Zápal stredného ucha

Príspevok v téme: Zápal stredného ucha
HyperC

Dobrý deň všetkým, chcem by som od Vás radu ako na zápal stredného ucha, keď už nezaberajú ani antibiotiká. Priateľka bola včera na vyšetrení a trpí hroznými bolesťami. Bolí ju ucho, hlava, tŕpne jej svalstvo na tvári, jazyk, opuchajú jej ústa. Prosím Vás poraďte mi čo robiť? Existuje aj iná forma liečby? Bylinky, masti, čokoľvek? Za Vaše rady vopred ďakujem.

RNG

mna to, nikdy nebolelo velmi, lebo ked som citil, ze mi to s prinosnych dutinne nejak prenika do ucha pri prvom naznaku tlaku som to masove vyhlusil. Ja nemam cas na polihovanie a liecenie sa, robim 7 dni do tyzdna a aj tak niekedy nestacim porobit vsetko, takze choroby sa nekonaju a punktum.

RNG

Na zapal stredneho ucha som viackrat pouzil kombinaciu GSE(60 kvapiek do litra vody), oreganoveho oleja(3x3 tobolky) a Samento(2x15 kvapiek).
.....
Totiz je viacero bakterii a kvasnych kultur, ktore sa na nom mozu podielat, preto tato trojkombinacia. Mne to zabralo za dva dni, ale som pokracoval pre istotu cely tyzden.
S oreganovym olejom este tyzden extra.
Lebo zapal stredneho ucha je obvykle spojeny s problemami v nosohltanom a prinosnymi dutinami, kde sa vytvoria hlieny, ktore sa v noci dostanu casto do pluc a clovek kasle, aby ich vypudil. Tam oregano velmi pomozenielen ako potlacanie infekcie(kvasna v hlienoch aspergilus pneumoniae a ine) ale aj ako expektorant=odhlienovac.

barbinka

no ja som bola tiež na pohotovosti. prvýkrát som to mala v tábore v Žiline a potom ešte dva razy doma. a tiež som bola na pohotovosti, lebo tá bolesť ma vždy chytila na noc. dostala antibiotiká, oni jej zaberú. ale viem ako to môže bolieť, ale sú aj horšie veci. tak sa už toľko neboj.

HyperC

Ďakujem, len to sme boli len na pohotovosti, skôr by sme asi mali ísť k odborníkovi nie? Dočítal som sa totiž, že môžu vzniknúť komplikácie a to by som skutočne nerád.

barbinka

to len keď včera bola na vyšetrení, treba ešte počkať. tie lieky zaberú. ja som to mala tiež a nie raz, tiež som mala veľké bolesti. zajtra by jej malo byť lepšie. hlavne to je nebezpečné tento zápal. pri častých zápaloch stredného ucha, môžeš dôjsť k ohluchnutiu.

mimmmka

no, ak bola na vyšetrení ešte len včera, treba asi vydržať, kým lieky zaberú. Ja som sa s tým trápila 2 týždne.. bolesti, teploty, mala som tak zahnisané uši, že som nepočula poriadne... takže si viem živo predstaviť, ako priateľka teraz trpí. Veľmi som nepomohla.. snáď sa niekto nájde ale zopakujem, podľa mňa je 1 deň na to aby lieky zabrali strašne málo.