sonda v žalúdku

fidka

pre hahaha..ahoj...pracujem ako zdravotná sestra presne an gastroenterológii...takže viem, ako to tam máme bezpečné my...a neboj, ja som tiež na hygienu až príliš háklivá...je to diskutabilné...to máš ako u zubára...tam máš oveľa väčšie riziko, že sa niečim nakazíš...aj keď to máš pravdu..s tým dnešným zdravotníctvom...sama mám akési zdravot. problémy a vidím, akí sú niektorí lekári arogantní...nemôžem sa ich ani na nič opýtať...jednoducho..pokiaľ nedáš úplatok..sa sa s tebou nebavia...česť výnimkam...ja pracujem v malom mestečku..a tu je to super..ale stačí ísť o 20km ďalej...a hrôza....keď ma chytilo slepé črevo čakala som na ošetrenie, resp.na príjem na chirurgiu...7hodín!!!!!!-v ukrutných bolestiach..a nikoho nezaujímalo, že pracujem, ako zdrav.sestra pár km ďalej...

hahaha

...no na druhej strane, zial, plesnove ochorenie criev po kolonoskopii , alebo ulcerozna kolitida, uz boli mojim znamym diagnostikovane-aj sa sudi uz par rokov s nemocnicou, a tiez som sa stretla s pani po endoskopii do zaludka a az po tomto vysetreni ma problemy s permanentnymi zapalmi sliznice...a predtym ani helicobaktera nemala, takze tak. ono, nic nieje stopercentne-ludsky faktor nieje neomylny :)

eee

užsom bola vela krát na sonde a nikdy som nič nedostala! A okrem toho pracujem na mieste,kde sa robí denne niekolko bronchoskopických vyšetrení sondou a ani raz sme pacienta nenakazili napr. tuberou!Roztok ktorý slúži na zedinfekciu má v podstate sterilizačné účinky a a predtým sa sonda mechanicky očistí,až potom sa dá na niekolko minút do toho roztoku.Myslím si,že keď u nás ešte nikto nedostal TBC tak je to fakt bezpečné-to je môj názor a moja osobná skúsenosť.

deeee

Kedze mam problemy so srdcom, tak mne dali uplne novu hadicu, predo mnou ju lekar rozbalil, po tom ako som mu ukazala papier od kardiologa.
Inak si tiez myslim, ze az tak sa o tie hadice nestaraju....ale na druhej strane som este nepocula, ze by sa neikomu nieco stalo....oni urcite vedia co robia a ako dlho musia dezinfikovat.

hahaha

...iste fidka, sonda je bezpecna az ked si ju tesne pred vysetrenim sterilizujes sama. komu asi tak zalezi na jej dezinfikacii? asi len konkretnemu pacientovi. ci uz je to do zaludka ci do konecnika, hadica sa premyje vodou a strci na par sekund/medzi vysetreniami/-nanajvis tak na minutu do sterilizacneho roztoku kde sa predtym magala ta hadica uz x-krat predtym po kazdom pacientovi, hehe. a aj to nemas istotu ci ju tam sestra nezabudne strcit alebo ci sa to stihne dezinfikovat a odstranit vsetko. tvoja odpoved je sice fasa ukludnujuca, no mne nestaci. pokial to neni jednorazova sterilna zalezitost zabalena a na jedno pouzitie tak na nejaku uplnu bezpecnost pri tychto vysetreniach by som neverila. ak sa aj nakazis z vysetrenia,komu a ako to asi tak dokazes/kto to prizna?hodia to na pacienta ze chorobu dostal inak a inde!/ a kto je za to zodpovedny? no u nas mas smolu, pokial nefunguje pravny system a krivo sa na teba pozeraju ak aj sa opytas na dezinfekciu pouzitych nastrojov, tu sa kazdy boji hubu otvorit,aj ked ide o vlastne zdravie.
a jednorazova sterilna prehltnutelna kamera je len na priamu platbu a priserne draha aj to maju v ponuke len poniektore gastrocentra v blave.
tot moj nazor