chudnutie a prsia

Príspevok v téme: chudnutie a prsia
alankas

Čaute baby, podarilo sa mi pár kíl schudnúť, ale zdá sa mi, že mi z toho padli aj prsia. Nechcem o ne prísť. Mala som ich vždy akurát a bola som s nimi spokojná, ale teraz sa akoby zmenšili a stratili. Neviete mi niečo poradiť, aby sa mi nezmenšovali a opäť nabrali tú správnu veľkosť?

christinas

Ja cvičím už nejaký ten čas. Schudla som 15 kg a prsia mám rovnaké. :) Alebo som to nejak neriešila. Horšie je to teraz. Opäť som začala makať, ale chcem len spevniť zadok (najviac drepujem a na prsia občas kliky). Zatiaľ sú také isté, ale aj tak je to nepekný pocit :)

Gima

Nie každá z nás dostáva do vienka ich dokonalý vzhľad. A keby aj ste toto šťastie mali, čas býva v tomto smere neúprosný. Jediná spravodlivosť je, že krásne poprsie majú všetky iba na dobu určitú. Potom už zväčša účinkuje gravitácia, vek a ostatné nepriaznivé vplyvy. Aby však následky neboli až také dramatické, môžete sa o svoj hrudník starať taktiež posilňovaním.

Povedzme si na rovinu

Je pravdou, že samotné prsia tvoria mliečne žľazy a na tie posilňovanie nemá absolútne žiadny vplyv. Čo však určite ovplyvniť môžete, je stav svalstva nachádzajúceho sa pod a v okolí samotných pŕs. Jeho posilnenie a teda i jemné pozdvihnutie bude viesť k optickému zdaniu, že objem vášho hrudníka o čosi narástol. Chybou je domnievať sa, že budete potrebovať podprsenku o dve čísla väčšiu, žiaľ, také niečo dokáže zariadiť už len plastická chirurgia. Pravidelným tréningom ale nadobudnú zdanlivo bujnejšie tvary a napriek tomu zostanú prirodzené.

Pravidelné posilňovanie
Pracovať na pevnejšom stave prsného svalstva môžete iba poctivým tréningom. To je jediné prirodzené riešenie, ktoré vizuálny dojem vášho poprsia opticky zlepší. Nepotrebujete k tomu ani činky či špeciálne stroje. Vystačíte si s vlastnou váhou, prípadne jednoduchými fitness či domácimi pomôckami. Dôležitejší je dych a dôkladné precítenie konkrétnych svalov. Ponúkame príklady jednoduchých cvikov. Nemusíte ich vždy previesť všetky, cvičenie pokojne rozdeľte na viac dní, aby svaly vždy dostali nový impulz.

Cvik č. 1: Zatláčanie dlaní
Cvik môžete prevádzať s malou fitpomôckou, overballom. Ak ho k dispozícii nemáte, vystačíte si i s vlastnými dlaňami. Postavte sa do vzpriameného stoja alebo si sadnite na stoličku, prípadne využite sed na fitlopte. Obe dlane spojte pred hrudníkom alebo si medzi ne umiestnite overball, prsty smerujú nahor. S výdychom dlane pevne a rovnomerne zatláčajte do seba, s nádychom tlak povoľte. Preveďte väčšie množstvo opakovaní, doprajte si chvíľu oddych a znovu pokračujte. Pri posilňovaní sa vyhýbajte vyťahovaniu ramien smerom nahor a zapájajte výlučne prsné svaly.

Cvik č. 2: Spájanie lakťov
Cvik je vhodný prevádzať s vlastnou váhou, malými jednoručnými činkami, prípadne malými naplnenými fľašami. Naďalej zostávame v rovnakom postoji či posede. Obe ruky upažíme a pokrčíme v lakťoch tak, aby v lakťovom kĺbe vznikol pravý uhol. S výdychom ťaháme oba lakte súčasne pred seba, pravý umiestnime nad úroveň ľavého. S nádychom znova roztvoríme a s ďalším výdychom prevedieme na opačnú stranu, teda ľavý lakeť nad pravý. Vykonáme aspoň dvanásť opakovaní v dvoch až troch sériách. Pri prevádzaní cviku nezdvíhajte ramená, tie zostávajú po celý čas zatiahnuté od uší smerom nadol.

Cvik č. 3: Kmity v predpažení
Najlepšie je previesť tento cvik bez pomôcok, iba s vlastnou váhou. Postoj alebo posed sa nemení. Obe ruky vystreté predpažte s dlaňami smerom k sebe. Dýchajte plynule a precíteným kmitaním dávajte jednu ruku nad druhú. Prevádzajte minimálne minútu, doprajte si pauzu a pokračujte ešte raz, ak zvládate aj dvakrát. Dôležité je nemýliť si kmit so švihom.

Cvik č. 4: Kľuky na prsia
Ide o technicky náročnejší cvik, preto neprepínajte sily a po celý čas dbajte na pevný chrbát i brucho. Dlane umiestnite na zem pod úroveň ramien s prstami mierne vytočenými k sebe. Kolená zostávajú na podložke a telo tvorí jednu šikmú rovinu. S nádychom otváraním lakťov potiahnite kľúčne kosti nadol smerom medzi dlane a s výdychom sa aktívnym zapojením prsného svalstva vytiahnite naspäť hore. Počet je veľmi individuálny. Robte preto iba toľko opakovaní, koľko zvládate bez pomoci iných svalov a s pevným postojom tela.

Pozor na nepriateľov
Môžete však posilňovať, koľko chcete, ak budete svoje prsia dennodenne ničiť nesprávnymi návykmi či činnosťami, veľmi nimi neohúrite. Nepriateľov pekného poprsia je niekoľko. Medzi hlavných vinníkov, ktorí majú za následok nelichotivý stav vášho poprsia, patria väčšie výkyvy váhy, nenosenie podprsenky alebo jej nesprávny výber, niektoré aeróbne tréningy a napríklad aj také dojčenie. Snažte sa nebalansovať vo svojej váhe a držte si ju stabilnú. Kilo hore-dole neuškodí, päť už však môže zanechať stopy. Najmä ak takýto nestabilný životný štýl praktizujete dlhšie. Aj keď sa tak môžete cítiť úžasne, úplná voľnosť prsiam príliš neprospieva. Preto určite neholdujte chodeniu bez podprsenky a keď navyše športujete, tak na také niečo ani len nepomyslite. Bude trpieť pružnosť pokožky a keď už ju raz vyťaháte, nescvrkne sa naspäť.

Žiaľ, aj poniektoré druhy športových aktivít nie sú pekným prsiam veľmi naklonené. Napríklad taký beh, high alebo low impact aerobik, zumba, jumping. A keď ich už prevádzate, dbajte, aby prsia boli chránené špeciálnou športovou podprsenkou, ktorá im poskytuje dostatočnú stabilitu. Byť matkou je krásne a materské mlieko je bezpochyby nenahraditeľné. Keď sa však na to pozriete z estetickej stránky, dojčenie prsiam veľmi nepridáva. Aj tu však platí, že záleží, akým spôsobom svoje dieťa kŕmite. Existujú totiž viac a menej škodlivé polohy.

Gima

Chudnutie len z prs je nemožne. Sú určité cviky na spevnenie poprsia, no na ich zmenšenie pomáha iba zmena stravy, pohybovy režim, najlepšie plávanie alebo gymnastika. Aj fitnes pre ženy. No aj tak prsné žlazy sú poväčšine obalené tukom.

Martin_242

Prsia obsahujú množstvo tukového tkaniva, preto je prirodzené, že pri diéte a pohybe dochádza k spaľovaniu tuku rovnomerne na celom tele.
Nedá sa telu rozkázať, že má čerpať energiu z tukov uložených len na zadku, stehnách a bruchu.

amy389

baby skuste elipticky trenazer. na bycikli sa strasne namakaju nohy a potom uz ked mas svaly tak s tym nic neurobis. tvoje telo spaluje tuky postupne a mozes aj tri roky cvicit nohy a neschudnes z noch ale budu ti chudnut ine partie( napr prsia) preto treba cvicit plan v ktorom su zahrnute cviky na cele telo a najdolezitejsia je na nohy a zadok aerobna cinnost. najhorsie co mozes urobit je cvicit zo zavazim. treba cvicit cele telo s malou zatazou. v ziadnom pripade nie iba nohy. to ze sa trochu zmensia prsia je normalne pretoze je v nich ale neboj len trochu :) a modelky nemaju prsia lebo uz od skoreho veku drzia diety aby boli ako vyzli a tak im ani nemaju z coho narast prsia :)