Biela pokozka

Príspevok v téme: Biela pokozka
mrx

Zdravim,

snazim sa opalit ale vzdy len scerveniem, zosupem sa zblednem. Pritom ruky asi po lakte a tvar i krk mam trohu hnede ale nechapem jak sa mi to mohlo podarit. Medzicasom som skusal uz vsetko mozne od opalovania sa par minut denne, cez opalovanie do scervenania po spalenie sa a medzistupne. Nic nezanechalo akukolvek zmenu ani na uz aspon trochu opalenych miestach.
Oci mam zelenohnede a vlasy svetlohnede, brada je tmava.
Mohli by ste mi poradit co s tym? Da sa na to nieco brat alebo jest?
Uz ma to poriadne stve, nie len to vyzera zle ale clovek ani nemoze v lete nikam ist ... je to jak vo vezeni :-(

sofinka129

ahoj..no netrap sa kvôli tomu..ja som tiez velmi bledučka.uz som si na to zvykla pomaly..nepomaha mi nic. ani samoopalovak, z neho mam flaky..z kazdeho..treba sa len zmierit s tym ze po svete behaju aj biely ludia a nemusia byt vsetci jak cokoladky.. :))

Steven Seagal

betakaroten sa odporuca uzivat cca 3 mesiace pred letnou sezonou, 1x denne. Aspon ja som to tak bral. Potom sa lepsie opalis, a dlhsie to vydrzi. No teraz uz betakaroten nekonzumujem (cca 2 roky), odkedy mam psorku, tak som sa aj nasolarioval, aj opaloval horskym slnkom a UVB svetlom az az. Tiez som bol vzdy biely ako cmar a zatial co ostatni boli za tyzden hnedi ako cernosi, ja som bol stale biely.
Momentalne som hnedy, ale to tiez nieje zdrave, stale sa svietit horskym slnkom (i ked mi to pomaha). A niekam sa ist opalovat na verejne pristupne miesto zatial nehrozi. Ale uz sa tesim na more :-)
Nuz, dermatolog...ak mas skepsu, tak si porad najskor s nou. mozno by si mohol skusit toto:
www.zdravie.info
pokukaj, pomajluj, a uvidis.

mrx

O betakarotene som uz pocul. Jem teraz vela mrkvy, len sa mi mari, ze betakraoten sa nejako dlho usadzuje a ze to ma ucinky az po 2 mesiacoch. Blbe je ze k tomu nejde nic poriadne vygooglit, k celej tejto teme, ani v inych jazykoch ...
Takze ked skusat ten betakaroten tak po akom dlhom case by som mal pozorovat nejake zmeny?

agina

mrx s tym betakarotenom opatrne, moze ti sposobit alergiu na kozi alebo aj hnede flaky.V tvojom pripade by som si kupila nejaky dobry opalovaci krem /bez parfemu!!!!/ a v dostatocnom mnozstve a rovnomerne sa ponatierala. Hlavne aby mal vysoky UV filter. Najlepsie Daylong.Staci sa natriet raz denne.

mira

Tento stav je spôsobený mliekom. Mliečny tuk s nepriaznivým zložením mastných kyselín s veĺkou prevahou nasýtených nad nenasýtenými 13:1, mliečna bielkovina kasein ťažko stráviteľná a mliečny cukor laktóza ťažko stráviteľný a málo sladivý.
Mlieko je aj hlavnou príčinou rakoviny kože, takže po jeho odstránení odpadne aj tento strach.
Telo sa však z mlieka pomerne dlho čistí, takže nebudete hneď snedé ako kreolky, ale nejaký čas bude telo odstraňovať staré nánosy.

zena

No ja som tiež biela ako stena, každý si myslí, že som chorá, ale ja mám proste len takú pokožku. Zo začiatku ma trápil tento problém, chodila som do solárka, opaľovala som sa, ale podobne ako ty, som stále len sčervenela, potom trochu zhnedla, ale aj raz dva vybledla. Teraz sa nad tým netrápim, som biela a hotovo. Pokožku si nebudem ničiť. Okrem toho kamarátka z opaľovania dostala rakovinu kože - melanóm. Tento prípad ma už od opalovania fakt odradil. Tým nechcem povedať, že z opalovania každý dostane rakovinu, ale aj si fakt taký biely, radšej si dávaj pozor. Len opatrne. To je môj názor.

mrx

Diky za rady, ale k dermatologom mam skepsu. Mam s nimi skusenost ze je to banda darmozracov ... Menil som ich rozne, ked som mal problemy s padanim vlasov, bradavice a i opalovanie, poadili mi trebars "Musite chodit po Slnku". Hlavne ze si zapisali bodiky za liecbu, ani fototyp koze mi neurcovali. Preto sa pytam radsej na nete.
Diky este raz za hocico.