bazalna teplota

tinus8

vzdy rano v rovnaky cas a nevstala som z postele. 7 min. ortutovi teplomer v posve. Myslim, ze by to malo byt OK, nie?

tinus8

dakujem :-)
ale uz ma pobolieva v podbrusku ako keby som kazdu chvilu mala dostat menzes ... nerozumiem tomu co sa deje

jablonka

ak sa ti len vcera zvysila BT, znamena to, ze len vcera prebehla ovulacia. ak si mala posledne tri dni pohlavny styk, je sanca otehotniet. momentalne to pre teba znamena to, ze ak neotehotnies, menstruaciu dostanes cca o dva tyzdne.

tinus8

chcem sa opytat, ak som mala bazalnu teplotu tyzden dozadu okolo 36,4 - 36,6. Vcera som cakala menzes a zvysila sa mi BT na 37. Myslite, ze by som mohla byt tehotna. Tento mesiac to bolo divne, ako keby som nemala ovulaciu alebo este len teraz prebehla, ked sa mi teraz zvysila BT. Nemate niekto skusenosti s takymto niecim.
Dakujem velmi pekne za pomoc :-)

peg

jablonka, dakujem za rady, menštruácia mi mešká už skoro 2 týždne, preto som z toho trochu mimo. Inak bola vždy pravidelná a cyklu bol 30 dňový. Ortuťový teplomer nemám, len ten digitálny, skúsim teda merať dlhšie... Zasa mám maličkú nádej, že možno... a zasa sa bojím že sa sklamem a teplota bude aj tak nízka. Keby som už vedela čo sa to deje.

jablonka

ano, treba merat dlhsie, lebo na digitalnom zaznie signal, ak sa teplota uz nezvysuje. bazalna teplota sa vsak pri merani pozvolne zvysuje a tak moze byt v skutocnosti vyssia. meraj si radsej ortutovym, tak je to najpresnejsie.
peg a menstruaciu mas? ak ano, pravidelnu? v akom cykle?

peg

Čiže keď sa mi nezvýšila vôbec po celý mesiac, ani v čase, keď mala byť ovulácia, tak ovulácia neprebehla? Meriam si už ráno pred tým ako vstanem o rovnakom čase digitálnym teplomerom. Meriam vždy len do signálu, čo tým myslíš, že sa má dlhšie? Môže tým pádom ukazovať zle?

jablonka

dvojbottka, pri ovulacii sa vzdy zvysi bazalna teplota. treba ju vsak merat vzdy ihned po prebudeni, najlepsie klasickym ortutovym teplomerom. mozes pouzit aj digitalny, ale musis merat dlhsie ako po zazneni signalu, cca tych 7 minut. este by pripadalo do uvahy meranie BT rychlobezkou, ale to by ti musel niekto odcitat nameranu teplotu, pretoze po vybrati teplomeru z posvy by si neodcitala spravnu teplotu.
BT je zvysena od ovulacie az do obdobia cca den pred dalsou menstruaciou.

peg, urcite sa zvysi teplota po oplodneni, zensky organizmus ma od okamihu oplodnenia vyssi bazalny metabolizmus, vyvija sa vyssie teplo, kvoli tvorbe novych bunkovych struktur a ich vyzive.

peg

ako dlho je zvýšená teplota v prípade otehotnenia? Len prvé 2 týždne, celé tehotenstvo, alebo ako? MUSÍ sa teplota zvýšiť pri ovulácii a pri možnom oplodnení? V každom prípade?