"svokra"

Príspevok v téme: "svokra"
marga

ako zistim ci ma priatelova mama ma rada?Sme spolu len kratko (2 mesiace),konflikty s nou nemam,ale akysi vnutorny hlas mi nasepkava ze ma nejak extra nemusi,neviem preco.Som mile inteligentne dievca,este sa mi toto nestalo,vzdy ma vsetky "mamky" priatelov zboznovali.Ona je tiez fajn zena,je mi velmi sympaticka.Komunikujem s nou normalne,ked sme u nich doma,ze kam ideme atd,ale nikdy sa ma ani nespyta ako sa mam,ani ako sa mi dari,nic :(

tinka228

no tak so starkou po otcovi mám presne to isté. Nie som s ňou v kontakte. Tiež ona sa nezaujíma o nás(mám ešte sestru). Moja mama sa s ňou celý život snažila vychádzať zdvorilostne, nie je hádavý typ. Ja som zase prchkejšia a vidíš ako to dopadlo.

marga

a este som zabudla dodat,ze moja mama nikdy s "babkou" konflikt nemala,ani sa nehadali.Oni boli asi tak vychovani,ze deti sa maju starat o rodicov abo co,a pritom oni kaslali na to,aby mi niekedy zavolali.Ani teraz sa o mna nestaraju

marga

rodicia mojho otca (nevolam ich "babkovci ani dedovci"...) mi NIKDY nezavolali ako sa mam.Vzdy si pytali k telefonu oca,a s nim sa rozpravali,resp."babka" sa stazovala aka je chora,nikto ju nepride pozriet,nikdy ku nej prideme.(oni k nam chodili len na sviatky)vzdy si nas kupovali sladkostami (ktore boli lacne a odporne,pripadne po zaruke),alebo hrackami z ktorych som nikdy nemala uprimnu radost.Teraz uz s nimi ani niesom v kontakte a vobec mi to nechyba.Myslim ze tebe to moze byt jedno,mozno len uchranis svoje dieta :)) mozno to znie hnusne,ale radsej ziadna babka ako "zla" babka

tinka228

No v mojom prípade už niet cesty späť. Sme pohnevaní veľmi. Všeličo sme si povykrikovali. Len ma to mrzí kvôli manželovi. Jeho to trápi. Vieš je to taký začarovaný kruh. Jeho otec (môj svokor) nemôže prehovoriť ju, aby sa premohla a prišla k nám a mňa zasa môj muž, aby sme išli my k nim. Ja však ale tvrdím, že ak ona chce vidieť svoje vnúča tak nech príde ona (mužovi som sľúbila, že návštevu prežijem v slušnosti), nebudem jej predsa nosiť malého na silu. Ja neprichádzam o nič, ona o svoje vnúča (prvorodené).

marga

no ja si osobne ani neviem predstavit,ze by som niekoho cudzieho volala "mama a otec" :D to mi pride divne,ale rada by som mala svokru ktora by mi bola blizka osoba.Nechcem robit reklamu,ale akurat aj v novej Eve je clanok "ako si nezabit svokru",stoji za precitanie ;)

marga

suhlasim s tebou.problem je,ze ja neviem presne co jej vadi,a ci VOBEC jej nieco vadi,takze su to len moje dohady.a tiez nas trapi to,ze nemozme byt spolu stale,bez toho aby sme "vycitky" kto kde prespi.Sme uz dospeli ludia.Taky vztah aky mam teraz som este nemala,velmi mi to vo vsetkom vyhovuje :).Skoda ze to nemoze byt az tak idealne,ze by som si dobre vedela pokecat aj s jeho mamou.Ci myslis ze je to este kratka doba na to,aby som nieco hodnotila?

tinka228

no práve ju pomaly čítam a takmer vo všetkom sa náchadzam. A o tom prespatí v jednej posteli? Mne to tiež tak pripadalo. A čo si myslí, že spolu hrávate karty? Veď je to normálne. Akoby zabudla, že aj ona bola mladá. Na túto tému by som ti tiež vedela rozprávať. Naši vždy na víkend odchádzali na chatu a sestra študovala v inom meste, takže mi na víkend ostal prázdny byt. Jasné, že niekedy som musela ísť s našimi (niečo pomôcť alebo len tak naoko aby nebolo že stále ostávam doma), ale väčšinou som bola od piatku poobedia do nedeli poobedia doma sama. A môj drahý? Boli sme vždy spolu. On prišiel ku mne a vždy nad ránom odišiel domov (bývali sme od seba 5 minút na pešo). Aj napriek tomu, že aj jeho rodičia boli na chate. Prečo to robil? No jednoducho nechcel vysvetlovať prečo nespal doma (a to podotýkam že sme mali obidvaja po dvadsiatke). A jeho mama veľmi rada ráno cez víkend prišla domov akože si niečo zabudla (chatu mali cca 10 minút autom). A to len preto aby zistila či bol doma. Vieš koľkokrát sme si vraveli kedy to skončí a budeme môcť byť spolu až do ráno bez výčitiek? Za päť rokov chodenia sme si našetrili na byt a konečne sme mali po probléme. Jeho mama sa správala ako matka dcéry, nie syna. Možno som staromódna, ale keď už, tak predsa matka dievčaťa by skôr mala nárok na podobné scény, nie?

marga

tinka precitaj si potom aj ty tu diskusiu na rodinka.sk
ja neviem,mozno jej vadi ze sme uz spolu parkrat prespali v "jednej postely",alebo co ja viem..