Zdurené lymfatické uzliny

Príspevok v téme: Zdurené lymfatické uzliny
wicked

Dobrý deň,chcela by som s aopýtať,najmä odborníka alebo niekoho kto sa do toho vyzná.Už dlhšiu dobu(cca 4 mesiace) mám zväčšené lymfatické uzliny na krku,pochodila som s tým kopec doktorov,lebo som už bola s nervami na dne,krv,usg,krčiarka atď...všade ma ubezpečovali,že to je ok,ja som im vysvetľovala,že sa bojím či nemám lymfóm a smiali sa zo mňa že to by som mala iné uzliny ako teraz,omnoho väčšie...moje sú do 6mm,to mi povedala na USG doktorka a že to je zanedbateľná veľkosť.Ale ja neviem z čoho to môže byť,oni sa totižto ani nezväčšujú,občas mám pocit že sú menšie,mäkkšie,občas zasa nie.Akokeby sa stále menili.Mám však ten problém,že mi rastú zuby múdrosti a na oboch ďasnách sa mi urobili zdúreniny,ktoré sa mi nedajú nahmatať vnútri úst cez ďasno ale až úplne dole čeľuste ako veľmi bolestivé hrče,ukazovala som to aj jednej známej čo je doktorka aj mamine a povedali že mám asi hnis v ďasne.Občas ma šialene bolia zuby,celé sa tlačia jeden cez druhý,tak teraz neviem či tie uzliny nemôžu byť z toho,kedže mi rastú tie zuby múdrosti,počula som,že kopec ľudí s tým má strašné problémy a musia im ich aj vytrhnúť,lebo nemajú miesto v ďasne a rastú jeden pod druhý.Neviem fakt už čo mám robiť,nič iné mi už nenapadá,z čoho mám tie uzliny,mala by som asi zájsť za zubárkou nech mi urobí kompletný RTG chrupu a potom sa zistí.Ale tie uzliny mám iba vpredu na krku,vzadu nemám žiadnu,sú drobné,že nevyčnievajú,nie sú voľným okom viditeľné,jedine ak si ich prehmatám poriadne a sú hlavne pod sánkou.Vopred ďakujem za pomoc.

Adamcova

ahojte, mozem povedat, ze aj manzel mal zvacsene lymfatické uzliny v slabinách, ziadny lekari nevedeli pomoct
ale boli sme na ultrazvuku v tejto poradni doctorpro.pl
Urobili mi ultrazvuk panvových orgánov, prístroje boli v pohode a lekári profesionáli
Môjmu manželovi bola diagnostikovaná a liečená choroba.

Barciii

pri zväčšených lymfatických uzlinách mi pomohol liek Wobenzym, ktorý mi odporučila kamarátka, ten obnovuje priechodnosť lymfatických ciev a naozaj zabral!

kate662

Ahojte. Raz som si tiež všimla, že mám zväčšené lymfatické uzliny a začala som sa obávať, čo by to mohlo znamenať. Bolo to pre mňa nezvyčajné a nevedela som, čo spôsobuje tento stav. Mala som dosť obavy a preto som si o tom skúsila nájsť niečo na internete. Okrem tejto diskusií sa mi podarilo nájsť aj tento článok zdravoteka.sk, ktorý aj vám ostatným môže pomôcť priblížiť vaše problémy. Po prečítaní tohto článku som teda išla k svojmu lekárovi. Lekár ma dôkladne vyšetril a zobral krvné testy na zistenie príčiny zväčšených uzlín. Tento proces mi poskytol niekoľko odpovedí, ale stále som čakala na výsledky, ktoré by potvrdili presnú príčinu. V priebehu čakania na výsledky som sa snažila udržiavať zdravý životný štýl. Dbala som na dostatočnú hydratáciu, vyváženú stravu a dostatok odpočinku. Tiež som sa snažila minimalizovať stres a starala som sa o svoje zdravie všeobecne. Po pár dňoch som konečne dostala výsledky a ukázalo sa, že zväčšenie uzlín bolo spôsobené miernou infekciou horných dýchacích ciest. Lekár mi predpísal liečbu a informoval ma, že by sa mali uzliny postupne zmenšiť. Bola som veľmi vďačná za túto odpoveď, pretože som mala obavy o závažnejšie problémy. Sledovala som liečbu a s časom som si všimla zlepšenie. Moje lymfatické uzliny sa postupne zmenšovali a príznaky sa začali ustupovať. Vyššie uvedený článok ma tiež presvedčil riešiť svoj problém čo najskôr. Príjemný zvyšok dňa.

Nejaka

Zdravim nahmatala som si pri sprchovani hrcku nad klucnou kostou a zla som vo februari na sono kde bolo uvedene ze mam lymfaticku uzlinu o velkosti 1,9cm x 0,72cm je hlboko v krvnom riecisku za 5 mesiacov hrcka nezmizla takze idem pokracovat dalej v patrani moznej priciny jej vzniku nakolko som zdrava neberiem ziadne antibiotika ani som nemala zapali ani nic podobne ale radsej som uz prestala cítat tu na nete ohladne toho co by tom vsetko mohlo byt...uvidime

Claudik

U mna sa to zacalo anginou, zväčšili sa mi lymfaticke uzliny, /bolestive, ale nerastli/pocitovala som bolest, trpnutie a slabost v koncatinach.. Od konca marca s tym bojujem.. Jeden lekar za druhym.. Diagnoza:Coxsacki virus..
Este sa liecim, znova mi brali krv, cakam na vysledky..
Pevne verim a dufam, ze coskoro sa uzdravim!!!

Monika_Monika

Dobrý den. Veľmi vas prosim o radu. Všimla som si ze na pravej strane krku ako začínajú rast vlasy mam hrcku cca 5-6 mm veľkú neboli ani nic je tvrda nepohybliva z nej akoby mi isla žila. Ta žila je taktiež trosku tvrda ked napnem krk a smeruje k uchu. Tu hrcku je vidiet len ked vytočím hlavu do strany vtedy je aj hmatatelna. Ked mam hlavu rovno tak nie je vidiet a ťažko ju je aj nahmatať. To iste mam na druhej strane aj na rovnakom mieste len menšie. Veľmi sa bojim co to moze byt. Prosim poraďte. Za odpoved vopred ďakujem.

uzlinka

dobry den ja by som potrebovala poradit ohladom zvacsenych lymfatickych uzlin. Predcerom vecer ma musela brat zachranka do nemocncie kvoli hroznym bolestiam zaludka a kvoli nevolonosti (tieto veci sa mi stavaju vzdy raz do 2 mesiacov niekedy aj do troch trva tatao bolest par hodinn a na druhy den je vsetko okej no teraz sa to uz naozaj vydrzat nedalo) tak ma vzali do nemocnice kde mi spravili sono.....lekar mi povedal ze mam zvacsene viacpocetne lymfaticke uzliny ktore s ami tiiahnu od vajecnikov az pod zaludok a to moze sposobovat tu bolest maju priemer od 4 mm do 9 mm ze niektory ludia si to zmylia s apendixom ale ja apendix nemam a toto je jedina vec ked som prisla s tymito vysledkami na prijem poslali ma domov s tym ze oni vedeli ze to nebude nic vazne (skoro ma vysmiali) a ze mam rano zajst k obvodnej lekarke.....na druhy den ma rozboleli aj vajecniky a to presne tou istou bolestou aku mavam raz za mesiac a to v den ovulacie vtedy ma stale takto bolia vajecniky cely den a potom an druhy den uz nic ani pocas menstruacie nic som v pohode tak to moze byt ze pocas ovulacie mam zdurene uzliny? je to vazne? mala by som sa bat? moze to byt rakovina? ak viete poradte prosim u lekara som este nebola kedze je vikend ale uz som z toho velmi nervozna ze co mozem cakat dakujem vopred

johankak

Prajem pekny dnik.
Mam lymfaticke uzlliny uz od februara chodim na rozne vysetrenia. Uzliny sa doteraz zvacsovali. Zacalo sa to jednou hrckou na krku a nahodili mi ihned antb. nasledne ma poslali na USG a nasla sa dalsia vzadu o ktorej som nevedela.Prvu som si nasla za kyvacom na lavej strane. Zaroven sa diagnost. zapal stitnej zlazy a mikrocysta na nej. Preslo pol roka a moje uzliny su 5ks ,dve maju 2,1cm a tri mensie. USG nepotvrdil nadorove nic,ale bola som aj na hematologii a vsetky vysledky boli ok,ale mi odporucala jednu uzlinu vybrat,aby sa vylucilo vsetko.Vysvetlila mi,ze velakrat sa stava,ze setko je ok a po histologii prisli zle vysledky. Mala som niejake vysledky pozit.na serologii a vraj to neni z toho. Posledny USG som mala robeny nedavno,ale to som bola po malej operacii urlog. a vybrati antb. Moje uzliny teda jedna o mali mil.sa zmensila a uz sa nezvacsili,ale mikrocysta na stitnej je o par mm vacsia...neviem ci sa mam rozhodnut dat si vysetrit histol.,alebo este pockat...moja plucna,reumatol.,neurol. mi dohovaraju to dat vybrat co najskor. Poradte co robit kam ist s tym.Otec mal tieza vybrali mu to spominam si bola som dieta. Ja mam 50rokov a neviem co dalej,len sa necitim posldny mesiac ok niejako citim nieco zle.
prosim o radu,ako sa rozhodnut a ci ist niekam inam...dvaja lekari mi dohovarali najst si dobreho specialistu radsej a ja neviem akeho...

kapooooooooo

dobry den ja mam ties zvecsene tie limaticke uzlinni us asy cca5mesiace pod bradou mam jednu asy 5mm v strede a na stranach pod bradou s hruba 9mm dve a na krku tie tak 5mm aj na jedne j aj na druhej strane a aj v slabynach mam take ako zulki bol som na krv vsetko dobre aj doktorka povedala ze nemam sa coho bat ze je to po zapalova reakcia lebo som bo posebe asy 3 ci 4 krat chory a aj zub ma bolel som mal zapal ami ho vitiahly mam sa niecoho bat ? dik za odpoved a za vas cas