Meranie tlaku

43

dneska lekari tvrdia ze nizky tlak je ovel alepsi ako tlak optimalny.vraj je to ako keby motor isiel na usporny program.ja mavam tlak 95-100/60-65.lekar mi povedal z e mam viac aktivne sportovat ,zvysit prijem tekutin a mam byt rada z emam tlak ako mam.problem mavam len pri strese ,pretoze vtedy sa mi tlak zvyši na 130/85 a ja to pocitujem bolestou hlavy a inymi problemami,je to pr eman proste vysoky tlak.aj ked je to tlak normalny.

aduliena

Merala som si tlak a hodnoty som mala 115/65. Merala som si ho digitálnym tlakomerom. Ja viem, že to nie je úplne spoľahlivé, ale nie je ten tlak 65 veľmi nízky? Čo to znamená, keď je tá druhá hodnota taká nízka?

agina

Hranicna hodnota sa u nas uvadza krvny tlak prekracujuci hodnoty 140/90. Tieto cisla predstavuju horny, cize systolicky krvny tlak, ktory vznika, ked sa srdce stahuje a pumpuje krv do zil, a spodny, cize diastolicky nastane, ked srdce prestane krv pumpovat a ochabne.

vecernica

systolicky prvy-tlak krvy z lavej komory ukazuje silu srdca lavej strany druhy diastolicky ukazuje silu pravej komory , aktivitu pluc a ziloveho systemu teda systemu s odkyslicenou krvou.
ten horny 150 je trosku vysoky ,ale asi s nervou kolko mas rokov?a hmotnost? od toho to tiez zavysi. Inak je to v pohode ten horny tlak ak mas tlakomer a vecer ukaze inak a cez den inak je uplne normalny