rovnake krvne skupiny:ja + priatel=chore dieta???

majkaaa

Ja nie som lekár,ale dvakrát som už rodila.Ja mám Rh+,nik sa ma nepýtal,akú krvnú skupinu má manžel.Ale keby si Ty mala Rh - ,tak musí prísť aj partner na odber krvi. Keby mal aj on Rh -,tak by to bolo dobré,ale ak má on +,tak by sa vytvárali v tvojom tele protilátky a to musí lekár sledovať.Aj v takomto prípade by si donosila zdravé dieťatko,nie je to v dnešnej dobe problém,len by si bola viac sledovaná a tuším vtedy doporučujú najviac dve tehotenstvá,inak by to tretie mohlo byť dosť rizikové.Takže buď v pohode.

suzis

..ja som ORh negativ a manzel bol ORh pozitiv....tehotenstvo som mala vysoko rizikove..v podstate..6 mesiacov som lezala na infuziach..telo sa lodu branilo...po porode ma zaockovali...a druhe tehotenstvo bolo uplne v poriadku a zivala som si to..:))..tak hlavu hore..dnes uz to nie je az taky velky problem ...

paradajka

Ak by dieta zdedilo po priatelovi Rh+ a ty mas Rh-, mohlo by si tvoje telo vytvarat protilatky proti plodu. Ale dnes je medicina natolko vyspela, ze to dokazu regulovat a vynosis zdrave dietatko.

zuzana175

ja sa pravdu povediac v tom dobre nevyznam.ja mam asi AB Rh+,ak teda take existuje...a on keby ma tiez Rh, tak to uz je vada?

jablonka

uz to tu bolo viackrat rozoberane. nie, nie je v tom ziaden problem.
problem by bol, ak by si ty mala Rh faktor - a partner Rh+, vtedy by si tvoje telo vytvaralo protilatky proti vlastnemu plodu. je to vas pripad?