Liecba alergie nekonzumaciou mlieka

Príspevok v téme: Liecba alergie nekonzumaciou mlieka
dorkaa

Uz niekolko rokov mam alergiu na vselico mozne,od potravin az po pel, perie a zvierata.Lieky odmietam, nerobili mi dobre, ale zivot s alergiou je niekedy priserny.Casto sa mi stava ze aj na obdobie pol roka stratim cuch a chut a to uplne. Stale smrkam, hlieny mi zatekaju do hrdla a to ma drazdi na kasel. Dostala som radu od jedneho alergologa prestat uplne jest mliecne vyrobky, mlieko, vajicka, maso...vsetko co ma zivocisne bielkoviny. Vraj po dvoch rokoch takejto diety sa clovek moze uplne vyliecit.Tak som sa teda na to dala...a zaujimalo by ma ci nemate niekto podobne zdravotne problemy, alebo skusenost s nekonzumovanim mliecnych vyrobkov...

cat

vdaka mira, budes mat pravdu s tymi toxickymi zvyskami,, zle som sa vyjadrila, polotovary ani tak nie, varim si aj sama, ale napr. okrem ineho som alergicka aj na soju, tak si kupim mandlove mlieko..a co sa nedocitam, obsahuje: sojovy lecitin:)..a tak je to aj s inymi potravinami, susene mlieko, mliecna bielkovina atd..
nejake bezmliecne recepty som nasla tu
kucharka.madness.sk

dorkaa

Nevedeli by ste mi nahodou niekto poradit nejaku dobru literaturu alebo nieco na nete ohladne nekonzumovania mliecnych vyrobkov? Stale som nepocitila ziadne vyrazne zmeny, je mozne ze mojej alergie sa uz nikdy nezbavim. Dietu dodrziavam a teraz ako zacalo pelove obdobie je to hroza, oci mam cervene, palia ma a tecie mi z nosa...

mira

Cat, ak mas alergiu, tak neprebieha travenie a vznikaju nestravene zvysky, ktore sa spravaju toxicky a zatazuju i vylucovacie organy a odoberaju vitalnu energiu. Tak sa ich radsej vyvaruj.
Neviem, ci si nutena jest polotovary, varit si kvalitne vlastne jedlo sa oplati, ak ziskas cvik, nebude ta to tak zatazovat, ako sa ti to mozno zda.

cat

mne bola tiez zistena alergia na mliecnu bielkovinu, ale namam ziadne vonkajsie priznaky. Cely zivot som jedla mliecne vyrobky, zboznujem ich, vsetko...a vraj teraz nemozem...snazim sa to obmedzit, mlieko, jogurty uz nejem, kupujem ryzove jogurty. bohuzial..susene mlieko je skoro v kazdom polotovare v obchode..takze na 100% sa mi tuto dietu dodrziavat nepodari..je to problem??to naozaj musim vysadit uplne vsetko na 100%?????

mira

Ja čerpam z kurzov ktoré som absolvovala v ČR a z kníh Michia Kushi a Jarmily Pruchovej. Na nete si zadaj Kushi institut tam je to len v angličtine alebo Dobruška makrobioklub tam su kurzy.

dorkaa

Dakujem za rady, pokusim sa vysadit na cas aj ovocie...uvidim co sa udeje. Inak celkovo, od kedy nejem mliecne vyrobky, citim sa lepsie, mam viac energie. Hoci s alergiou zatial nic neudialo, skusim este vydrzat. Ja som uz vela rokov vegetarianka a vraj u ludi co dlhodobo nejedli maso sa zlepsienie po vysadeni mlieka dostavi az po dlhsom case.

mira

Dorka, dala si sa na dobrú cestu. Pri alergiách, ak sa ich chceš úplne zbaviť je dobré vynechať načas aj ovocie a až po zlepšení stavu zaradiť po troche 2x do týždňa. Vyzerá to prísne, ale stojí to za to, budeš sa cítiť výborne, ak to množstvo ovocia, ktoré zješ, nahradíš zeleninou.
Veľa vápnika obsahujú morské riasy, semienka, mak, kvasené zeleniny a zelené zeleniny. Málo vápnika je, keď veľa solíme, pretože sodík vytláča vápnik a keď jeme kyselinotvornú stravu, pretože organizmus odoberá vápnik z kostí a zubov na neutralizačné pufrové reakcie.
Pri vyváženej strave ti vápnik nebude chýbať.

agina

Ja som alergicka na pel, prach a roztoce.Mlieko som tiez vysadila, aj jogurty, syry apd. Co dalej viacej skodi je aj vyrobky z bielej muky.To treba vysadit tiez.Inak kto je alergicky na roztoce, pozrite si www.alertex.sk