Veľký strach z niečoho nového

Príspevok v téme: Veľký strach z niečoho nového
strach

Mám strach, ked musím ist niekam, kde to nepoznám. Mám strach, ked musím sa stretnut s novými ludmi. Mám strach, ked mám ist do novej roboty. Tento strach sa prejavuje tak, že sa mi chce strašne plakat. Aj plačem, doma v posteli, pred aj po stretnutí, lebo nie vždy to výjde. Mám strach rozprávat cudzími jazykmi. Ale vôbec sa nebojím prostredia, ktoré poznám, ludí, ktorých poznám. Problém je v tom, že moje telo aj duša sa bojí vždy niečohé nového, lebo viem, že to môže zle dopadnut, nakolko na zemi su dost zlí ludia, a pár krat som takých stretla a ublizili mi. Bola som aj u psychologičky, ale nepomohlo to, navrhla mi dychaciu metodu, ktora musí podla nej zabrat, inac som podla nej blba a zle ju robit. Takze uz radsej žiadnu psychologicku. Ako sa mám zbavit strachu??????? Prosím poradte mi, lebo si oci vyplačem.

alpaka

aj ja sa bojim novych veci..postupne som preistotu prestala cokolvek nove vyhladavat,aby sa nebodaj nieco trapne nestalo a zila som si vo svojom nudnom stereotype...pozri temy socialana fobia,alebo cervenanie-socialna fobia podla toho co pises by tam mohlo byt nieco pre teba.

strach

Bojim sa toho, že sa mi nový ludia budú smiat, nakolko mam akne na tvári, nakolko neviem vyslovit R - teda račkujem, ani poriadne nemekčím, t. z. rozprávat tvrdo.
Bojím sa, že ma budú ohovárat za chrbatom, že sa budu na mne zabávat, ved nie vsetci dospelý sa správajú normálne, a niektorý sú poriadne škodoradostný. Vela trapenia som si užila a dalšie už nevládzem.
Ked počujem, že si niekto robi zo mna posmech tak, sa mi chce strašne plakat, niekedy je to dokonca aj na mne vydiet ako musim tlacit slzy, aby som nezačala plakat

tapka

som ti nieco pisala a som asi nieco spravila zle lebo to tu neni.proste som pisala ze by simala nabrat odvahu a ist do situaci ktoryx sa bojis a uvidis ze to neni ziadna hruza.uvidis

katika88

Ahoj,predpokladam ze si sa v zivote zoznamila s mnohymi ludmi a ako pises tak sa s nimi citis fajn,tak som si ista ze nebude az taky problem opat spoznat novych ludi ved vlastne to ze poznas svoje okolie je dokazom ze si sa predsalen velakrat musela zoznamovat s cudzimi tak aj teraz by to nemalo byt az take neprekonatelne.Chcem sa spytat,coho sa vlastne bojis?Teda preco sa bojis?A to s tymi cudzimi jazykmi mam aj ja taku barieru,sama neviem preco, pritom hovorim plynule anglicky.

strach

Ked ja mam tak radost mozno raz za štyri roky, ked sa udeje nejaký zázrak. Ale ten strach ma zabíja. Strašne sa bojí, až tak že niekedy neviem zo seba dostat ani slovo, to sa mi stáva dost často.

tapka

ahoooj.ja som bola tiez taka.boze ale ja som tak stvrdla zeš teraz nemam strax z nicoho..naozaj.a to neni normalne.xcem byt sama sebou ale uz je to dlho co som sa zabijala.citim sa jak prisera.bola by som radsej na tvojom mieste,lebo ty aspon zazivas pravu radost........nie stale ale ked ju mas je prava