite ze maleho tak dlho kojim, v materskom mlieku ma si myslim vsetky dolezite ziviny vratane vapnika. Nuz, tie teorie su mnohokrat tak protichodne ze nam neostava nic ine, len sa spolahnut na zdravy sedliacky rozum, ako to robili nase mamy a babicky :)

Zuzana04

vies ELE, nepoznam tie vyrobky ktore pouzivas, ked bola dcera mala, nic takeho neexistovalo, je mozne ze su vhodne. ja som hovorila v podstate o kravskom mlieku (resp. kozom a pod), takze neber to nejak zle prosim. Co sa tyka mna, tak dcera ked bola taka mala, tak nejedla kupovane veci, ani hipp, ani ine. Vzdy som pripravovala doma cerstve, z ovocia, zeleniny, maska. aj ked uznavam, ze tie hotove su prakticke, ale asi sa cestvej strave nic nevyrovna.
Kvalitu takych vyrobkov samozrejme nespochybnujem, aby si nemyslela, ze proti nim nieco mam :-)) Mozno dnes, ked je taka ponuka by som aj ja raz za cas take hotove vyrobky vyuzila, pred 7 rokmi bol dost obmedzeny vyber. A instantnu kasu (tusim Bebe, alebo nieco tak) som kupila raz, ked mala dcera asi 9 mesiacov, bola na moj vkus velmi sladka, dcera ju vyvratila, odvtedy som nic take nekupila :-))
Vies, jedine co ti zostava je stale si zistovat informacie - bud na nete, alebo je dost detskych casopisov, su tam urcite aj recepty na nejake destke jedla vhodne k urcitemu veku. Ja som mala take recepty povystrihovane v bloku a obcas som podla nich varila :-))
najviac sa pamatam na povarene kuracie masko s jablckami - malej to velmi chutilo :-)))