IMUNITA vs. ALERGIA

Príspevok v téme: IMUNITA vs. ALERGIA
vitakittly

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť so skúsenejšími. Začína sa obdobie ktoré pre mnohých znamená neustále kýchanie a tým aj oslabenie imunity vplyvom neustále sa meniaceho počasia ale i zvýšeným výskytom peľu a alergénov v ovzduší. Nemáte niekto nejakú dobrú radu ako zlepšiť imunitu používaním nejakých byliniek napríklad? Mne osobne zrejme trochu vadí peľ, ale na test alergie sa neodvážim ísť, lebo keby aj niečo zistili boli by to len samé injekcie a neviem či by to nejak extra pomohlo. Ďakujem.

vitakittly

Ahojte, mohli by ste mi poradiť? Chcela by som sa spýtať neviete o nejakých homeopatikách proti bolesti hlavy? Nechcela by som používať ibalgin protože je dosť silný takže je to dosť veľká záťaž na pečeň. ďakujem za rady. :)

radca

No alergia je v podstate to iste ako vycerpana imunita. Lekari sa niekedy snazia najst jeden liek, ktory by ju vyliecil, ale taky neexistuje a asi ani nikdy nebude. Proste je potrebne doplnit vsetky mozne antioxidanty a to hlavne selen, zinok, kyselinu listovu, B-vitaminy, vela zeleniny (rajciny, mrkvu, listovu zeleninu), vitamin C, niektore aminokyseliny a dalsie antioxidanty.

majka_

tak ja toto hnusne pelove obdobie som prekonala uz raz (v marci, ked uz zacinali kvitnut travy a take veci). tak to som brala niekolko antibiotik a kychala som ostosest. teraz je vsak takisto blbe obdobie, lebo som astmaticka (stredne-tazka) a zle sa mi dycha, ked je dusno. takze ty nevahaj a chod na alergologiu. aj keby ti predpisala injekcie, tak radsej sa budes trapit s alergiou, nez by si mala prezit jedno bodnutie? akoze... ani ja nie som priatelkou injekcii, ale ked mi maju pomoct, tak mam na vyber?

RNG

Agina, uvedene davky sa daju aj zdvojnasobnit bez problemov ked potrebujes silnejsiu antihistaminicku akciu.
Histaminy sa casto vylucuju, ked ma clovek v tele rozne zhluky(nedostatok enzymatickej cinnosti)
Bromelain pomoze odstranit bielkovinne, ale na ine treba ine enzymi, napr Pancreatine, zivocisny, ktoruy ma rozne zlozky, alebo zvacsa rastlinna zmes ako Multi enzyme.
Ine antihistaminika, co som spomenul su dumbier,turmeric, boswelin,shatavari,aswagadha, ba dokonca aj cistiaca triphala.

agina

vitakittly normalne som tam prisla, vyhrnula som si rukav, na spodnej strane predlaktia mi doktorka popichala ruku, do tych popichanych miest mi naniesla kvapky oznych alergenov a potom som 20 minut pockala. Na ktory alergen si alergicka, tam sa ti vytvori taky cerveny svrbiaci kruh a hned vies, na co si alergicka. Predpisu ti nejake tabletky a raz za polroka sa tam zase ukazes.Nic viac.A zijes si aj s alergiou.
RNG mam od teba Quercetin s vit. C a bromelain, beriem to uz pol roka a vobec ziadne zlepsenie....bohuzial....

RNG

alergie sa daju potlacit aj inac, ako kortikosteroidmi, lebo tie znizuju imunitu
Spominal som
Quercitin(2x500 mg)+
Bromelain(2x600 GDU na prazdny zaludok)
Vitamin C(3 gramy)
boswelicka kyselina a curcumin a dumbier.....

radana

vitakittly,urcite ze je lepsie na tie testy na alergiu ist,ako cakat.Ja som tak cakala,az kym mi moja neliecena alergia prerastla do astmy.Takze teraz by som uz bola mudrejsia a isla by som hned pri prvych priznakoch alergie.Takto beriem popri liekom proti alergii aj lieky proti astme.Takze tym,ze som cakala,som si moc nepomohla :(

vitakittly

Ahoj, vďaka za reakciu na môj príspevok. Nevravím že nemáš pravdu, zhodnotila som to podľa ľudí ktorých mám vo svojom okolí a tí neúspešne chodievajú na všelijaké injekcie proti alergii a tak. Ako robili tebe testy na alergiu?