čerešne

Martina Kovl

Velmi dobre informacie o latkach a uzasnych pozitivnych ucinkoch ceresni som citala na -odkaz odstránený-

Citujem z clanku:
"Podľa Dr. Valneta (významného francúzskeho fytoterapeuta), dva dni liečby čerešňami predstavujú dokonalé prečistenie tela, pri ktorom sa uľahčí vylučovanie odpadov a jedovatých látok."

Vitaminy: A, B, C, a E
Mineraly: vápnik, fosfor, horčík, železo, draslík, zinok, meď a mangán
Organicke kyseliny (upravuju travenie): kyselina jablcna, jantarova a citronova
Obsahuju vela vlakniny - znizuje cholesterol
Obsahuje flavonoidy: maju silne antioxidacne ucinky a spomaluju starnutie

sisik

ceresne su velmi vhodne aj pri chorobe "Dna", < porucha metabolizmu ked sa krsytaliky kyseliny mocovej ukladaju v klboch a oblickach>

aduliena

Čerešne - nielen čerešne, ale aj višne, sú výborným zdrojom draslíka, ktorý pomáha udržiavať pravidelný rytmus srdca a spolupodieľa sa aj na kráse vašej pleti. Okrem toho obsahujú aj dôležitý vitamín C. V prírodnom liečiteľstve sa používajú ako očisťovacie prostriedky - povráva sa totiž, že z tela odvádzajú toxické látky a tekutiny a čistia obličky. Majú aj mierne preháňacie účinky, čím napomájahú proti zápche.Majú močopudné účinky a pomáhajú prečistiť organizmus. Nachádza sa v ních kyselina kremičitá, ktorá blahodárne pôsobí na spevnenie väziva. Okrem toho obsahujú aj fosfor, ktorý upokojuje nervovú sústavu. Listy z čerešne sa pridávajú aj do čajových zmesí pre ich močopudné účinky. Kúpeľ v odvare zmierňuje bolesti kĺbov pri reume.

mamina123

vsetky kostkoviny,cize aj ceresne su vyznamnym zdrojom draslika,ten sa stara o spravnu cinnost srdca.takze pokial po nich nemas zaludocne potiaze,tak ich bez obav mozes jest na kila

lkj

čerešne nemajú žiaden mimoriadny vplyv na trávenie..akurát od nich zvykne preháňať a nafukovať...takže veľké množstvo nekonzumuj..podráždiš žalúdok...a vitamíny..nič mimoriadne..odporúčam jahody..

flower

ceresne su vybornym zdrojom najma draslika a vitaminu C, no obsahuju tiez stopove prvky ako vapnik, fosfor, horcik, zelezo, zinok, ale aj mensie mnozstvo vitaminu A, B, E, karoten. je pravda, ze konzumacia ceresni reguluje travenie, zbavuje telo toxickych latok. ceresne su vhodne pre chudokrvnych, podporuju krvotvorbu, prispievaju aj k zdravej pokozke – obsahuju prirodne latky, ktore zmiernuju ochabnutie pleti, zneskodnuju volne radikaly, su aj mocopudne, pomahaju precistit organizmus, obsiahnuty draslik podporuje vylucovanie vody z tela, obsahuju tiez jod, preto pomahaju pri problemoch so stitnou zlazou, vdaka vapniku prospievaju kostiam, zubom, spevnuju vaziva (lebo obsahuju tiez kyselinu kremicitu) a tym umoznuju predchadzat celulitide, zmiernuju zapaly, paradentozu, artritidu, pozitivne ovplyvnuju cinnost ladvin, pecene a criev, su vhodne pri diete, no je toho dost:)