berete niekto kolagen?

RNG

Eternity, ja osobne neviem, ale podla Linusa Paulinga, ktory venoval prave tvoreniu kolagenovych struktur vela vyskumu a z toho dosiel na odporucanie brania megavitaminovych doz vitaminu C a E, a tiez niekolko gramov argininu, ornitinu a cysteinu na ich vytvaranie nevymedzil nikde vek, od ktoreho by sa tieto struktury uz nevytvarali.
Problem, preco sa u starsich ludi nevytvaraju je z vnutornej podvyzivy, ked maju tak malo traviacich enzymov, ze nevedia potrebne latky z jedla uz vytazit a zacnu spalovat a rabovat svoje vlastne telo.
Samozrejme, aj male kolagenove retazce su prilis velke na absorbciu cez kozu, tj kolagenova kozmetika je podfuk.
Ale dobre hydrolyzovane a enzymmi natravene kolagenove ulomky mozu byt pod 15 000 Dalton, tj absorbovatelne. Tak isto to plati na vitamin C, E a rozne aminokyseliny.

eternity

RNG... ja si myslim ze kolagenove retazce sa v zamši uz po urcitom veku nevytvaraju, len ubudaju, rozpadavaju sa. Kolagen obsiahnuty v pletovych kremoch tiez nie je schopny prejst cez pokozku, kedze molekula kolagenoveho vlakna je taka velka, ze sa drzi na povrchu pokozky a tam zadrziava vo svojom pletenci vodu. Takze preto starneme a starneme a neda sa s tym nic robit, jedine predchadzat predcasnemu starnutiu a to tak ze sa nebudeme extremne vystavovat slnecnemu ziareniu a nebudeme fajcit, atd..
Pre hej... dufam ze co sa tyka tvojho posledneho slova v tvojom prispevku, ze ty si uz po...

RNG

Kolagen je castou roznych vaziv v zivocisnych produktoch. Travenim sa ulomky z neho dostavaju do nasho tela kde sa zuzitkuju na vyrobu nasich kolagenovych retazcoch.
Stravitelnost=absorbcia zavisi od stupna hydrolyzy(teda ako do makka je to uvarene) a mnozstva enzymov c teaviacej sustave.