Srdiečko a bolesti

Príspevok v téme: Srdiečko a bolesti
baruna

ahojte..prajem krásny slnečný dník...chcem vás poprosiť o radu: mám časté bolesti aj pichanie okolo srdca, niekedy mám pocity kŕčov, takej ťažoby okolo srdca...a bolí ma často aj ľavá ruka...nemá niekto podobnú skúsenosť???-veľmi sa bojím, čo to môže byť....a keď mám niekde ísť zvýši sa mi tlak....je na tom niekto podobne??ďakujem za rady...

RNG

lecitin je sucast mnohych jediel. Na to aby rastlinu vedeli prepravovat tuky vodou, musia ich vediet emulzifikovat(tj premenit na velmi drobne kvapocky).
Zialbohu v rastlinach je len tolko lecitinu, kolko potrebuju na svoju potrebu. My potrebujeme extra a cisty, aby nam rozpustil nase tuky.
Bez lecitinu by sa napr cokolada v ustach nerozpustila.
Lecitin je zlozka mozgu(choliny) a potrebny vselikde inde.
Ked chceme uviezt do pohybu usadene tuky, potrebujeme extra cisty lecitin.
Nie je to liecivo, ale zlozka potravin.
Kedy si sa posledne radila s lekarom, ci si mozes zobrat tablicku cokolady? Alebo zjest vajce.
Nuz ked tam nepotrebujes povolenie, tak ani pri brani cisteho lecitinu, bez tukov, lebo len taky ti rozpusti tvoje vlastne tuky.

baruna

Ahoj RNG,,,aké príznaky siu mal na mysli??Príznaky čoho?? Myslíš, že tie bolesti okolo srdca...je niečo vážne, alebo to má vplyv na žily???? A čo je vlastne ten LECITIN????-môže to užívať každý??? nieje potrebné sa o tom poradiť s lekárom, nezvyšuje krv.tlak???Ďakujem za radu..pekný deň

RNG

priznaky, co tu popisujes mozu byt aj z nedostatku mineralov(tetania), hlavne draslika , vapnika a horcika.
Kazdy odporuca horcik(magnezium) a zabudaju, ze rovnake problemy sposobuje aj nedostatok draslika a vapnika, niekedy dokonca aj zinku, co je ale menej pravdepodobne.
Sodik nespominam, lebo toho mame v potrave obvykle dost.
Nedostatok sodika sa prejavuje len v tropoch, kde potenim clovek privela straca. Tam poznaju aj slane pilulky proti slabosti a nevolnost velmi dobre.

lekarka

okamzite zacni vela pit! nevies si predstavit, kolko zbytocnych problemov maju ludia len preto, ze piju male mnozstvo tekutin. ak to nejde inak, rob si ciarky, aby si vedela, kolko si v ktory den vypila. mysli na to, ze maximum tekutim musis vypit do 17. - 18. hodiny, aby si v noci nebehala stale na wc. pi medzi jedlom, nie pocas jedla. naraz minimalne 3 - 4 dl vody. denne aspon 3 litre! uvidis, ze stav sa zlepsi. toto su zalezitosti, ktore mozu ludia vyriesit uplne samy, to ziadny lekar za nich neurobi. a organizmu to velmi pomoze. drzim ti palce najma aby si bola vytrvala. nenapisala si mi, kolko mas rokov, lebo aj to je pri tychto problemoch dolezite.

baruna

mám 29rokov, bola som na vyšetrení aj na kardiológii..ale to je tak rýchle vyšetrenie...dnes sa lekári skoro vôbec s pacientom nebavia...neporadia...magnezium pijem ako minerálku, ale niekedy aj šumivé..zistili mi prolaps mitrál.chlopne..ale že vraj to má viacej ľudí..tak neviem, čo si mám myslieť...a je pravda, že dosť málo pijem...ďakujem za rady si poklad...a zas mám akokeby křče okolo srdca..fakt to je nepríjemné..,

lekarka

a este dolezity dodatok: nezabudaj na pitny rezim. v horucavach je 3 l tekutiny denne zaklad. najlepsie pit vodu, ak musis mineralky, urcite nesytene!

lekarka

taketo problemy velmi casto sposobuje nedostatok horcíka (magnezium). kup si sumive magnezium s vitaminom B6 (ten podporuje jeho vstrebavanie). je to dostat v lekarni, taky modry sulec. daj si polku tabletky rano a polku vecer do cca 2 Dl vody, je to celkom dobre aj chutove. malo by ti to velmi rychlo prejst. ale tie zavrate, to ti moze robit krcna chrbtica. odporucam ti pomaly kruzit hlavou 3 - 5 x na jednu stranu, potom rovnaky pocet na druhu stranu, velmi pomaly a na doraz, cize vyklanaj hlavu tolko ako vladzes. potom tiez parkrat uklony hlavou doprava a dolava, dozadu a dopredu. rob to velmi pomaly a kazdy den rano aj vecer. a este nieco: kolko mas rokov a odkedy mas tieto tazkosti? bolo by dobre ist na vysetrenie.

baruna

myslíš, že takéto stavy môže robiť chrbtica??? mám síce skoliózu, ale okolo srdca ma bolí skoro každý deň..je to hrozne nepríjemné...aj závraty mávam, pocity na odpadnutie..ale najhoršie sú tie bolesti a pocity ťažoby v oblasti srdca a ešte ma tam aj pichá často...fakt neviem..