Astma detská?

Príspevok v téme: Astma detská?
tana2

Mam 2-rocnu dcerku, astmu jej diagnostikovali v 11-ich mesiacoch. Kazda nadcha konci astmatickym zachvatom. Jednak neviem a ani mi nikto nevie poradit ako udrzat tie hlieny max. v hornych dychacich cestach a jednak mam dost strach z kortikoidneho spraya - DITEC, ktory sice pomoze pri akutnom zachvate takmer okamzite, ale vobec ani netusim ake moze mat druhotne dosledky. Ma niekto napad, alebo podobnu skusenost? Dakujem.

brunca

masiruj jej uska na vrchu pod tym oblukom prstami,mala by to mat bolestive-kazdy alergik,astmatik to ma bolestive.je to akupresura,ktora sa moze robit aj detom,ublizit jej nemozes,neboj len pomoct.masirovat treba aj niekolkokrat denne,hlavne tam kde je to bolestive,uvidis za tyzden to zlepsenia,samozrejme nenahradza to liecbu ale daju sa s tym slusne zredukovat priznaky astmy aj vyskyt astmatickych zachvatov.len treba byt trpezlivy a robit to pravidelne,niekolkokrat denne,mozno si to bude neskor celkom rada robit aj sama.skus to formou hry.

suhail

skus tu stravu bez kravske mlieka, uplne suhlasim s moznostou alergiu na stravu co moze byt najcastejsie u deti kravske mlieko, alebo vajicka. skus to nevahaj

Tianavit

Ja som proti používaniu sprejov, pretože na astmu síce pomáhajú ale spôsobujú všetky možné alergie. Tiež som za prírodnú liečbu na základe východnej medicíny, ktorá viac rešpektuje prírodu a jej zákonitosti. Taktiež mám obidve deti zdravé, dokonca už radím aj ich lekárke.

suge

tana, aj ja som astmaticka, aj ked u mna to malo iny zaklad. Niekedy za to mozu len hlieny, su tuhsie, lepivejsie, tazko sa vykasliavaju. Ja som mavala zachvaty najprv len malo, no potom pri kazdej namahe,na telesnej vychove, ceste domov. Bolo to peklo. Alergologicka, ktora ma liecila, mi stale predpisovala nove a nove inhalatory, uz som nemohla vydrzat, dusila som sa aj z nich. Povedala som si, ze nieco urobim, precitala som par knih a upravila som stravu. Vylucila som hlavne kravske mlieko a biele pecivo, odvtedy som zachvaty nemala. No u kazdeho je nieco take ako astma velmi individualne, porad sa s lekarom, no mozno nestaci s jednym. Mna napriklad nikdy nenapadlo, ze by som mohla mat zachvaty zo stravy. Prajem vela uspechov, no ciste samoliecenie neodporucam, mohlo by to vela pokazit, tak ako liecba iba liekmi, lebo tie potlacaju len priznaky.

Doda

Moja dcéra má síce len lahkú formu astmy, pričom je aj alergička a úživa denne aerius a inhalátor seretide len v prípade potreby.Ale chcem vlastne povedať, že vela ľudí mi doporučilo dať dcéru na plávanie, ktoré je pre astmatikov ideálnym športom, pri ktorom sa ich stavy výrazne zlepšia.(samozrejme, že nie hneď, ale postupom času)

evelyn

Na tieto preblémy by bolo vhodné užívať doplnujúce preparáty spol.ťanši hlavne prírodné antibiotikum Cordyceps dlhodobo. Rada si s Vami o tom popíšem. Pre malinké detičky ešte pridať detské Biocalcium.

kikulka

ja mám astmu od detstva.Viem,že tie spreje majú aj vedľajšie účinky,ale treba ich užívať.Väčšinou sa astma vekom zlepší,ja som bola ťažký prípad a dnes mám len ľahkú formu astmy.