Friedrichova ataxia

ema11

Ahojte.Aj ja mám 15-ročného syna s touto chorobou.Dozvedeli sme sa o nej pred 3 rokmi.Chodza sa mu stále zhoršuje.Viete mi poradit nejaký konkrétny typ liečby,ktorý by bol vhodný?

evik

ahoj! chodis k nejakemu odbornikovi? ako ta lieci? a co rehabilitacia? Je mi luto, mas to urcite tazke...ale nevzdavaj sa, optimizmus fakt pomaha...to nie je len take bla-bla, viem, ocom hovorim. ak chces pokecat, ozvi sa

123456

Mas pravdu tyka sa to mna mam 16 a mam problemy schôdzou a prejavuje sa to tak ze chodim opito takze mam problemy z rovnovahov.Zatial to este zvladam lenze najhorsie je to ze sa mi to stale zhorsuje.

evik

pricinou moze byt skleroza multiplex, myelitida (zapal mozgu alebo miechy po infekcnom ochoreni), diabetes (cukrovka), nadory a dedicnost. please, sorry za tie odborne vyrazy-choroba z povolania...

evik

ano, pracovala som na neurologii a bol tam jeden pan. mal dost velke problemy s chodzou a tak. ak sa mozem spytat, tyka sa to teba? ak ano, kolko mas rokov?

evik

Ataxia je porucha koordinacie pohybov, cize porucha sumernosti a zladenosti pohybo. Je to neurologicke ochorenie. Friedrichova choroba je dedicna atxia miechoveho povodu.