psychoteror

Príspevok v téme: psychoteror
mellinda

Strasne to neznasam doma..Citim sa tu ako za vazenskym plotom..Mozno som uz precitlivena..ale uz mam vsetkeho dost..Tych ustrkov, panovacnosti..Pride mi tu mnozstvo veci chorych..Napr.dnes-mama chodila po byte ako keby mala vyvrazdenu rodinu a stale rozpravala aku ma depresiu (co v praxi znamena ze robi depresiu druhym, lebo sa jej nedari v niecom co ona chce).Pred nedavnom som skoncila skolu, nastupila do zamestnania-akurat som bola v kupelni ked tam za mnou prisla a len tam stala a potom ma zacala presviedcat aby som s nou zacala chodit najskor na AJ potom na nejaky sport ci na co..Povedala som ze nechcem..A ona si stale mlela svoje, najskor presviedcala, potom manipulacie, potom urazky..Ja som najskor stale pokojne opakovala ze nie, a napokon som jej povedala ze nech ma konecne na pokoji..Zaver bol taky ze mi nadala, ze aka som, ze som tvrdohlava a nemozem urobit co ona chce, ze sa so mnou neda vychadzat..atd..LEN PRETO ze som nechcela urobit co ona chce..Velmi mi to ublizuje tie vecne urazky, posmesky, ponizovanie.. Ani tak neprosim o radu, skor sa chcem vyrozpravat..

sisina

Melinda: tvoja mama nema fakt stipku slusnosti a ucty ani k inym, prepac za tie slova, ale ja, ako "nestranny pozorovatel", to vidim tak. Ja si to neviem predstavit, zeby k nam niekto prisiel a na mna by mama ziapala a urazala pred nim, ale vobec, neviem si ani predstavit akekolvek zvady a rodinne hadky! Ved ak nieco mam, tak si to vydiskutujem medzi styrmi ocami potom, ked navsteva odide a nie takto! Mam taky pocit z toho, ze mama chce, aby si sa s priatelom rozisla, chce rozbit vas vztah, lebo citi, ze ty, jej dieta, jej unikas a uz ta nebude mat len pre seba, tak ako to bolo volakedy. Radim preto, nevod si priatela domov a vysvetli mu situaciu, urcite to pochopi.

luciferka

Ahoj melinda, tak to priatelovi vysvetli, ja som priatelovi povedala vsetko o otcovi, stalo sa aj ze som mu plakala do telefonu a priatel pocul rozzureneho otca ako sa mi vyhraza a celej rodine a tak podobne, tak sa ti ulavi viacej ako ked to budes vypisovat tu......, a myslim ze to nie je az take zle ako pises, lebo keby bolo tak uz si davno prec z domu, poznam to....., a mala som to dost tazke a potrebovala a stale potrebujem vela pomoci ale ide to, takze ak je to fakt nanevydrzanie, bola by si prec uz davno....a fakt to priatelovi vysvetli, pochopi to urcite, moj priatel to pochopil, odisla som z domu, otec sa sprava odvtedy celkom normalne. sice sme sa asi tri mesiace nebavili ale uz je to fajn, aj s riatelom si rozumie a to mi ho zakazoval, vsetko sa da nejako vyriesit....

mellinda

Sisina, mas pravdu, niektori ludia si nikdy neuvedomia ako sa spravaju..a myslim ze keby som tu ostala zit este niekolko rokov, stala by som sa nestastna a zatrpknuta..Uz teraz sa citim plna hnevu a nenavisti..Dost som si tu vytrpela..a uz sa to vo mne kumuluje.. A co priatel na ten incident?On nevie o vsetkom..keby vedel asi by k nam nechodil..No a vtedy len povedal ze sa mama ku mne sprava ako by som bola male decko a krutil hlavou a povedal, ze ak pride zase ku nam a bude tu take psycho..ze ho (nas)budu vyhadzovat od dveri, tak uz ku nam nepride.. Inak dnes som prisla z roboty, priatel mal cas tak ma cakal, isli sme aj ku nam..a verte ci neverte, moja mama pred nim zase na mna ziapala..Som priatela taktne odlozila do izby..a skriekala po mne ze treba upratovat a podobne bludy..-hoci niet co-mam pocit, ze si zase len vymysla ako mi nicit vztah..na zaciatku sa tiez o tom snazila..Chapete priatel v izbe a ona na ceky byt po mne ziape, ze co som prisla hore s nim..ci bez neho nemozem zit..a ze vsak pockaj on sa s tebou aj tak rozide raz a sa spamatas..dufam len ze to nepocul..Hrozne mi tym ublizuje..Presne tak to bolo aj davnejsie predtym, ze mi hovorila taketo veci,a zakazovala sa s nim stretavat ako keby som mala 15rokov..Myslim ze salie ze som dospela a uz nie som iba jej a nevie sa s tym vysporiadat..Uz mi tak raz takto jeden vztah znicila-sice to bolo na strednej-ziapavala na mna bludy pred nim a vtedy dokonca aj na neho ziapala-a chudak chlapec to vtedy nezvladal.. Viem ze jedine riesenie je odist..je mi to jasne..ZAtial to vsak potrebujem len zo seba dostat..

mellinda

oli..ja si myslim ze bol..nazyvat niekoho rozmaznanym vyuzivacnym frackom je podla mna urazlive..Ja akceptujem kazdy nazor, nech je akykolvek ale nech je povedany slusne..Uz neverim ze je to len suboj generacii, mam kamaratky, na ktorych rodicia tiez boli prisni,drzali ich skratka..ale len do urciteho veku..To co je pochopitelne zo strany rodica, ked ma decko 16, je smiesne a nemiestne, ked ma 25..

iwka174

ahoj mellinda mna tiež moja mama stále upozorňuje (budem mať 19), že tak si daj tie vlasy, medzi kamarátkami buď veselšia, stále ma prirovnáva k takej babe(24)čo býva v dedine (nechodí von, nemá chlapca ani kamarátky)ja sa toho tiež bojím že takto dopadnem, pretože s takýmto spôsobom určite...nemám žiadne sebavedomie, ani nebudem mať keď mi stále takto ubližuje...a potom že z čoho som uzavretá, neverím nikomu...ani sebe.

oli

mellinda ja si nemyslím žeby názor zázvora bol urážlivý, len sa ozaj treba na to pozrieť z oboch strán. Som presvedčená že rodičia väčšinou chcú len to najlepšie pre svoje deti a aj v dospelosti ich považujú stále za svoje malé poslušné deti, ktoré by nemali odporovať a mali by poslúchať. Je to taký súboj generácií, ktorý sa časom vyrieši. Pokiaľ máš možnosť sa osamostatniť urob to. Postupne sa vzťahy určite zlepšia. Možno tento súboj raz čaká aj teba so svojou dcérou alebo synom, len teraz si to určite nepriznáš.

sisina

mellinda: tvoja mama je asi direktivny typ, stale potrebuje niekoho riadit a komandovat. Myslim si, ze sa tak lahko nezmeni, ma to v povahe a neuvedomuje si to. Snad, keby si odisla, mozno...a mozno nie, tazko radit v tejto situacii. Poznam rodicov, ktori zatrpkli a urazili sa na cely zivot. Je to od nej fakt bezohladne takto ta sekirovat a urazat pred priatelom. Mala by si uvedomit, ze uz si dospela, nie male decko. A priatel, co na to? Moje spomienky teraz: ja som zila v rodine, kde moja babka cely zivot sekirovala a dirigovala mojej mame, teda neveste. Mama nemala ziadne slovo, nic nemohla robit samostatne, celu vyplatu jej musela odovzdavat a babka jej denne vydelovala pridel na autobus do prace a desiatu...Bolo by toho vela, keby som ti to vsetko zacala pisat...Zaver: zial, mamine utrpenie sa skoncilo,.. az ked babka zomrela...a to mala 81 rokov. Moja mama si vybrat nemohla, nemala kam ist, nemala uz rodicov, peniaze a v rodicovskom dome ostali byvat surodenci:((

mellinda

mariaa..viem ze je cast chyby aj vo mne..ze uz som priam alergicka na niektore veci doma..ale mas pravdu, potrebujem slobodu, potrebujem pocit, ze je to moj zivot, jasne ze treba aj kompromis, ale nie iba jednostranne..Napr. cez vikendy som s priatelom, mama vravela ze chce prezliekat periny, vravela som jej ze ok, vecer si ich prezleciem..Lenze u nas sa musi hned a zaraz a naraz..Prisli sme s priatelom ku nam, este vo dverach nas mama zacala vyhadzovat z bytu, ze ona upratuje..Tak som jej povedala ze hadam nebudem vonku na dazdi, ze vsak ja jej nezavadzam..Hovorila som jej este ze na co upratuje, ze ved som jej povedala ze ja tie veci urobim..Napokon bol z toho iba vresk, zacala po mne pred priatelom kvoli uz neviem comu ziapat..Kvoli pokoju v dome som usadila priatela a isla prezliekat periny, no a haluz bola v tom ze uz zrazu mama nechcela, ze len vankuse mozem a ine nie, lebo len ona si to vie dobre..Takze asi kvoli tomu som mala cakat doma do piatej aby som prezliekla JEDEN vankus, ale hlavne vtedy ked to ona chcela.. Mama je dobra, ale vzdy musi byt po nej..Neplati to len v nasich vztahoch, ale aj vo vztahu s jej mamou (babkou)-to su vecne zvady, teda moja mama krici a babka sa haji..Nie ze by jej chcela ublizovat, lenze babka ma ten svoj rezim a mama k nej pride a vela veci sa jej nepaci a chce to zmenit,a babka nechce-ale ved je to jej dom a jej zivot (babkin).. Viem ze jedina moznost je odstahovat sa..dufam ze sa mi to podari cim skor..Len si myslim ze ked sa odstahujem, nasi mi to len tak lahko "nezabudnu" a asi to dopadne potom tak ze sa asi spolu nebudeme ani bavit..

mellinda

zazvor..predpokladam ze ty si v 15tich usla z domu, aby si nebola voci svojim rodicom vypocitava..A za mi dovolili mat vysku??A co ma mali priviazat k radiatoru? Nezijeme v stredoveku, ze by som mala pytat o dovolenie ist na vysku.. Nepoznas ma tak ma nesud, a ak nevies pisat prispevky bez urazok, tak bud taka dobra a neprispievaj do tejto temy..!

[zruseny12]

a este jedna dolezita vec...nie len deti by mali respoktovat rodicov ked rodic povie NIE,ale aj rodicia by mali respektovat deti ked povedia NIE....je to prave o VZAJOMNEJ UCTE A POROZUMENI....a nie ja mozem a ty nie?tak potom kde sme?