Opuch dolných končatín

ingis

nebycikluj toľko,stačí 25 km.No a nemáš problém.Kľudne sa vyšti a nerob toľko km a nemáš problém.Je ti to jasné???som rada,že chápeš.

radca

Zavisi to tiez od toho ci beries nejake doplnky (napr. pyruvat, kreatin,alebo nieco podobne) a sposobe metabolizmu a dostatku urcitych zivin v tele (hlavne vitaminu B3 a nukleotidov.. V podstate po nahromadeni laktatu v bunkach sa do nich dostane voda, ktora zvacsuje ich objem. Kyselina mliecna je velmi vydatny zdroj energie.

anka

myslím si tiež,že za to môže kyselina mliečna...ale moji známy ten problém nemajú, všetci majú svalové problémy,ja žiadne. Môžem šantiť, tancovať,žiadny problém. Len tieto sekundárne prejavy, ktoré mi vadia. Hlavne opuchy pod očami.

radca

Je to normalny jav po vzssich sportovzch vykonoch. Normalne je to obycajne prejav srdecnej slabosti, alebo poskodenia ladvin, ale pri sporte je to dolsedok nahromadenia mliecnej kyseliny v svaloch. Musis viacej odpocivat a podporovat cinnost pecene.

anka

Ďakujem za radu, mám len hrubšie celé končatiny, tak o 2-3kg viac, no o pár dní je všetko v pohode,asi to bude naozaj v pitnom režime.Nie sú to typické edémy.
Lýtka mám hrubšie asi 3-4cm,ale aj stehná mám silnejšie.
Myslela som,či nie je problém v sedle na biku,no vymenila som ho a nemalo to efekt.

mjanik

u teba sú oslabené obličky,nedostatočne odvodňujú, preto voda ostáva v tele a vznikajú vodové opuchy-mali by byť mäkké,po zatlačení do opuchu mala by ostať jamka,ak by bol opuch tvrdý ,išlo by o opuch pečeňový-akupunktúra-

RNG

Pit viacej vody. Zhromazdovanie vody (edema) v koncatinach je dosledok zvyseneho obsahu soli v tele.Tie treba vyplachnut pitim cistej vody.
Specificky na nohy, edeme sa da predist, ked spis s nohami podlozenymi vankusom
Na odvodnenie pomahaju aj prirodne bylinne prostriedky, napr Water pill w potassium, ktory obsahuje vytazky z mocopudnych bylin a draslik.