Ocino odpadol

Príspevok v téme: Ocino odpadol
kamilka

Dobrý deň, ani neviem na akého lekára sa mám obrátiť s mojou otázkou. Skúsim stručne popísať situáciu: V sobotu sa ocino zobudil s tým, že mal zvýšenú teplotu. K večeru sa mu teplota zvýšila na 38,5, tak sa rozhodol, že v pondelok pôjde k svojej lekárke, ak mu to neprejde. V nedeľu ráno mal znovu teplotu, tak ležal celé doobeda. K obedu sa postavil a šiel sa najesť. V kuchyni z ničoho nič odpadol, no hneď sa prebral, mal chvíľu problém sa nadýchnuť. Zobrali sme ho aj s maminou na pohotovosť, kde mu zmerali tlak, ktorý mal vtedy 140/80 a pýtali sa ho, či ho niečo bolí. Jeho nič konkrétne nebolelo, skôr ho bolelo celé telo. Lekárke spomenul, že sa pred 10 rokmi liečil na TBC, takže lekárka sa toho hneď "chytila" a poslala na rontgen.Prišiel k nej späť aj s výsledkom rontgenu, kde bolo iba poznačené, že má na pľúca staršie nálezy z liečenia TBC, zápalové zmeny nie sú žiadne. Ona mu teda naordinovala nejaké antibiotiká, každých 8h,ako pri chrípke a kvapky na vykašliavanie. Kázala mu tiež ísť k svojej obvodnej lekárke. Z nedele na pondelok mal v noci vysoké teploty, ktoré mu mamina zrážala Paralenom. Ráno u svojej lekárky zažil prekvapenie, vraj načo vôbec prišiel, veď lieku už má, aj ho na pohotovosti vyšetrili, nech doberie lieky a keby sa mu prihoršilo nech príde. Ani sa na neho nepozrela jeho obvodná. Ja by som len chcela vedieť, či je normálne,že mu žiadne testy nerobili a vôbec nevenovali pozornosť tomu, že doma v sobotu odpadol (má 50 rokov a nikdy ešte neodpadol), a nebolo to z tepla, alebo z nejakej činnosti alebo z teploty (vtedy mal 37,6) proste len tak odpadol. Nič ho nebolí, iba ho vraj "ťahajú žili na krku" a je mu stále zima, "oblieva ho studený pot" Ešte by som chcela spomenúť, že už dlho nebol na preventívnej prehliadke, čo je jeho chyba, ale on si myslí, že je všetko Ok. V poslednom mesiaci ho 2x poslali z práce domov, lebo mu prišlo nevoľno, a to je už čo povedať, keď on príde domov a povie, že mu zostalo zle, lebo on vždy bol ten, ktorému nič neni,a nič by si nepriznal, aj keby mu bolo.Bojíme sa doma, aby lekárka nič nepodcenila a či to náhodou nie je predinfarktový stav alebo čo.. Budem vďačná za každú radu, čo robiť.

mirka 23

Kamilka, držím ti palce aj tvojmu ocinovi. Ja som bola bez seba, keď môjho oca nedávno operovali len na slepák, tak si viem predstaviť, ako sa cítiš. Drž sa.

mirka 23

To je už fakt zlé na tom našom Slovensku, keď pacient má hovoriť lekárovi, čo má robiť a ako ho má liečiť.

RNG

teplota 38.5 je len pori chorobach. Moze to byt virusova, bakterialna, ine nemaju natolko zvysenu teplotu.
Ak lkekari nechcu zareagovat, berte aspon sirokospektralne antimikrobialne prostriedky(GSE, oreganovy olej, extrakt z olivovych listov, chaparal(antiviralny)
Stlacanie teploty nelieci, len potlaca symptom.

agina

Ja si myslim, ze to mohlo sposobit celkove vycerpanie organizmu.Tatino by mal aspon tyzden lezat /a to fakt lezat/, mal by jest vitaminy, vela ale fakt vela pit bylinkove caje a nesytenu mineralku.Urcite sa mu polepsi, nebojte sa o neho.

radca

Nema zaludkove, alebo dvanastnikove vredy? To co poisujes vypada na nejake vnutorne krvacanie, ale treba to vysetrit. Moze to tiez sposobovat ta tuberkuloza.