Baktéria Haemophilus influenzae

Príspevok v téme: Baktéria Haemophilus influenzae
jaspa

Dobrý deň, mám malú dcérku a po dlhotrvajúcom kašli jej z výteru zistili, že má baktériu hemofilus influenza. Zaujalo ma hlavne to, že deti sú u nás od neviem ktorého roku (1995?)proti tejto baktérii očkované. Ako je potom možné, že ju má? Prečo očkovanie nepomohlo? Ako je to potom s ostatnými očkovaniami?

katarinaa

Dobry den dcere (2.5roka) zistili z vyteru hrdla hemofila inf. Najpr zacalo problem so soplikami neskor riadny suchy kasel ktory ju az v noci dusil a nemoze spat. Dostala aj zapal strdneho ucha a ma zapalene nosne dutiny. Doktorka je dala ant amokslikav a do nosa davame riedene kvapky (nasivin+pamycon). Myslite ze jej to zaberie? Co mam robit ked sa to znova zopakuje dalsie ant by som nerada. Co by bolo este vhodne na tohto bacila? Ked citam tak sa to skoro kazdemu vracia.

RNG

zero5, heaemophilov influensae je mnozstvo, na niektore ten silny roztok citricidalu, 2000 ppm zaberie. Ale nakazy nikdy nechodia same, ako sa lekari casto nazdavaju ale chodia v kombinaciach, a na mnohe je ten citricidal velmi ucinny a ked tie druhe potlaci, vlastna telesna obrana a latky co vylucuje zdrava probioticka flora , stovky roznych probiotik vyrabaju stovky protilatok, z ktorych niektore su ucinne aj proti H.influensae tu infekciu potlacia.
Problem pri pouziti atb je, ze o tieto latky , co produkuju probiotika prijdeme, lebo atb znici probiotika. Preto atb je dost casto velmi zly nastoj proti infekciam horneho dychacieho systemu, viac pozri cez Google.sk pod rng, infekcie

zereo5

Dobrý deň RGN,
soom torchu zmetený z vyšich odpovedí. Na jednom mieste píšete že na H.influenzae. citricidal nezabera (mmmnnn) a na druhom píšete že stačí strieknuť do nosa 3-4 kvapkový roztok (mamina416). Ako to je?
Vďaka

RNG

Ked sa ti Haemophillus drzi v nose a prinosnych dutinach, tak ti ustne brane lieky nepomozu, to sa do tycy dutin nedostane. Na to treba kvapky do nosa s niecim co tu bakteriu vie znicit.
Vyplach roztokom citricidalu nad 660 ppm koncentracie tu bakteriu inhibuje. A na to stacia 3-4 kvapky GSE do 30 ml flasticky. Ja som skusil uz aj 6 kvapiek, ale to uz velmi drazdi, kychal som pol hodiny po tom, ale inac mi to neuskodilo.

mamina416

moja dcera sa tymto hnusnym bacilom trapy uz od oktobra 2011 uz mame februar 2012 a este stale sa jej ten bacil drzi nikto nevie co by jej uz pomohlo krcny jej predpisal ockovaciu latku s obsahom haemophilusu,su to tabletky,dufam ze uz nam to zaberie. v ojedinelich pripadoch zvyknu lekari dietatu vybrat nosne mandle,aj to vraj pomaha.

RNG

Nuz ked to mas len v nose a prinosnych dutinach, tj na povrchoch, skusil by som najma koloidnu striebornu vodu. Ak ti to neodchadza, mozno mas kmen, ktory je na penicilinove atb odolny(rezistentny). Da sa to lahko dokazat na kulture v petriho miske, ale nieviem koho najdes ochotneho sa s tym zaoberat

mmmnnn

Ďakujem, len preto sa pýtam, lebo nechcem brať (ak nezaberá) zase iný druh ATB, mal som pocit, že z penicilínov zaberá len amoxicilín (augmentin) a ešte azitrox. Alebo cefalosporínové ATB by boli účinnejšie (napr. Zinnat, Suprax) (keby mi zmenili)? Mám opakované zápaly PND a zatekajú mi hlieny do hrdla. Neviem sa dostať von z toho už skoro od novembra.

RNG

penbene je druh penicilinu, ktora je ucinna na vacsinu H.influenzae.
V pripade ze je to atb rezistentne na penicilinove a infekcia je prudka, davaju priamo do zil cefotaxime a ceftriaxone.
en.wikipedia.org
Zialbohu citricidal na to nezabera, leda ak povrchovo(v krku a nose) aj to treba vussie koncentracie, 2000 ppm plus(tj trojnasobok bezne spominanej davky,18 kvapiek GSE do deci vody.
Pravdepodobne ale koloidna strieborna voda zabera a mnohe probiotika tiez vyrabaju protilatky, napr niektore streptokoky.

mmmnnn

Dobrý deň, vo výtere mi našli H. influenzae, dali mi Penbene. Chcem sa spýtať, je citlivý tento ATB na H. I.? Prosím o pomoc Ďakujem.