Dieťa ma vydiera zvracaním

Príspevok v téme: Dieťa ma vydiera zvracaním
lacip

Neviem presne kam to zaradiť ale rád by som sa opýtal na jednu vec. Máme dvojročnú dcéru, ktorá nás začala vydierať zvracaním. Proste ak sa jej niečo nepáči, alebo proste niečo spraviť musí a ona nechce, rozplače sa a tým nasilu vyvolá zvracanie. Prosím ak máte nejaké rady budem Vám veľmi vďačný priznám sa už len odchod z ihriska, ktoré nechce dieťa opustiť je pre mňa nočnou morou, prípadne umývanie vlasov či podobné malé záležitosti. Priznám sa dieťa je našou vinou asi viac rozmaznané a teraz pri každom obmedzovaní na nás takýmto sposobom "útočí". Ak máte niekto skúsenosti prípadne nejaké články kde by som sa o tom dočítal budem rád za každú odpoveď.

Natus7503

Prosim o radu!
Moj syn(9rokov) hospitalizovany v nemocnici po viroze pri ktorej aj zvracal,nasledne po lumbalnej punkcii uz stvrty den zvracia a odmieta stravu.Proste mu ju podam a povie,ze ju nezje lebo aj tak ju vyzvracia.Myslim si,ze ma strach uz z vracania a preto sa boji jest.Alebo?!Prosim o nazor....

aaajo

vasa dcera sa snazi uputat vasu pozornost za kazdu cenu, a je jej jedno ci sa jedna o pozitivnu alebo negativnu pozornost. cim jej ma viac, tym je to v jej rukach silnejsia "zbran" voci vam-rodicom. spomente si, co predchadzalo a nasledovalo hned potom, ked sa to stalo po prvy krat... vtedy ste jej dali vietor do placht. stavim sa, ze ste sa zlakli a zacali ju obskakovat a jej sa to zapacilo. tak si to chce zopakovat...skusila by som sa vyhnut situaciam, ktore vedu k tomuto spravaniu a ked sa to aj napriek tomu stane, tak by som si ju nevsimala (ale len nebadane pozorovala) napr. sadnut si k nej do miestnosti, ale otocit sa chrbtom a tvarit sa, ze si nieco citate. a potom po case zacat kludne, tichym hlasom nieco, pre nu zaujimave, rozpravat. uvidite, ze na zaciatku to bude sice trvat dlhsie, ale casom to prestane. nas syn robil hystericke sceny aj viac ako hodinu... cely sa spotil do nitky, my sme boli s nervami na konci...aj na zadok dostal, aj sme mu dohovaral,nic nepomohlo. akonahle som mu ukazala, ze ma to NEZAUJIMA, ze hystericky place, ale ze si citam, tak ho to prestalo bavit.. a ked som potom zacala akoby len pre seba rozpravat rozpravku a potom som na chvilu prestala...sam ma vyzval, aby som pribeh dokoncila. v tomto som mu uz rada vyhovela, ale za urcitych podmienok-SAM sa musel prezliect do sucheho a ked nieco v zachvate rozhadzal, musel to dat do poriadku. takto to spravil este raz a odvtedy mame pokoj.
a skuste si pozriet www.nevychova.cz,knihy: respektovat a byt respektovan, kazde dieta sa vie naucit pravidla, vychova metodou logickych dosledkov

Jaru_lienka

My sme mali podobné problemy so synom odked mal 2 roky. Doma sa to dalo zvladnut kym nemal 3 ale v ked nastupil prvy krat do skolky tak to uz neslo. Vyradili ho kvoli tomu. Nam s tym pomohla poradkyna z poradenstva pre rodicov. Edikids sa to vola. Su z Bratislavy, ked tak pozrite stranku edukids.sk ak aj vy ste. Boli sme u nej, dala nam nejake rady, pozrela sa na syna a o par tyzdnov sa to s jej radami odučil. Teraz to je OK. Tak dufam ze aj nadalej bude. :) drzim palceky. Jarmila

Berenike

Dobry den, chcem sa spytat ako sa vyvinula situacia s Vasou dcerkou. Moj dvojrocny syn totiz robi presne to iste, zvracia 1 - 2-krat denne, slabo pribera, vracia ked ho napne kvoli placu, ale vyvolava si to aj sam tak, ze si strci rucky do hrdla. Ako ste danu situaciu riesili Vy?? Co najviac pomohlo a naopak - coho sa vyvarovat? Dakujem za odpoved, snad sa ma Vasa dcerka lepsie.

Euva

Ešte chcem dodať. Je fajn, že sa vidíte kriticky s tým rozmaznávaním.
Zásadné pre rozmaznať je: všetko dieťaťu dať, vždy vyhovieť.
Malá si musí zvyknúť, že občas bude jej požiadavka odmietnutá. Keď si vypýta žiletku alebo zápalky .. čo urobíte?
Musíte ju naučiť prijať NIE. Zľahka vysvetliť prečo, príp. že to nie je pre deti a hotovka. Ak začne vystrájať, povedzte jej bez emocií, že vyrušuje a dajte ju od seba (hrať sa a pod.). Držte sa.

Euva

Ste si istí, že je to psychické, že nehrá rolu aj čo, koľko a ako dcérka zjedla ? Neuškodí, ak sa poradíte s pediatrom alebo detským psychologom, alebo psychiatrom (bez malej). Nič nepokazíte a môžete veľa získať.
Takto začínajú mladé dámy s hysterickým jednaním. Ľahko konvertujú psychickú nespokojnosť do telesných prejavov. Keď trocha naberú rozum, týrajú rodičov predstieraním chorôb.
Pomôžete jej aj sebe, ak jej nedovolíte rozvinúť sa do trvalej hysterickej poruchy ( prečítajte si, z viac zdrojov, Plzák je super).
Nikdy, nikdy jej nevyhovejte, ak si niečo vyžaduje nesprávnym spôsobom !
Ak začne byť hlučná, jedovitá, ideálne je prestať si ju všímať, ale bojím sa, že u vás už to nestačí, šupnite jej na zadok.
Ak predsa len bude vracať (omdlievať), nerobte paniku, ovládnite hnev. Naozaj sa nehnevajte. Nedajte najavo, že je vám to pred okolím trápne. Tvárte sa, že to je najnormálnejšia vec. Dajte jej handru, kýblik, nech si to "uprace" (ok, dobre, no a čo? čo si si narobila, to si uprac, aj mamička alebo ocko, ak ovracajú napr. záchod, umyjú ho).
Takéto deti si vyžadujú viac pozornosti než ostatné. Venujte jej ju. Ale: iba ak sa chová normálne. Ak požiada o niečo bez mrnčania, nenápadne ju pochváľte, pohlaďte a napr. hrajte sa. Nikdy t neodmeňujte sladkosťami, hračkami, .. -len pozornosťou a nenápadnými prejavmi lásky.
Ak máte v rodine hysterickú osobnosť, minimalizujte ich kontakt, ak sa dá. Držte sa.

GoFruit

Mozno mu davas na silu jest co nechce. Skus mu prestat dávať maso a davaj mu viac ovocia a zeleniny surovej!
Pytas sa ho na co ma chut? Vyvrati aj jedla ktore si vypýta? Nedavas mu same maso a mliene vyrobky? Su deti ktore odmietaju zivocisnu stravu.

1Barbora

Nepokúšala by som sa dieťa zmeniť ja ako rodič. Odporúčam vyhľadať odbornú pomoc, lebo nie je to len výsledkom rozmaznanosti, alebo "zlej" výchovy.
Som presvedčená, že Vy ste nič nepokazili. Z týchto problémov sa neskôr vyvíjajú rôzne formy neurózy.
Prajem Vám veľa trpezlivosti a veľa radosti z dcérky.

RNG

Vracanie hned po jedeni je hlavne z hltaveho jedenia, ked dieta dokonale vsetko nepozuje. Je na rodicoch aby take spravanie napravili

RNG

Deti sa nedaju odsvindlovat, potrebuju pozornost a nasadit pevne zasady, pokial su este ohybni. Ked treba tak obcas zriedkavo aj fyzickym nasilim, ked nic ine nezaberie("ohybaj ma mamko, pokial som ja Janko, ked uz budem Jano, neohnes ma mamo")
Nove metody na vychovu, co zacali zavadzat v USA od 50tych rokov minuleho storocia su velmi chybne, lebo su zalozene nie na principe vychovy dospelymi, ale samovolnosti, kde nie rodic, ale dieta diktuje svoje spravanie a tak terorizuje celu rodinu. A do zivota si odnesie len same zle vplyvy, ktore mu dava dnesna tlac , televizia a rovnako zle vychovani kamarati.