umele hnojiva

Tyna_Mal

Nestane sa nič, ale nesmie sa to preháňať. Predávkovanie dusíkom je pre človeka nebezpečné. Ja preto tieto chemická hnojivá ani postreky nepoužívam. Zeleninu polievam hnojivom zo žihľavy a potom taky z hovienok od sliepok, a to by ste videla, ako po tom zelenina rastie a nič škodlivého to nie je. Máme vlastné sliepky, ktoré kŕmime kvalitné zmesou, ktorú objednávam z www.energyshobby.sk , takže viem, čím sú živené a tým pádom ani v ich truse nemôže byť nič zlé.

mira

Je škodlivá, alo hnojená je nielen zelenina, ale i obilniny, ktorými sa krmia zvieratá na mäso a vyrába chlieb, mlieko, olejniny z ktorých sa vyrábajú oleje, najviac chémie sa aplikuje na cukrovú repu, pretože už sa táto ručne neokopáva a nejednotí, ale odburiňuje mnohonásobnými dávkami chémie.
Ja si pestujem svoju vlastnú zeleninu bez chémie, ale pretože som zamestnaná, dokupujem občas v obchode, ale snažím sa o biokvalitu.
Takže vylúčiť zeleninu nepomôže.

mira

NPK je hnojivo obsahujúce makroživiny. Rastliny sú z neho veľké, ale oslabené a náchylné na choroby a škodcov, pretože im chýbajú mikroelementy. Vzniká tak nerovnovážny stav. Okrem toho prekyseľujú pôdu a ochudobňujú ju o humus - uhlíkaté látky.
Rastliny potom ľudia striekajú chem. prípravkami a sú v začarovanom kruhu.
Biologicky pestované plodiny obsahujú i mikroelementy, sú menšie a odolnejšie, netreba používať chémiu proto škodcom.