co s tymi biopotravinami?

RNG

nuz mate tam hrozne ceny, to musim konstatovat.
Vyse 6 euro za 2 deci cistej stavy z cucoriedok?!?
Ja som zaplatil 30 dolarov za galon(skoro 4 litre koncentratu) z ciernych ribezli. Ten sa musi ale riedit 20 ku jednej, aby z neho bola normalna komercna 25% stava, teda taka, aka sa predava v obchodoch ako ribezlova stava.

jojozo

podla mna sa nema nic prehanat. treba si len navolit spravnu kombinaciu potravin, ktore danemu cloveku vyhovuju. biopotraviny nie su vseliek, ale rozhodne zdravsie su a aj budu. ja nakupujem na www.berkana.sk - maju tam podla mna optimalnu kombinaciu zdravej vyzivy... a najma ma potesili, ze maju Ocakovsky kvas - www.berkana.sk ...prvy raz som ho pil na Ukrajine a musim skonstatovat, ze nasa kofola sa na to nechyta :-)

mira

Tá veľkosť poštovej známky je pri každodennej liečebnej konzumácii. Ak ješ riasy len raz za čas, môžeš si ich dať viac.
Riasa kombu sa používa do strukovín, môže sa pridať do obilniny. R. wakame do zeleninovej polievky, r. hiziki alebo arame tiež so zeleninami, všetky risy sa môžu použiť na kondimenty. r. nori sa používa na suši alebo vo forme vločiek do polievky. Deti ju milujú zľahka opraženú nad plameňom.
www.makrobiotika.aspone.cz, www.makrobio.wbs.cz

elvira

nasla som si na internete recept na polievku z morskych rias a cestovin a tak to idem vyskusat ale nevyzera ze by to mnozstvo bolo vo velkosti postovej znamky :D, teda ani som sa s tym este nestretla ze by tolko odporucali... no ale potraviny som si nakupila na internete za celkom rozumnu cenu a idem si to uvarit dam vediet ako to dopadlo...mate niake biorecepty?

mira

Najprv k tým riasam - denne sa doporučuje množstvo riasy vo veľkosti ako poštová známka. Takže to balenie za 185,- Sk je na pár mesiacov.
Bioproducenti musia prejsť najprv 2-ročným prechodným obdobím bez chémie, až potom môžu dostať známku eko. Kontroly majú každý rok. Len škoda, že u nás na Slovensku sú to väčšinou trvalé trávne porasty, s ktorými poľnohospodári vstupujú do agroenvironmentu, s ornou pôdou menej.

elvira

zase tak skepticky by som sa k tomu nestavala adulienka, sak to cele ma smerovat k tomu aby sme sa zase starali o nase zivotne prostredie a zdravie

astip

ja som pocul, alebo som niekde cital, ze pokial chcu vyrobcovia, alebo producenti musia mať svoje výrobky označené, pokiaľ ich chcú vyrábaľ, resp.predávať. Ja si všímam práve označenie na výrobkoch. Pokiaľ na nom nie je označenie, tak si v predajni vypýtam certifikát. Solídne predajane ich učite majú a na požiaddanie vám ich poskytnú. Neverím, že by boli v legislatíve nejaké diery, alebo, že sa tejto problematike nevenujú kontrolné orgány. Tu vidím bezpečnosť a zaručenú kvalitu.