KED SA SYPE, TAK UZ SKUTOCNE VSETKO

Príspevok v téme: KED SA SYPE, TAK UZ SKUTOCNE VSETKO
valentinka

ahojte. pisem sem, pretoze je to jedine miesto, kde mozem povedat svoje problemy bez toho, aby ma niekto vysmial alebo mi povedal, "no ty mas ale problemy" apod. ja viem, ze vo svete su omnoho dolezitejsie problemy ako mam ja, ale predsa len, uznajte - pre kazdeho je ten JEHO problem najdolezitejsi.

mam 15 rokov a na lavom stehne velku hnedu pigmentovu skvrnu, ktora sa mi vytvorila priblizne pred 5 rokmi. bol tu velmi rozumny nazor ze hnede pigm. svrny vznikaju prebytkom cukru v tele. ale skutocne pomoze nejest sladkosti a potierat citronom??

moj dalsi problem - fialove zilky na stehnach. moja mama to nema, ani nikto z rodiny.. ako sa proti tomu da bojovat? neprekladam si nohy, vykladam si ich a bicyklujem TAK CO ROBIM ZLE?

k tomu vsetkemu mam aj strojcek a spotene ruky - viem, ze je to psychicky problem, ale nedokazem to v sebe potlacat. neustala nervozita, stres, aj ked spim - vzdy pride nejaky "vzruch" a ruky sa potia ako blaznive, dokonca sa mi aj klepu.

prosim vas, velmi by som ocenila keby ste sa k mojim problemom aspon ciastocne vyjadrili. mam pocit, ze vsetko sa s prepacenim serie a to mam len 15 rokov. prosim pomozte.

miriamka

Ahoj Valentinka. V prvom rade by si mala vylúčiť organický problém, to znamená spraviť si vyšetrenia, či náhodou nejde aj o problémy so štítnou žľazou ( trasenie a potenie rúk ). Treba zájsť za svojou lekárkou a požiadať ju o kompletku. A ked si budeš istá, že je to psychický problém, treba začať pracovať na pozitívnom myslení, a upokojení mysle. Ja viem, že sa to ľahko hovorí ale dá sa to. Hlavne večer, keď zaspávaš
si opakuj formulku, ktorá Ti bude vyhovvoať ako napríklad, som spokojná so svojím životom, alebo som vyrovnaná a pod.

catres

Určite ti nepomôže nejesť cukor, choď ku kožnej, určite ti poradí. a tie tvoje ruky, mne sa tiež trasú a mám na to nervy ale čím viac sa sústredím na to aby sa netriasli, tým viac sa trasú..

simaa26

ahoj valentinka wem ze to nemas lahke ale mysli ze aj tam vonku su ludia ktori pomaly nemaju co poraidne dat do ust,nemaju kde byvat........v kazdom pripade by si mala zajst za koznou alebo ku kozmeticke mozno ti da nejake rady inak tie zilky mam aj ja na stehne ale su take male ale keby si wedela co s nimi daj pls wedet :P