rozmyslanie

Príspevok v téme: rozmyslanie
maja234

ahojte. minuly rok som bola na psychiatrii kde mi zistili schizofreniu.dali mi lieky,potom som uz nemala ziadne problemy.nebola som vsak spokojna so psychiatrom a citila som sa dobre tak som si lieky vysadila. to bolo asi pred dvoma mesiacmi.odvtedy som u psychiatra nebola.no v poslednych dnoch sa mi stava taka cudna vec, ze v kuse na nieco myslim, zacnem rozoberat sama so sebou nejake temy, najcastejsie seba alebo nieco z nabozenstva.tak napriklad vzdy ked v noci nemozem spat zacnem sa rozpravat sama so sebou a v kuse o niecom rozmyslam ako nejaky filozof.minule som to robila cele dve hodiny a az potom som sa zrazu strhla a uvedomila som si,ze co to stvaram.teda si ani neuvedomujem co robim az potom mi to dojde.no neviem ci je to normalne,alebo chorobne ale ja to robim v poslednom case kazdy den.nikdy predtym som takyto problem nemala. venujem sa nejakym cinnostiam ale niekedy aj pocas nich sklznem do tychto filozofickych rozprav samej so sebou.Zeby to bolo tym ze som prestala brat lieky na schizu a zacina mi pomaly zase hrabat alebo je to normalne?

mamca

Maja234,nedaj si diktovať druhými,aké by mali či nemali byť tvoje problémy.Necítiš sa v pohode,tak to rieš.Mama má strach a veľmi by chcela,aby si bola v poriadku,snaží sa o tom presvedčiť seba a aj teba,že sa nič nedeje.Len tebe to teraz nepomôže,preto rob to,čo potrebuješ ty.Veľmi sa mi páči tvoje odhodlanie a vnímanie bez zastierania problému.

maja234

ahojte.tak teda ja asi k tomu psychiatrovi pojdem aj ked s tym nebudu isti ludia suhlasit.verte tomu ci nie ale ten kto mi nariadil nebrat lieky je moja vlastna mama, ktory si mysli ze mi nic nie je,pretoze cely ten cas som sa navonok spravala normalne hoci vo vnutri to bolo strasne.a este by som dodala,ze ja si pri tom svojom hlbani casto nepamatam o com som vlastne rozmyslala, takze ak by sa ma niekto spytal ze co bol obsah mojich myslienok tak si neviem spomenut.

uli

majusa, zabehni za doktorom a znovu nasad lieky. Je to potrebne, bez ohladu na to, co ti tu ludia pisu. Je JAR, psychicke ochorenia sa prehlbuju a je strasna spusta ludi, ktori na ne trpia. Taky vir myslienok nie je normalny, chod na tie lieky a o par dni budes OK. Pls,chod!

Jo a ozvi sa este! Ula

lucia x

obcas sa do blba zapozera kazdy, ale ked si takto mimo casto tak to je uz horsie. a tiez si myslim ze pri takej vaznej chorobe nie je dobre vysadzovat lieky

mojatvoja

mam tiez take chvilky, ze sa zadivam, a ako keby som opustila tento svet..mam ich rada, lebo vtedy akoby som rozmyslala z hlbky svojho ja..a mnoho veci v takych chvilach vyriesim k spokojnosti svojej duse..

maja234

ja viem ze myslime nepretrzite, ved "myslim teda som" ale ja som myslela napr. isla som sa napit,tak som si naliala vodu do pohara a zrazu som zacala cumiet do blba a to trvalo asi pol minuty a az potom som sa napila.a pritom casto nemyslim na nic.takze tak nejak...

jajka

toto je najcastejsie chyba pacientov, je im lepsie tak vysadia lieky...potom pridu problemy. Chod za doktorom, a zacni znovu brat lieky. Musis byt pod kontrolou, choroba co mas je vazna.

zufala

ahoj Maji...ja sa tak isto myslim,ze ti nehrabe:)ja sa tiez niedy rozpravam sama so sebou hoci nie dbe hodiny,ale tak kazdy je iny...skus zajst za nejakym novym psychatrom a porozpravaj sa s nim...

myslienka

maja, ty si si nikdy neuvedomila, ze myslienky cloveku bezia nepretrzite, ze sa vlastne neda "nemysliet"? to co sa deje tebe sa deje vacsine ludi, ale kazdy ma temy tychto myslienok ine. ty ak sa venujes filozofii, znamena to, ze si inteligentna osoba, niekto iny sa napr. rozprava so svojou sefkou a v duchu jej nadava, kazdy skratka na svojej inteligencnej a vedomostnej urovni. a bezne sa ludom stava, ze nemozu vecer zaspat, lebo im ustavicne bezia v hlave myslienky. to urcite nie je dovod na to, aby si si myslela, ze ti hrabe.