KLIEŠŤ

Príspevok v téme: KLIEŠŤ
gabinka1

Ahojte. Pred 3dnami som si nasla kliesta a sama som si ho vykrutila. Bol uz troichu napity, zrejme tam bol aj 2dni. Teraz mam to miesto trochu cervene a napuchnute a svrbi ma obcas. Mam pockat, ze to ustupi alebo ist k lekarovi? Dufam, ze mi nepreniesol boreliozu...napiste mi svoje skusenosti s klistami.

emma18

ahojte, vy co mate boreliozu aj vam sa chce niekedy tak strasne spat? ja som v praci a uplne zaspavam, zatvaraju sa mi oci :o(

babuš

A ešte niečo: borelióza je o to nebezpečnejšia, že na rozdiel od kliešťovej encefalitídy sa proti nej na Slovensku nedá zaočkovať. Ale čítala som, že v USA už frčí vakcína aj proti lymfskej borelióze, dúfam, že sa čoskoro dostane aj ku nám.

babuš

Borelióza je naozaj veľmi dobre liečiteľná, ale iba ak sa odhalí včas - v počiatočnom štádiu. Niekedy však na začiatku prebieha bezpríznakovo, a prejaví sa až bolesťami kĺbov, únavou a pod. v chronickom štádiu. Vtedy už spravidla antibiotiká zaberajú veľmi slabo.
Preto treba navštíviť lekára už pri prvých príznakoch - spravidla červené škvrny s bielym stredom, príp. horúčky a malátnosť. Treba dať pozor, aj ak ste kliešťa nemali - boreliózu prenášajú aj napr. komáre.
Na druhej strane netreba robiť paniku s malého začervenania v mieste vpichu - je to bežná reakcia na uštipnutie hmyzom.

gabinka1

vcera som sa dozvedela vysledky a su negativne.mám šťastie....Dufam, ze to zistuju svedomito v labakoch.

pipina, verím, že aj v tvojom pripade, teda synceka bude negativny nalez.

pipina

tak sme dostali už aj antibiotika,tak to ma asi niečo spoločné s tym kliešťom a som zvedava ešte na vysledky s krvi,nakoniec to išlo skor ako o tri týždne

pipina

no chvalabohu naša pani doktorka tam ma byť už zajtra tak jej hned chcem zavolať,aby som sa snou dohodla na odbere skor,tiež sa mi ta doba 3 týždne zdala byť strašne dlhá.

hoska

o tri tyzdne ale ved to je strasne dlho?ak je to fakt uz pociatok boreliozy tak to treba co najskor riesit...bo s tym nie je sranda...a nemozes ist k tej ktora zastupuje?

pipina

no ved som volala lekarke a povedala mi,že mam prisť o 3 týždne s malym na odber,totiž naša pani doktorka je na dovolenke a zastupuje ju ina pani doktorka