Svalova distrofia

shirley88

ďakujem velmi pekne p. RNG že sa snaží ľudom
poradiť o doplnkoch, lebo ludia poznaju
len nazory na liečbu konvenčnou medicinou, kt. vela ochorení klasifikovala ako nevyliečitelné, resp.
mnoho ochoreni lieči sice liekmi, ale tie zase prinasaju neprijemne a nebezpečné vedlajšie učinky, ak mate moznost-viete po anglicky alebo poproste niekoho z rodiny, kto vie -najdite si informacie na internete o Vasom ochoreni alebo sa pridajte na Facebooku do nejakej ang. celosvetov. skupiny, kde si ludia navzajom radia a prehodnotite vela tychto klasickych poznatkov o klasic. ochoreniach- fakt je, že vela ochoreni sa da velmi zlepšit doplnkami, špecialnymi dietami- že sa niečo vyluci zo stravy a pod. , ja sama to tak robím, aj ma baví si hladat take informacie, aj som musela kvoli svojmu zdraviu-kedy som sa spoliehala na klasickych doktorov, to by zle dopadlo, nenabadam niekoho aby vysadil tie klasicke lieky, ale aby si zistil aj infor. o inej liečbe a to pridal k tej klasickej liečbe a ked najde co mu pomaha, postupne bude moct davky klasickych liekov znižit

RNG

Hromadenie glykogenu je defionitivne genetickeho povodu, vysoka krvna zrazanlivost je tiez dedicna(stredoeuropsky syndrom prilisnej zrazanlivosti krvi) a samozrejme aj ine su ovplyvnene genetikou. Ale je plno doplnkov ktorymi sa rozne geneticke predispozicie daju kompenzovat., tj predist nasledkom genetickej naklonnosti.

RNG

Nuz ja zareagujem aj na 4 roky staru temu, kedze problem zatial bezne lekari neadresuju. Distrofia svalov moze byt z roznych dovodov, od zleho trasvenia, ked sa nedostava telu dostatok latok na regebneraciu alebo energiu,kde treba travenie alebo vyber stravy napravit,
cez hromadenie sa glykogenu vo svaloch
tiez cez zhorsenu cirkulaciu krvi alebo lymfy, kde odporucam cistit cievy lecitinom a lipazou,
az po rozne mikrobialne priciny zahrnute casto pod nazov "autoimunne" kde sa treba branit odmaskovanim tych mikrobov a nicenim ich roznymi antimikrobialnymi. Zaroven tam odporucam samozrejme enzymaticke a absorbcne cistenie tela, lebo rozne mikroby vyrabaju rozne skodlive latky, ktore telo degeneruju.
A netreba zabudat na specialny druh mikrobov, virusy, ktore v nas cely cas ziju a vyckavaju na prilezitost oslabenia tela, ked sa premnozia a nicia telo. Kazdemu dnes odporucam si zvysovat viralnu imunitu, lebo tych virusov okolo nas a aj v nas je coraz viac.

konvalinka00

Moj priatel ma svalovu distrofiu. Nerozpravame sa o tom,on sa citi dobre. Ale mam trochu strach,neviem,ci mu dokazem v buducnosti pomoct. On neberie asi ziadne lieky-alebo neviem. Preco sa to neda liecit,da sa niekde? Je v terajsom vyskume nejaka nadej? On je totiz velmi dobry chalan a nastastie si nic nepripusta. Aj ked na voziku uz je. Nechcem sa o tom s nikym rozpravat,kamaratky len lutuju,ale nic mi to nepomoze. Ale budem s nim aj tak. Pracuje a ma radost zo vsetkeho,mnohi by mu ten optimizmus mohli zavidiet a to sa ucit. Kazdy sme nejaky a akosi sme na vela veci prikratky

hmhm

thomasek a otec berie nejaké lieky, lieči sa? Je pekné že by si chcel otcovi pomôcť. Skús napísať do témy" Otázky na RNG".

thomasek

ja neviem moj otec ma tiez problemy s chodzou a ochabuje mu svalstvo ale svalova distrofia a ani skleroza multiplex ze to nie je .ma 53 rokov a je mi smutno ked sa na neho pozram ako biedne stoji na tych nohach.prejde aj bez palicky ale ide tak pokrceno,chcel by som mu pomoct ale neviem co mam robit..

aduliena

Nech sa ide dať vyšetriť na neurológiu, tam jej stanovia presnú diagnózu. Ale žiaľ ani svalová dystrofia a ani skleróza multiplex sa nedá vyliečiť. Dá sa to len liečiť a liekmi udržať zdravotný stav, aby ten človek mohol fungovať ďalej.

martin242

Svalová distrofia môže nastať aj pri nesprávnej strave a životospráve, ako aj absolútnym nedostatkom pohybu, nemusí sa jednať o smrteľnú geneticky nositeľnú formu, to ale zistí len komplexné vyšetrenie.