Fixný strojček, odborník na slovo vzatý

Príspevok v téme: Fixný strojček, odborník na slovo vzatý
tomáš

Ahoj, mám 21 rokov a neposlušné zuby, ktoré nie sú tam kde by mali byť. Chcem si dať urobiť fixný strojček, a rád by som sa spýtal na Vaše dobré či zlé skúsenosti s týmto aparátom a vašimi čelustnými ortopédmi. Ja by som si to chcel dať urobiť konkrétne u MUDr. Rudolfa Brauna, máte s ním niekto nejaké skúsenosti? A ešte by som rád vedel koľko vás to stálo a či sa vám vaše vyrovnané zuby začali po čase vracať do pôvodnej (zkrivenej) polohy.

hanus

ahoj aj ja by som sa chcela spyat mam predkus_horne zuby (dost velky),zubarka mi povedala nech si dam strocek...ale by mi museli vytrhut zuby(2)...lenze mam uraz na prednom zube preto sa bojim ci by to nebolo zbytocne.nema niekto podobnu skusenost ?

petka2

pre meganku kamarat mi povedal z aj on mal tu medzeru a to preto aby mi trocha sklopili zuby, ze inak by sa to nedalo Asi pre kazdeho je liecba ina, napr ja ani nenosim tie gumicky ale mam neake drotiy namiesto toho:) no ale vsak hlavna vec je ze budem krasavica potom:)

meganka

ahoj petka, no tak to neviem, mne sa medzera medzi jednotkami nevytvorila. Mne zubarka najprv posunula trojky na miesto tych vytrhnutych stvoriek, a dvojky s jednotkami mi stiahla takym drotikom a posuvala, teda zatlačala ich spolu, asi prave preto aby sa nevytvorila ta medzera medzi jednotkami. Ale nechcem ta strasit, ono sa to meni pocas celej liecby, ale radsej na to upozorni zubarku, lebo podla mna by sa tam medzera nemala tvorit. U mna to ide dost pomaly, zuby mi trhali pred 2 rokmi a este stale mam male medzierky,hlavne horne jednotky a dvojky sa strasne pomaly posuvaju.

petka2

pre meganka,trhali mi vsetky stvorky, a teraz mam strojcek 3ti mesiac a zuby sa mi uz dost posuvaju a medzi jednotkami sa mi spravila medzera, to budem vyzerat ako daky zajac az do konca liecby kym mi to stiahnu?

169/69

Macka79,ak náhodou ešte sleduješ túto tému mohla by si mi prosím ťa napísať mano tej ortopedičky zo Štúrova?My sme tiež z okolia NZ a mám ísť k ortopedičke s chlapcom a neviem ku ktorej.Ďakujem.

strojcekk

ahojte, chcem sa opytat, ci vam strojcek upravil aj spominany predkus, lebo akosi sa mi nechce verit, ze strojcek dokaze napravit uz vyrastene kosti sanky, moze iba napravit zuby, inak mam tiez predkus a chcem velmi chcem strojcek..

Rachel2

Meganka nevsimla som si ze si reagovala. No stolicky mi uz vytrhli,trhanie bolo bez bolesti. Ale potom fuuuu,uz som myslela ze mi to budu musiet zasit ci co. po 5 hodinach mi neskutocne stale tiekla krv,az po 7 hodinach ked som si lahla prestalo to krvacat. Bolelo to dost dlho, par dni,ale prezila som. Strojcek mam uz vsade a uz som si nan celkom zvikla stravujem sa takmer normalne ako predtym. Uz sa tesim na rezultat :-)

meganka

Rachel, ja mam 29 rokov a nosim fixny strojcek uz skoro 3 roky. Tiez som mala vyrazny predkus a zuby vselijako natlacene a pokrivene, ale teraz to uz vyzera celkom dobre. Trhali mi 4 stvorky, dalo sa to prezit. Ak ti budu trhat stolicky, tak to bude asi horsie. Pichli mi 2 injekcie, takze som nic necitila. To ti maju tie zuby trhat v jeden den? To by nebolo dobre. Mne trhali horne s odstupom 4 dni, a myslim, ze zubar by mi ich naraz nevytrhol,ani keby som chcela.
S cistenim mam problem aj ja, zuby si totiz musim cistit po kazdom jedle a uz mi to za tie roky ide na nervy. Urcite si kup jednozvazkovu / single kefku.
Cely strojcek ma bude stat asi 20 - 30 tisic SK, ale nech, uz sa neviem dockat, kedy mi ho daju dole a budem mat konecne rovne zuby. Zelam ti vela odvahy na to trhanie, neboj sa, prezijes to.