Mam pravo na vratenie penazi?

Micghal7711

Zalezi asi od obchodu, ja nakupujem na www.delux.sk alebo v humanicu a reklamoval som asi uz 5x aj po roku a vzdy novy kus (som dostal)...

mate59

nárok na vrátenie peňazí vznikne, ak sa závada počas záručnej doby opakuje a reklamuje trikrát.V reklamačnom protokole musí byť napísané 3x vždy to isté.

habdesnk

minulý rok v apríli sme si z manželom kúpili sedačku. Prvý krát sme ju reklamovali v októbri 2012 a dnes je tá sedačka na tom ešte horšie ako prvý krát. Mám právo na vrátenie peňazí ak ju už druhý krát reklamujem na to isté čo predtým? Za skorú odpoveď ďakujem

debbie12

ja som sa stretla už s rôznymi prístupmi predavačov a predajní pri reklamáciach....v niektorých obchodoch prebiebalo všetko bezproblémovo, v iných to boli neskutočné hádky a naťahovačky...ak by ti však robili problémy, skus na nich zatlačiť a možno aj trocha nakričať... mne pomohla aj rada z poradne na stránke www.epi.sk , podľa ktorej som si vydupala svoje :)

sisuskaaa

Prosim Vas pred mesiacom som si v deichmane kupovala topanky a uz sa mi trhaju, myslite,ze mi vratia peniaze? A ked tam pridem mam doniest aj krabicu ci staci len reklam. papier? Dakujem za skoru odpoved :)

timbo123

Ďakujem za odpoveď, ono z tej diery trčia samé nitky a evidentne sa to pára, tak to snáď vyreklamujú. Viem, že v newyorkeri nepredávajú dvakrát kvalitné veci, ale, že to bude až taký sh*t som nečakala.

mate59

neviem, ale závisí to ako tá diera vyzerá,ak je to tak, že je vidno, že napr. cez gumu to nebolo prešité,alebo nedošité,rozdiel je medzi rozpárané a roztrhnuté tak je to dovod na reklamáciu.Ale ak je to roztrhnuté, predajca može tvrdit, že si to poškodila sama a vtedy je to sporné.V prvom rade si treba tovar pri kúpe dobre prezriet a vyskúšat.
Ak rekl. uznajô, rifle ti vymenia,peniaze nevrátia.

timbo123

Zdravím, v piatok som si kúpila v Newyorkeri rifle, včera som ich mala na sebe prvy krat a co nevidim, uplne sa zacali parat. Sú to také rifle, ktoré majú namiesto gombíka a zipsu gumu. Az tak by ma to nezarazalo, ak by to boli klasicke leginy. Pri gume pod putkom su natrhnute asi 5 centimetrov, tak ze tadial mozem prestrcit aj prst. Vyreklamuju mi to?

jdrhxes

a btw. obchod NEMA POVINNOST vam tovar vymenit ci vratit peniaze ak s tovarom nieste spokojny. je to problem zakaznika ze si tovar poriadne nevyskusa a az doma zisti ze mu nesedi. to neplati pre internetovy obchod
ak sa tovar poskodi, zakaznik ma pravo na reklamaciu do dvoch rokov. taktiez sa v zakone nepise, ze obchodnik je povinny vratit peniaze ci vymenit tovar. ak sa vada da opravit, obchodnik ju opravit moze. tu istu vadu je mozne reklamovat 3x potom je obchodnik povinny reklamaciu uznat a vratit peniaze. obchodnik moze obuv poslat na odborne posudenie sudnemu znalcovi a na zaklade jeho rozhodnutia moze reklamaciu neuznat.
taktiez pri uznanej reklamacii nema povinnost obchodnik vratit peniaze. moze navrhnut vymenu tovaru.