Pupalkovy olej

FefeRonika

Pupalkový olej je dobrý zmiešať s medom. zlepší jeho chuť a med neznižuje účinnky pupalky dvojročnej. celkom dobré info sú napríklad aj v článku www.polakova.sk

nickie

Pupalkovy olej je dobry celkovo na upravu hladiny hormonov, pomaha aj pri bolestovej menst, ovulacii, menopauze a vraj je TOP aj na cysty a myomy. Ja uzivam tento:
-odkaz odstránený-

bebe25

Ja osobne pouzivam Primulkovy olej vo forme forme kapsul, na zaklade hormonalnej nerovnovahy, mam znizenu funkciu Stitnej zlazy.

k uzivaniu mi poslali info o pupalke:

Pupalka dvojročná je rastlinka so žltými voňavými kvetmi, ktoré kvitnú vo večerných hodinách (preto evening primrose oil).

Svojimi kvetmi teší svet iba počas noci, pretože nadránom odkvitnú a odumrú. Pupalka je liečivá rastlina s výnimočnými vlastnosťami, ktorá je súčasťou tradičnej medicíny už stovky rokov.

Pupalkový olej Tiens

Vlastnosti a zloženie:

Získava sa lisovaním zo zrelých semien rastliny

Je zdrojom vitamínu E a esenciálnych mastných kyselín kyseliny gama-linolénovej GLA (tá je východiskovým produktom na syntézu omega-3 mastných kyselín, ktoré predstavujú predchodcov
prostaglandínov – hormónom podobných látok. Tieto stimulujú a regulujú rôzne telesné funkcie vo
všetkých orgánoch tela. Ich nedostatok bol zaznamenaný ako príčina infarktu, vysokého krvného tlaku, artritídy, menštruačných bolestí, alergií, astmy, neplodnosti, migrén, očného zákalu ...

Kontraindikácie: neboli zistené

10 základných účinkov pupalkového oleja:

1. Zvyšuje potenciu a plodnosť u mužov i u žien

2. Priaznivo ovplyvňuje tehotenstvo, vývoj plodu a priebeh pôrodu

3. Reguluje ženskú hormonálnu nerovnováhu

4. Zlepšuje stav pokožky, liečbu akné, ekzémov a psoriázy

5. Prináša riešenie pri vypadávaní vlasov

6. Pôsobí preventívne proti poškodeniu nervov u pacientom s cukrovkou

7. Priaznivo pôsobí na kĺby

8. Priaznivo pôsobí pri abstinenčných príznakoch

9. Podporuje proti strate pamäti

10. Pomáha zvládať poškodenie spôsobené sklerózou multiplex

Verim, ze Ti pomoze :-)

sign

kupila som si pupalkovy olej a doma som zistila ze je tam napisane ze spotrebovat do mesiaca (200ml). PO mesiaci strati svoju ucinnost ci?

miska21

evening primrose oil ( pupalkovy olej) sa predava aj vo forme tabliet, takze problem s odpornou chutou mas vyrieseny :))) priaznivo posobi na metabolizmus, podporuje cinnost tukovych buniek, takze sa z neho aj trosku chudne :))

RNG

to naozaj neviem. Zatial som pozeral, ako skor donutit telo drzat vlasy, nie naopak zbavit sa chlpov. Inac vlasy a chlpy su vec hlavne dedicna, hoci sa daju v pripade vysokej DHT alebo nedostatkov vyzivy ciastocne posilnit doplnkami.
Oslabit???
Teoreticky by sa to pravdepodobne dalo pravdepodobne znizenim muzskych hormonov(androgenne) a zvysenim estrogenu, ale to je prilis rizikova machinacia s telom, na to by som si netrufal.

Nepoznam zatial ani len ucinny krem na to, to by bolo snad najmenej zasahu do celeho tela.