Mykóza...

Alex2

Mykoza je naozaj nepríjemná, ja som brala antimykotiká a lekár mi ešte odporučil brať súčasne aj wobenzym. Mne to takto pomohlo, zatiaľ sa mi problémy nevrátili. Dávam si ale pozor. Nohavičky nosím len bavlnené a používam len neparfumované mydlá.

jajkafr

smutny dazd
mykózu treba poriadne vyliečiť... lieky musíš užívať ty aj tvoj partner. počas liečby je potrebné zdržať sa pohlavného styku... na trhu sú okrem masti aj tabletky napr. Mycomax vraj stačí jedna tabletka.

smutny dazd

ahojte...
zápasím s mykózou, tento krát už mesiac, stále sa to opakovane vracia, sme z toho s partnerom nešťastní. Hygienu dodržiavame priam úzkostlivo a stále nič... ba sa mi zdá, že sa to zhoršuje. Po každom styku má partner bolestivé biele prasklinky na predkožke a mne tiež praská koža i keď používame lubrikanty... :-( máte nejaké "recepty" čo s tým? stretli ste sa už niektorá s tým? dakujem moc za rady. Vaša spolutrpiteľka neviditeľnej a otravnej choroby.

yuya

Ako sa chrániť pred mykozou? Pre zeny so slabym imunitnym systemom je to mozno celozivotnym kamenom na krku. Dolezite je zehlenie hlavne spodneho pradla. Zakazala by som vyrobu roznych silonovych hovadiniek ako su nohanicky z tohto materialu. Dalej zehlenie vsetkeho oblecenia. Pouzivat uterak max.3 dni a neutierat si pohlavie don, tak isto prezehlit. Kupelna aj ked sa zda byt cista a skary su biele, plesen ciha na vas aj tak. Odporucam Savo postrekovač na pliesen, zasadne nekefovat obkladacky ani skary. Tym len rozprasujete na seba neviditelnu pliesen. Odporucam cvicit (niet nad dobre cvicenie v dobrom kolektive zien)a neradim jest kompoty a hlavne nie domace. V tych sa nachadzaju bakterie schopne zivota aj bez O2, v tomto pripade mozu sposobit urcite zmeny v tele cloveka. Ak sa liecba mykozy chyli ku koncu odporucam prezehlit original latkovy potah na posteli (3noci za sebou)a ciste obliecky na paplony a vankuse... Dolezite je mat pozitivne myslenie pretoze to je zakladom zdravia...Kazdy den sa prebud a nahlas vyslov slova som zdrava, stastna a vyrovnana. :)

RNG

2-5% GSE alebo 5% oreganovy olej potlacia plesne na nechtoch pomerne rychlo.
GSE sa rozraba vo vode, oreganovy olej v alkohole alebo v kokosovom)olivovom oleji.

Deee

Tak na liecbu mykozy skutocne existuje jedna tabletka a vola sa mycosist, je vsak na recept, volne dostupny je canesten a teraz navyse vyraba nejaku novu seriu lieciv na mykozu, tusim na 1,3,6 a 9 dni. Ako prevenciu odporucam dophilus pre zeny, je to probiotikum v tabletke.

dr.jajbolí

Mykóza môže prísť aj po dobratí antibiotík. Práve som dostala mykózu a vraj treba jesť probiotiká, ale existuje vraj jedna jediná tabletka ktorú predpíše gynekológ.
Pleseň na nohách- dostať v lekárni v malej tube Lumasil, či ako sa to volá a stačí potrieť 1x.Stojí to okolo 260 Sk.

suera

moze to sposobit viac veci :) napr. ked pouzivas rovnaky uterak s partnerom, alebo ked nesusis uterak na vzdusnom mieste ..., nevyvazena strava, synteticke spodne pradlo, uzke nohavice (v rozkroku), dokonca aj obycajna choroba, zla hladina ph : )) ... vyvarovat sa mozes pravidelnym vyrovnavanim ph... tzn neparfumovane mydla na int. hygienu , mne napr. pomahaju okrem toho aj utierky...odkedy ich pouzivam mykoza sa nedostavila... :)ale je to individualne....