brucho/sladkosti

Príspevok v téme: brucho/sladkosti
zuzkas82

Vela sa tu popisala, ze jedinou cestou ako sa zbavit tuku z brucha je (okrem pravidelneho cvicenia)upravit stravu. Chcem sa opytat, co to konkretne znamena. Ja osobne sa nejak neprezieram, mastne + vyprazane jedla nejem,a v poslednej dobe sa mi na bruchu zacaly tvorit "faldy" :-)
jedine coho sa neviem vzdat su sladkosti. ALe tiez to s nimi nejak neprehanam. Kazdy den jedna cokoladova tycinka alebo keksik.. to nie je take hrozne.. + pravidelne cvicim, takze...

sikaka

Martin_242....bielkoviny s amenia na tuk.sice sa rozlozia na aminokyseliny, ale tie rozdelujeme na ketogenne a glukogenne..z nich sa glukoneogenezou tvori glukoza..na tuk sa to uz premeni co by dup..

weronika

zo všetkých sladkostí sa priberá... možno si poviete, že to nemá až tak veľa kj, čo je síce pravda, ale obsahuje veľa sacharidov a tukov, a to sa všetko ukladá práve tam, kde nechceme... takže sladkosti čo v najmenšom množstve! : (

Petersen

Vacsina sladkosti ma spolocne to, ze su plne cukru a tuku. Ked sa budes zaujimat o com je kazda tato zlozka - no mne presla aj chut na sladkosti.
Mrkni o cukre: -odkaz odstránený-
Tu o zlych tukoch: -odkaz odstránený-

Z vlastnej skusenosti mozem potvrdit, ze cim viac informacii vies, tym lahsie sa vzdas skodlivych veci - postupne sa ti bude budovat odpor, ktory bude na zaciatku maly, ale postupom casu bude stale vacsi az sa raz pristihnes, ze by si to nedala do ust, ked uz vies, o com to je a co to spravi v tvojo tele.

Martin_242

Bielkoviny sa premieňajú na tuk?
Ale čo?
Po prijatí stravou sa rozkladajú na aminokyseliny, ktoré telo potrebuje k budovaniu ďalšej svalovej bielkoviny, vlasov, nechtov, kože a celkovú regeneráciu tkanív, bielkovina je ich stavebnou látkou ako základnou stavebnou jednotkou bunky všeobecne.
Pri nadmernom príjme bielkovín (čo sa bežnou stravou ani nedá dosiahnuť) sa nadbytok vylučuje obličkami, žiadna premena na tuky sa nedeje.
Telo totiž nieje schopné efektívne využívať nadbytok bielkovín a nevie ich ani uložiť vo forme tuku do zásoby.

A nemýľte si sacharidy a sacharidy...
Pri redukčnej diéte totiž potrebujeme hlavne komplexné sacharidy, nie monosacharidy s vysokým glykemickým indexom - tie sa totiž ľahko ukladajú do zásoby vo forme tuku.
Komplexné sa rozkladajú veľmi pomaly a zásobujú telo energiou kontinuálne počas niekoľkých hodín.

kacenka29

...nie je dolezity pocet opakovani (150 rano/obed/vecer + 100 otacani na tocni....), ale cvicit to technicky spravne, potom tych opakovani staci menej a vysledok na seba nenecha dlho cakat... mam to sama overene...
- cokoladova tycinka, alebo keksik denne je velmi vela... obe obsahuju hodne sacharidov a tukov... to je zla kombinacia a urcite sa ti to ukaze na postave..., zakladom je vyvazena strava a pohyb... nedoporucujem ani tie sezamove tycinky, radsej ovocie, zeleninu alebo neslane a neprazene oriesky/mandle... alebo sa zobrat a ist si zacvicit a tak zahnat chut na sladke ;)

mira

Na tuk sa premieňa nielen cukor, ale i prebytky bielkovín, tukov v potrave a jedlo na noc, ktoré sa už nevyužije, ale ukladá. Jesť by sme mali najneskôr 3 hodiny pred spaním.
Chuť na sladké máme vtedy, keď buď moc solíme / presolené sú i syry, šunka, konzervy, chlieb/ alebo jeme pečené a suché jedlá /chlieb, sušienky/, alebo máso a vajcia. Tiež chuť na sladké je pri veľkej konzumácii jednoduchých cukrov, keď po ich spotrebe nastane hypoglykémia.
Ako z kola von ? Kaše z celozrnných obilnín, dobre prežuté zaistia stabilnú hladinu cukru v krvi, dobre zasýtia a chutia výborne.

zuzkas82

No ja len tomu nerozumiem, mam 25 rokov a este pred rokom som mala pekne vytvarovane svaly na bruchu ani gram tuku. A pritom som jedla viac sladkosti. Mam pocit, ze cim viac sa clovek obmedzuje, tym je to horsie. Myslim, ze clovek by si mal dopriat zo vsetkeho, len to netreba prehanat.
Asi je len potrebne vsunut do "denneho rezimu" viac pohybu..
neviem..