MASLO MLIEKO

damian

Ja neviem, aky je to syrokrem, nezijem na SK. V kazdom pripade, tavene syry su pe telo pohromou, ved na kilo syra sa spotrebuje aj do 10 litrov mlieka. Tvaroh je uz nieco ine. Tvaroh je z kysleho mlieka (teda aspon domaci sme takto doma robili) a teda je probioticky.

maslomlieko

Tak uz zacinam pochybovat ,ze napr. krava ma sluzit cloveku....naozaj este sa chcem spytat potom na ten syrokrem a jogurt....je to to iste ako mlieko Damian z tvojho pohladu?

mlieko

damian, to mam pre priatelnost mojim organizmom jest ludske bielkoviny? z toho, co si tu napisal to vyplyva :) .. ludskemu organizmu je takmer jedno aku bielkovinu dostane, az na to, ze vegani maju problem, lebo niektore esencialne aminokyzeliny v rastlinnych bielkovinych nanajdu, ale mysli, ze s mliecnymi bielkovinami a ich travenim nemame problem :)

damian

A tak aj ten, kto pije stale vodu, povie, ze cocacola ma hnusnu chut a naopak ten, co pije cocacolu bude hlasat, ze voda je hnus. No, ale ja myslim, ze nie je tazke rozhodnut, co je pre ludske telo lepsie. Clovek by sa nemal rozhodovat teda podla chuti (to je zvyk a zlozvyk a navyk), ale podla toho, co ludske telo v zaklade potrebuje. Fakt je taky, ze ludske telo nepotrebuje pretvarat kravske bielkoviny na cloveciu hmotu. To telo zatazuje. A je to jedno, z akeho mlieka tie bielkoviny su. Stale budu pre cloveka neprijatelne. To z principu, nie koli chuti.

mlieko

je tazko povedat, ktore mlieko je naj, jeden ti povie jedno, druhy druhe..niekto preferuje prirodne mliecko od kravy, domace, ktore je riadne mastne a fajne sa z neho pribera, a niekto ti odporuci kozie mliecko, este teple z vemena, ale odporuca sa prevarit, aby nechytila dake nebezpecne choroby... ja pijem mlieko koli plnohodnotnym bielkovinam a lahkostravitelnym sacharidom, vyhybam sa tym plnotucnym a najviac mi chuti rajo.. pravda je taka, ze kto je zvyknuty na mlieko od vlastnej kravy, domace, povie ze to z obchodu je odporne, a ten, co pije to kupenske, ked ochutna domace mlieko, neupravovane, malokedy mu chuti

maslomlieko

Tak to znamena ,ze ani to prave maslo....myslim tym to co si myslime ,ze je najkvalitnejsie nieje zdrave.Myslim tym napr.prave Liptovske ,alebo rajo.A co syrokrem?

damian

Presne tak, alebo iny kvalitny rastlinny olej. A ked nechas v tom oleji dobre vyluhovat nejake koreniny, biliny, napr oregano, rozpuceny cesnak a pod., moze to byt vynikajuca pochutka. Skus.

izzy

konečne sa môžem opytať na vhodnej téme,čo si mám mazať na chleba namiesto margarinov? lebo maslo mi strašne nechutí, nemôžem si pomôcť, ale od malička ma napína ked zacítim maslo,o mlieku ani nehovorim... stale sa tu píše o škodlivosti hydrogenizovanych tukov, ale to si mam dať na chleba olivový olej, proste som z toho jelen...

RNG

renca, vyborne, hahaha.
Ale vyrobcovia su vynachadzavi, vyhadaju si , ze nemusie rozne "stopove" zvysky z priemyselneho spracovania uvadzat. Pricom aj "stopy" niecoho nas mozu poriadne poskodit.
....
Alebo ako si poradili s prisadami.
Ked im komisia vsetkym predpisala E cisla a strhla sa vlna proti Eckam(do urcitej miery aj neopodstatnena a hystericka),
prestali na vyrobkoch pisat E cisla a dali tam len mena prisad, ako pred tym....