Agresivne (?) steniatko

Príspevok v téme: Agresivne (?) steniatko
minnie mys

Ahojte,
tento prispevok velmi nesuvisi so zdravim, ak len nevezmem do uvahy moje zdravie, a zdravie mojich blizkych :-p.
Mame steniatko beagla (10 tyzdnovy) a je to nas prvy psik, takze skusenosti moc nemame. Mna by zaujimalo ci to je normalne, ze nas psik VSETKO hryzie a
na vsetko skace. Ono by to bolo docela pochopitelne ze hryzie a skace,
ale robi to velmi drastickym az agresivnym sposobom. Je to velmi neprijemne, ked sa obleciete a on Vam hned skoci na saty a hryzie, trha a taha vsetko, kazdemu hryzie topanky , ponozky, pancuchy.
Ale najhorsie je to hryzenie, a to nie je jemne, ale doslova silne az
agresivne. Mame cele ruky a nohy do krvi doskrabane a dohryzene a nepomaha ani pochvala ani karhanie. Neda s nim ani poriadne pomaznat, lebo akonahle ho zacnem hladit tak hned utoci na ruku a beda ak sa dostane do jeho papule. Minule som trebars cupela, a on pribehol tak, ze mi skocil rovno do tvare...dobre ze mi neodhryzol nos :-/. Aj ked sa s nim a jeho hrackami chcem hrat, tak sa natolko rozkokosi, ze sa ho neda ovladnut. Vtedy sa ho az bojim. Pomaly uz budeme musiet chodit v brnení. Pravidlne mu na to hryzenie do nas hovorim "fuj! Nesmies, nehryzkaj". Alebo buchnem na zem a poviem fuj (podla knizky)...niekde pisu ze ho mam potahat vzadu za kozu, ked robi nieco zle...nie je nanho kricane, ani nanho agresivne nereagujem, len mu razantne hovorime to "fuj" ale nic :(.
Mna by zaujimalo ci to vyrastie, alebo co s tym mame robit. Nic totiz nepomaha. Prosim! Ak mate niekto skusenosti, alebo napady poradte :(. Skusala som najst rozne rady na nete, ale nic moc sa mi nepodarilo najst...aspon nie taketo, co by sa az natolkoto podobalo nasmu...pleeease, psickari :(. Diky moc!

Takyna

Dobrý deň, máme čokoládovú labradorku, 4 mesiace, tiež patrí k hyperaktívnym šteňatám, hryzie, skáče, nepočúva, najhoršie je , že je doslova agresívna k deťom, máme 9 ročnú dcéru, ktorá sa s ňou aj začne pekne hrať, hádže jej loptičku odmení pamlskom, ale po chvíli ju začne naša fena, napádať hrýzť do brucha, nohy, tvár všade, naježí sa doslova nechce prestať, nepomôže ani fuj, ani odstúpiť ignorovať, je ako zbesnená, spôsobuje jej nemalé rany, nemôžem ju bez dozoru s deťmi nechať ani na minútu..., všade sa píše o labradoroch ako o skvelom psovi k deťom, ale nie je to pravda v našom prípade, dokonca po chvílke cvičenia čo celkom aj vie zvládať pri mne, aj na mňa začne útočiť, hrýzť, vyskakovať, nezaberá zatiaľ na ňu nič..., manžel má tento istý problém aj keď ešte jeho celkom rešpektuje . Pohladkať sa nechá a potom začne kusať, celkovo ako náhle vidím ruku, už vyštartuje po nej. Idem s ňou na cvičisko k odborníkovi, aj keď ten ma uistil , že má proste takú povahu....Som úprimne sklamaná s tohto plemena, pritom vytúžený psík,... nie som úplný začiatočník psíčkar , mala som aj bastardíkov, aj vlčiaka, aj domáce maznáčika naháča, ale zlihávam v jej výchove musím sa priznať, najviac ma trápi postoj k deťom..., nemáte niekto takéto skúsenosti s týmto plemenom? ďakujem za každý názor a dúfam, že sa na mňa neurazia milovníci tohto plemena lebo aj ja patrí k nim aj keď naša čokoládka nie je dokonalá :-)

ZZAA

Dobrý deň, mam doma 7-týždeňové šteniatko zlatého retrievera. Keď sme ho priniesli domov bol ešte veľmi malý. Stále spal, nechal sa hladkať, mojkať. Ale teraz keď ho idem pohladkať po tvári ani za nič. Vrčí, kúše, šteká a to na všetkých čo sa o to pokúsia. Doteraz mi pekne chodil na prechádzky kde býval aspoň trosku kľudnejší a ak nevládal zobrala som ho na ruky chvíľku sme išli potom zase po svojich a atď. Ale teraz ho zavolám, nepočúva (predtým má slovo a to mal len 6 týždňov) a keď ho chcem zobrať na ruky šteká, kúše, vrčí a uteká domov. Aj do nôh kúše pri chôdzi. Bojím sa, že sa z neho stáva agresor. Ako ho to odnaučím ?

Janzula 8802

Dobrý deň, podobný problém mám aj ja. Mam šteniatko waimara (teraz ma 13 týždňov) ale uz pred svojimi tromi mesiacmi ovládal základné povely. Je inteligentný rýchlo sa učí, ale tiež mu nie je rady niekedy. Keď sa s ním hrám hryzie a skáče. Nepovažujem to však za agresiu, ale skôr takú stenaciu pojasenost.
Keď to začne robiť otočím sa mu chrbtom a ignorujem ho. Pomôže to, avšak o hodinu keď je opäť rozjaseny začne znovu. Verím že to prestane keď bude väčší a výmeni zúbky. Inak je veľmi rozumný.

Janzula 8802

Dobrý deň, podobný problém mám aj ja. Mam šteniatko waimara (teraz ma 13 týždňov) ale uz pred svojimi tromi mesiacmi ovládal základné povely. Je inteligentný rýchlo sa učí, ale tiež mu nie je rady niekedy. Keď sa s ním hrám hryzie a skáče. Nepovažujem to však za agresiu, ale skôr takú stenaciu pojasenost.
Keď to začne robiť otočím sa mu chrbtom a ignorujem ho. Pomôže to, avšak o hodinu keď je opäť rozjaseny začne znovu. Verím že to prestane keď bude väčší a výmeni zúbky. Inak je veľmi rozumný.

Frida7777

Simonka 111...mrzi ma ze vas psík sa ma takto. Trebalo s nim chodit na cvicak a venovať sa mu...to ako reaguje je vidno ze nema dostatok pozornosti a lasky...nech si clovek zaobstará akého kolvek psika vsetko zavisí od majiteľa...svojho psika som mala 16 rokov a bol to najlepsi pes aky mohol byt poslúchala na slovo, bola priateľská, nevymýšľala, vsade som ju mala so sebou a mohla by som ju do rana opisovať :) po pri nej som mala asi q20 psikov v dočasnej opatere ktory boli nechcený a hladala som im domov, boli aj velmi zly, aj velmi dobry psikovia no vsetko to chcelo cas, moju snahu a pracu s tym psikom, teraz mam neskutocne agresívne šteniatko a to co na neho zaberá je ignorancia, dostáva papat v určitých hodinách aby mala režim a naučila sa nejakej pravidelnosti a napriek tomu ze je rozkošná nespáva s nami v posteli lebo si prilis dovoľovala takze musim ju uložiť, byt pri nej blizko ( davam si jej poliesok ku posteli ) ale nedavam ju do postele. Ked urobi nieco zle davam jej po zadku novinami alebo cim kolvek papierovim co mam pri sebe. Chce to vela casu a trpezlivosti, treba ich učiť a vychovávať rovnako ako s detmi. Viem ze príspevky su staršie ale mala som potrebu napisat k tomu. Drzim palce vsetkym

Biela Kobra

Dobrý deň, a predchádzajúce odpovede ste si prečítali? Jej správanie je normálne. Nie je to žiadna agresivita. Je to šteňa = dieťa psa. Deti sa hrajú, pri hre sa im rozvíja osobnosť, fyzické vlastnosti a učia sa. Je to dieťa psíka, takže musíte chápať jeho spôsob hry, nemôžete od neho čakať, že sa bude hrať so stavebnicou alebo pastelkami. Venujte sa jej, učte ju, že pohryzenie vás bolí, že topánky sa neobžúvajú a útoky na členok sú bolestivé. Dávajte jej povely už teraz (nesmieš, fuj) Namiesto toho jej ponúknite hračku, loptičku, na hryzenie je dobrý ten vrkoč z hrubého povrazu, čo dostanete hocikde, alebo žuvacie kostičky. Keby bola ostala pri mame, naučila by ju to mama, ale teraz ste jej rodina vy, ona vás potrebuje, zato sa hrá s vami, a vy ju popri tejto hre môžete všetko potrebné naučiť. A samozrejme, že z toho vyrastie, ani vy sa už dozaista celé hodiny nepreháňate na kolobežke po sídlisku.

Xenia99

Dobry den, my mame doma to iste ale nemame beagla ale krizenca. Cely den je to anjelik ale ked sa chceme s nou hrat tak sa tak rozjasi ze zacne nekontrolovatelne strasne silno kusat, niekedy mame krvave skrabance od jej zubkov... Myslite ze to prestane ked vyrastie? Teraz ma 10 tyzdnov.

magrata

Dobrý deň, rada by som vedela ako to dopadlo s beaglikom autorky článku Minnie Mys, lebo máme presne ten istý problém. Naša malá beaglička sa niekedy rozbesní až začne rafkať veľkou intenzitou, je ako v tranze, len kúše a kúše. Avšak len mňa, deti ani priateľa až tak nekúše ako mňa. Má 11 týždňov a ja len dúfam, že to skoro skončí, lebo som už smutná, že sa s ňou už ani nemám chuť hrať. To sa deje tak 2-3 rát za deň,...inak je ako anjelik. Proste nieiekdy chytí nejaký amok a vybíja si ho zásadne na mne. Skúšala som už všelikajé metódy, ale nič nezaberá...rozzúri sa ešte viac. Neviem či už akože ide o boj o dominanciu u takto malého šteniatka, ale začínam byť vcelku frustrovaná.

Julka 123

Tak dobrý deň,píšem tu po cca pol roku A musím povedať že sa U nás toho veeela Zmenilo (samozrejme V dobrom...) môžem povedať že Liluška je ten najlepší pes na svete.....S dcérkou si vynikajúco rozumie,našla si V nej skvelú kamarátku... A poviem vám jedno-zistila som,že najlepší spôsob je ignoranciA...