tazkosti pri cestovani

Príspevok v téme: tazkosti pri cestovani
amiceee

ahojte!
chcela by som vas poprosit o radu. blizi sa leto a snim aj dovolenky. a ja s rodinou vacsinou cestujeme na dovolenku autobusom. minuli rok pri ceste mi bolo zle tam aj na spat a to sme isli do chorvatska. tento rok pojdeme autobusom do grecka, co uz iste viete ze je to riadne dlha cesta. a tak si kladiem otazku, ci tu cestu vobec prezijem. pretoze skutocne neviem ako by sa dola takymto tazkostiam predyst. teda z emi byva zle. nemate niekto nejake tipy alebo rady?
vopred dakujem

agina

Snaz sa v autobuse sediet v prvych miestach, zabavit sa nejakou hrou, kartami, knizkami, walkmanom, discmanom apd. Vraj dobre pomaha stava z cerstvo vytlacenych pomarancov. Pozor!!!! Nie pomarancova stava z obchodu!!!Alebo spievat celu cestu.

RNG

zazvor, dumbier, ingwer,ginger,zingiber officinale ma pakoren(rhyzome) obsahujuci ukludnujuce latky na zaludok, protizapalove a je znacne antihistaminicky.
Podobny je aj turmeric,blizky pribuzny dumbieru, ktory sa pouziva tak isto do potravin ako korenina(curcuma longa, vytazok curcumin, zlte farbivo v kari(curry) koreni, farbivo na horcicu a pod)

RNG

Zazvor je najlepsi pri kolisani.
Na fore som uviedol ako ho kandizovat(zachovat na dlhe roky:
Zopakujem:
Kup si pakoren zazvoru, dobre ho umy,, mozes ho aj osupat, ale nie je to treba, pokrajaj na platky asi 3-4 milimetre hrube, daj do vody s 20 % cukru, povar asi 20 minut (pomaly), vyber na pergamentovy papier posypany cukrom a daj susit do truby vyhriatwej na 90-95 stupnov celzia.
Syrup z varenia odloz do ladnicky, Mozes z neho vyrabat prave dumbierove napoje(gingerale je dnes z umelin, zialbohu)
Dobre vysusene platky, vydrzia roky.
Das si maly kustik do ust a z casu na cas don trosticku zahryznes. To ti uplne ukludni zaludok.
Ja som dnes schopny cestovat na lodkach, co pretym za pol hodiny kolisania som bol uplne hotovy.
To iste moja zena i syn

aduliena

Asi by bolo najlepšie, keby si väčšiu časť cesty prespala. Daj si tabletky na cestovanie. Ak nechceš Kynedril, mne sa osvedčilo homeopatikum Cocculine, cmúľa sa to ako cukríky, pred cestou aj počas cesty.

touareg

Tak to ti nezávidím, 24 hod.cesta autobusom pri tvojej kinetoze!!!
Odporučam ďumbier-zázvor a všetko, čo obsahuje tuto bilinku.Kinedrilu sa až možeš vyhni-je to humus a nenormálny oblbovák.Exzistuju predsa aj prírodné veci ,ktorými zabrániš kinetoze.Mne byvalo a aj je neskutočne zle pri každom cestovaní, autobusom by som nešiel na dovolenku keby bola aj zadarmo, ani autom.Jedine letecky!!!
Vždy uživam zázvor a funguje to na 100%.

assys

Pred cestou uzi Kinedril, nejedz ryby, stale CERSTVY vzduch, nech ti je radsej chladno ako teplo, cize, bud pri okne, kde NESVIETI slnko, dopraj si vela priestoru a skus si kupit take ovlazovacie vreckovky.. Zvyknu byt aj na pumpach.

Takze: Uzi Kinedril, nejedz ryby, musis mat stale cerstvy vzduch, zimu, nech na teba nesvieti slnko, vela priestoru, pohodu a ovlazovacie vreckovky.

asdfjklô

nejedz tazke jedla, zober si nejaku ukludnujucu tabletku a povedz delegatovi, ze ti byva zle, ci by si si nemohla sadnut dopredu.
a hlavne nestresuj, ides predsa na dovolenku! oddychovat! relaxovat! a nie stresovat, ze ti bude zle z cesty.