Natrhnuté väzy v členku

Príspevok v téme: Natrhnuté väzy v členku
hulan

Pred dvoma týždňami som si pri pádenatrhol väzy v členku.Mal som pár dní dlahu, ktorú mi dal leká.Asi tri dni som chodil len s elastickým obväzom, ale nakoniec som sa rozhodol pre sadru, ale len na týždeň, lebo viac si dovliť nemôžem.Zajtra mi ju majú dať na vlastnú zodpovednosť dole, ale noha je stale opuchnutá.Čo by ste mi odporúčili, aby sa členok rýchlo vyliečil?

Tomáš K.

Zdravím, potrebujem poradiť, najlepšie od odborníka! Som aktívny basketbalista a pred 3 týždňami som si po 4x vyvrtol členok na zápase. Hneď na druhý deň ráno som šiel na pohotovosť a chirurg mi oznámil že je tam výron s roztrhnutými väzmi, tak mi dal termo-plastickú dlahu a samozrejme odpočinok. Všetko bolo doposiaľ super, pomaličky sa to dávalo dokopy, až do včerajšieho dňa kedy mi z ničoho nič opuchlo celé chodidlo a neustále ma v tom pícha, hreje. Vedeli by ste mi povedať čo to môže znamenať? Nerád by som absolvoval operáciu. Ďakujem.

clenok natrh

Ja som si na zapase podvrtol clenok, hned sa mal opuch vo velkosti tenisovej lopticky, isiel som na rtg ale nastastie nic nebolo zlomene, po dokladnom vysetreni, skonstatoval sportovy lekar, ze mam natrhnute vazy. uz 4 tyzdne mam dlahu, davam si injekcie, po 6 tyzdnoch mam zacat nosit ortezu.

Orole

Ja som mala zlomeninu členka + dotrhané väzy. Sadru som mala dokopy asi 5 týždňov, ale tie väzy som cítila asi mesiac, že ma bolia, aj keď som s tým vôbec nehýbala.... A vyskúšaj kostihojovú masť, mohlo by to zabrať. Najlepšia by bola domáca, riadne silná. Keď som mala prasknuté rebrá a dávala som si kostihoj, rapídne sa to zlepšovalo :)Ale či to bude mať účinok aj na väzivá, to netuším.

olko

Ja som si pred 2tyzdnami podvrtla clenok nedopatrenim som si po 2tyzdnoch natrhla vazivo pri lekarovi som bola a povedal ze to mam len udrete.. pi 2 dnoch pichania a trpnutia som sla k sportovemu lekarovi.. povedal ze je neskoro na sadru a dlahu a ide mi dat ortezu na nohu vraj z ortezov mozem uz aj behat som zvedava..

ciwko

mne konecne po 3 rokoch povedali ze mam vazy roztrhnute, stalem i hovorili ze to mam len natiahnute a ze mam si to natierat zazracnimy mastickami ... za tie 3 roky som si asi 15-16 krat vyvrtol clenok a uz teraz som v takom stadiu ze nedokazem nartom vystrelit... tak som sa rozhodol pre operaciu, ine riesenie mi ani nezostavalo

linner

pri futbale som si nadrhol väzy v členku, doba liečenia ja 4 až 6 týždnov, mne sa to už ťahá 5 týžden a chodím len s barlami a mám ortézu s bočnou výstužou. Základ je na nohu nestúpať, lioton gel alebo almiral gel, nohu nechať v kľude a vyloženú v polohe vyššie ako srdce, aby odpuchla. Nedá sa tomu nijako dopomôcť, len čas a oddych tomu pomôžu....

ischia

mám úplne rovnaký problém ako hulan a už sa mi to ťahá dva týždne a stále to bolí a mám to opuchnuté - vieš už nejaké info, ako sa to dá rýchlejšie vyliečiť ?

vazy v cudu

pred tyzdnom som si natrhol vazy v clenku...najskor mi sice lekar povedal ze to mam len nathnute ale ked som tam dosiel o tyzden na kontrolu tak hned skonstatoval natrhnute vazy...ako liecbu mi odporucil klud a fastum gel...mne sa to velmi nezda ze by mi fastum gel pomohol s tymto ak mate dake ine a ucinne napady pre mna prosim napiste...