Rakovina?

Príspevok v téme: Rakovina?
megana

Chcem sa niekoho spýtať ako je tomožné čo sami stalo. Mám 44 rokov a na citológiu chodím pravidelne každý rok.
V marci 2007 som mala CIN I. Teraz v marci som mala menzes 2krát do mesiaca ,tak som išla k lekárke(bola tam nová lekárka). Tá mi znova urobila cit. ale hneĎ sa jej niečo nepozdávalo tak ma poslala na kolposkopiu. Lekár mi povedal že to vyzerá na CIN 5 a zobarl aj vzorku na biopsiu.
Takže som v šoku a čakám čo bude, ale diagnozu napísal že je to rakovina.
Ako sa to mohlo tak rýchlo zmeniť ??? Kde sa stala chyba ? Potom načo sa toľko hovorí o prevencii ??? Som zúfala, lebo som rozvedená a mám len 7 ročného syna.

navik

Už viete čo je to duševná choroba? Spôsob, akým sa kupčí z ľudským zdravím, to je jeden z prejavov duševnej choroby. Prečítajte si článok Novodobý hon na čarodejnice: www.mwm.cz

megana

Tak a mám výsledky sú negatívne. Som veľmi šťastná,že to tak dopadlo a ďakujem všetkým za psychickú podporu.

megana

Moja diagnoza bola dysplázia krčka maternice 3 stupeň a carcinom in situ.Posielam Ti linku kde je to dobre popísané.
www.lpr.sk
Ak Ti to zistili zavčasu tak to vyoperujú a budeš v poriadku.

1pepa

TAk to som sa ukludnila,lebo jedna moja znama bola na takejto operacii pred 11rokmi a ona mi povedala,ze to su strasne velke bolesti.Moj gynekolog mi povedal,ze taka operacia trva tak 40min.S pripravami a vsetkym tak hodinua ze po 24hod.uz budem musiet vstat a chodit.Tak ked ako pri menstruacii,tak to je skoro nic.Dakujem,ze si mi odpisala,uz som naozaj kludnejsia.A ty si mala zhubny nador,Lebo ja ano,0-te stadium.

megana

Ahoj Peta.
Práve dnes som sa vrátila z nemocnice. Po konizácii, ktorú mi robili v apríli som bola na operácii kde mi vyoperovali maternicu aj vaječníky. Neboj sa dá sa to vydržať. Operácia prebieha asi takto: Uspia ťa(celková aneséza) a operácia trvá 2 hodiny. Potom 5a prevezú ná ARO ,tam ma napojili na prístroje a hňeĎ sa ma pýtali či ma niečo bolí. Ja som mala bolesti ale len také ako pri meštruácii a hneĎ mi dali dolzin, ktorý sa pomocou pumpy sám dávkoval do infúzie, Takže žiadne bolesti.N adruhý deň prišla rehab. sestra a z jej pomocou som sa posadila. Na tretí deň sme aj vstali z postele a chodili. Na tretí deň ma previezli na moju izbu. Na 4 deň odlepili ranu aby sa sušila a rýchlejšie hojila. Stále sa pýtali či nemáme bolesti a podávali nám analgetiká. Na 7 deň mi vybrali stehy a išla som domov. Ešte čakám na výsledky z histológie ktoré budú v piatok.

1pepa

Ahojte.22.6.idem na operaciu.Mam 33 a zistili mi rAKOVINU KRCKA,0-TE STADIUM,ALE LEKARI ROZHODLI,ZE VSETKO USI IST VON.bOLA BY SOM RADA,KEBY MI NIEKTO NAPISAL,AKO TAKA OPERACIA PREBIEHA A HLAVNE AKE JE TO PO PREBRATI Z NARKOZY.sU VELMI SILNE BOLESTI ATD.dAKUJEM PEKNE

megana

Ak máš také problémy tak určite nie si v poriadku. Bola tam jedna pani, ktorá mala podobné problémy, tiež ju rok sledovali, potom sa jej to už nepáčilo a zašla k onkogynekológovi a on jej odporučil vyoperovať matrenicu. Povedal jej, že načo vlastne jej lekár čakal veď sa môže vykľuť ešte niečo horšie a bude neskoro.

megana

Ahoj Milena. Teraz som sa rátila z nemocnice a boli tam rôzne prípady.
Prosím Ťa nečakaj, choĎ sa poradiť aj inde treba to dať vonku čo najskôr.