vas nazor........

in*

Pred cca mesiacom a pol sme riešili podobný problém. Celá rodina sme sedeli za PC a vyberali korčule. Všetci sme začiatočníci. Práve presne tie Rocesy ako uvádzaš si kúpil otec a má cez 100kg. Ja mám tiež Rocesy ale 101, tam je abec5 a 80tky koliečka a obyčajné šnúrky. Skúšala som si Rollerblady, viac typov a osobne mne na nohe viac sedeli Rocesy. Topánka sa mi zdala pohodlnejšia, akoby viac pevná. Jednoznačne si ich treba dobre vyskúšať a nechať chvíľu na nohe. Tá topánka sa po pár minútach prispôsobí.
Predavač bol ochotný, bolo vidieť, že má prehlad a rozumie sa, no tiež tvrdil, že podľa neho je naj značka Rollerblade a za ňou Roces.

Želám veľa šťastia pri rozhodovaní.

Datail

ABEC 7 sa pouzivaju do tzv. offroad, alebo Agressive/street korcule.. to su ti frajery na rampach....

Ja by som odporucal ABEC 5 navstit www.inline.sk oni uz vedia poradit.. ja som len taky amater .)

zrrzka

len som napisala, aby si na to davala pozor pri kupe korcul..:-) vsak tie rocesy, co ma link na ne, maju kolieska 84 mm a abec 7.. a co je abec som nepisala..:-)

Datail

Nie je to pravda.. ABEC je stupen akosti lozik v korculiach.. ABEC 3-5-7.. odporucal by som 5 ( kedze ja korculujem uz 7 rokov da sa povedat vrcholovo ).. Odporucam znacku RollerBlade ( Co mam ja ) , alebo Roces, rozhodni sa podla toho, ci chces korculovat kazdy den, alebo nie.. ak ano, odporucam RollerBlady a ak chces korculovat fakt ze vrcholovo, kup si Bauery ABEC 5 microloziska ( cca 8000-12000 ) sk.. No ok, uz som sa rozkecal.. Skor odporucam RollerBlady, pretoze s nimi mam lepsie skusenosti, ako s rocesmi..

Inac odporucam ti stranky www.inline.sk
ktora sa tym zaobera... skus napisat tam... korculovanie je krasny sport, drzim palce:)

zrrzka

prepac, toto su tvoje prve korcule? potom treba davat pozor na velkost koliesok a abec.. lebo cim vyssie a vacsie cislo, tym su korcule rychlejsie.. a lepsia znacka su rollerblade, tym padom su aj drahsie.

dadah

ja osobne by som vsadila na značku a vybrala si tie rocesy. I ked ani to nemusí byť záruka. súhlasím, je lepšie si vyskúšať obe a samozrejme popýtať si o radu personálu. oni sa tomu zvyčajne rozumejú.

zrrzka

korcule si musis vyskusat. a ktore ti lepsie sadnu na nohu si kup.. mam korcule, a chod radsej do znackoveho obchodu, tam ti poradia..